لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۲

تجار ايرانی در دبی حرارت تحريم های يک جانبه را بيشترحس می کنند


تجار ايرانی در دبی حرارت تحريم های يک جانبه را بيشترحس می کنند
تجار ايرانی در دبی حرارت تحريم های يک جانبه را بيشترحس می کنند

نشنال، روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان «تجار ايرانی در دبی حرارت تحريم ها را حس می کنند» می نويسد در حاليکه محمود احمدی نژاد، ریيس جمهوری اسلامی ايران، نسبت به تحريم هایی که عليه کشورش وضع شده است لحنی حاکی از بی اعتنایی دارد، بازرگانان ايرانی در دبی شکايت از آن دارند که شدت عمل در اجرای اين تحريم ها در امارات متحده عربی عرصه را بر شرکت های کوچک و تجار، تنگ کرده است.

ریيس جمهوری ايران در اين هفته به خبرنگاران در نيويورک گفت ايران ۳۰ سال است که زير این تحريم هاست. مبادلات ما با اروپا نزدیک به ۲۳ ميليارد دلار است و اگر اين رقم هم از اقتصاد ايران حذف شود مشکلی ايجاد نمی شود.

امارات متحده عربی نيز به تازگی موضع خود را مستقيما با وسایل ارتباط جمعی در نيويورک در ميان گذاشت، و يوسف العطيبه، نماينده اين کشور در واشنگتن گفت دولت برای اجرای تحريم های سازمان ملل متحد در مورد ايران اقدامی شديد انجام داده است. آقای العطيبه در نامه ای برای نيويورک تايمز نوشت امارات متحده عربی علاوه بر مسدود کردن حساب ها و اموال مالی شرکت ها و افراد مشکوک به حمايت از توليد و اشاعه تسليحات، ده ها شرکت بين المللی و محلی درگير در پول شویی و نقل و انتقال اقلام دارای کابردهای مضاعف را نيز تعطيل کرده است.

او می گويد ده ها کشتی و صدها محموله مورد ظن در نقض تحريم ها متوقف و تفتيش شده است، و امارات متحده عربی برای بستن راه بر محموله های حساس، اطلاعات خود را با مقامات بين المللی درميان می گذارد.

در ماه ژوئن، چهارمين دور تحريم ها عليه ايران در شورای امنيت سازمان ملل متحد به تصويب رسيد و به دنبال آن، تحريم های يک جانبه نيز توسط آمريکا و اتحاديه اروپا وضع شد. اين تحريم های يک جانبه بيشترين اثر را بر تجار ايرانی داشته است، که می گويند بانک های محلی و بين المللی از صدوراسناد اعتباری، که آنها را قادر به ارسال اقلامی ساده، نظير مواد غذایی، به ايران می کند، خودداری می کنند.

مرتضی معصوم زاده، نايب ریيس شورای بازرگانان ايرانی در دبی و مدير عامل آژانس حمل و نقل جامبو لاين، می گويد ما می بينيم که بانک ها، چه خارجی و چه محلی، روز به روز محدوديت های بيشتری را در مورد تجار و شرکت های ايرانی اعمال می کنند. چطور ممکن است يک بانک در امارات متحده عربی برای ما اسناد اعتباری باز نکند که بتوانيم ۱۰هزار تن برنج از تايلند به بندرعباس وارد کنيم. برنج چه ربطی به انرژی اتمی دارد؟ چه ربطی به پاسداران انقلاب دارد؟

عباس بلورفروشان، مديرعامل شرکت بيمه آريا و ریيس پیشین شورای بازرگانان ايرانی در دبی، می گويد تجار ايرانی فعلا قادر به گرفتن اسناد اعتباری نيستند، و بيمه گران اروپایی از بيمه کردن محمولاتی که مقصد آنها ايران است منع شده اند.

در همين حال اسناد اعتباری باز شده توسط بانک های ايران اساسا بی ارزش است.

سفير جديد ايران در امارات متحده عربی می گويد ضمن آنکه درک می کند امارات متحده عربی بايد به مصوبات بين المللی پای بند باشد اميدوار است امارات به شيوه ای برادارانه با ايران عمل کند. محمد رضا فياض گفت ما از آنچه که سازمان ملل متحد تصميم گرفته است راضی و يا خوشحال نيستيم، ولی درعين حال برادرانمان در امارات متحده عربی را هم مقصر نمی شناسيم.

XS
SM
MD
LG