لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۹

وزیر نفت ایران: واردات گاز از ترکمنستان متوقف نمی‌شود


بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران

وزیر نفت ایران می‌گوید که با ترکمنستان بر سر واردات گاز به توافق رسیده‌اند و واردات گاز از همسایه شمالی ایران قطع نخواهد شد. در روزهای گذشته ترکمنستان تهدید کرده بود که اگر ایران بدهکاری‌های گازی خود را نپردازد٬ صادرات گاز به ایران را متوقف خواهد کرد.

بیژن نامدار زنگنه٬ وزیر نفت ایران روز جمعه ۱۰ دی به خبرگزاری مهر گفت که پیگیری اختلاف ایران و ترکمنستان در داوری بین‌المللی منتفی است و دو طرف تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌اند تا با ادامه مذاکرات به توافق نهایی دست پیدا کنند.

به گفته آقای زنگنه٬ حجم واردات گاز ایران از ترکمنستان «ظرف چند روز آینده» افزایش پیدا خواهد کرد.

او همچنین حداکثر واردات گاز طبیعی از ترکمنستان را پیش از کاهش واردات٬ حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد.

همزمان گروهی به سرپرستی معاون وزیر نفت ایران در عشق آباد حضور دارند و رسانه‌های ایران می‌گویند که این گروه موفق شده تا اختلاف به وجود آمده را برطرف کند.

خبرگزاری ایسنا البته گزارش داده که اصرار ترکمنستان برای دریافت مبلغ طلب خود از ایران به صورت یکجا باعث شده تا هیات ایرانی محل مذاکرات را ترک کند. اما در راه بازگشت «با اصرار ترکمنستانی‌ها» هیات ایرانی از فرودگاه به میز مذاکره بازگشته است.

رسانه‌های ایرانی عمدتا از عباراتی مانند «زیاده‌خواهی» و «باج‌خواهی» برای رفتار ترکمنستان نام می‌برند اما مشکل ایران و ترکمنستان در مورد گاز سابقه دار است. ترکمنستان در سال ۱۳۸۶ و در زمان دولت محمود احمدی‌نژاد صادرات گاز به ایران را متوقف کرد اما با افزایش قیمت، پذیرفت که صادرات را ادامه دهد.

حالا ترکمنستان می‌گوید که مابه‌التفاوت آن مبلغ پس از حدود ۱۰ سال پرداخت نشده و تهدید کرده بود که اگر ایران بدهی خود را پرداخت نکند٬ صادرات گاز متوقف خواهد شد.

آن گونه که حمیدرضا عراقی‌٬ معاون وزیر نفت ایران می‌گوید ترکمنستان در حدود سه درصد از کل مصرف گاز ایران که ۷۰۰ میلیون متر مکعب است را تامین می‌کند که در شمال ایران مصرف می‌شود و قطع آن «بحران» به وجود نخواهد آورد.

اما همان طور که وزیر نفت ایران نیز تایید کرده در صورت قطع واردات گاز از ترکمنستان٬ نیروگاه‌های برق شمال ایران باید از «نفت کوره» استفاده کنند که آلودگی زیست محیطی قابل توجهی را به دنبال دارد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG