لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۳

ایران و ایرباس دو توافقنامه امضا کردند، تهران خواهان خرید دوازده فروند ایرباس غول پیکر A380


ایرباس A380 در یک نمایشگاه هوایی پاریس.
ایرباس A380 در یک نمایشگاه هوایی پاریس.

همزمان با سفر حسن روحانی به فرانسه، شرکت هواپیماسازی ایرباس مستقر در فرانسه اعلام کرد ایران خواهان خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس از این شرکت است.

ایرباس گفت ایران و این شرکت روز پنجشنبه یک توافقنامه برای خرید هواپیما و یک توافقنامه بسته خدمات هوایی غیرنظامی امضا کردند. ارتقاء سیستم ناوبری هوایی ایران بخشی از توافق ایران با ایرباس است.

ایرباس این مطلب را در توییتر و سایت خود گزارش داده است و روز پنجشنبه گفت توافقنامه ها برای خرید هواپیماها در کاخ الیزه و در جریان دیدار حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه امضا شد.

پیشتر گزارش شده بود مقامات سازمان هواپیمایی ایران برای امضای قرارداد خرید ۱۱۴ فروند هواپیمای ایرباس به پاریس رفتند. همچنین گفته شده بود که ایران خواهان خرید هشت فروند ایرباس A380 است، اما این شرکت می گوید ایران دوازده فروند از این نوع هواپیمای غول پیکر می خواهد.

در فهرست خرید ایران شانزده فروند ایرباس ۳۵۰، چهل و پنج فروند ایرباس ۳۳۰ و چهل و پنج فروند ایرباس ۳۲۰ نیز دیده می شود.

به گفته ایرباس توافق امضا شده با ایران شامل آموزش خلبانان و آموزش تیم نگهداری و تعمیرات از هواپیماها نیز می شود.

ایران می گوید برای نوسازی صنعت هوایی خود به ۵۰۰ هواپیمای جدید نیاز دارد.

هزینه خرید هواپیما از ایرباس حدود ۲۵ میلیارد دلار می شود.

قرار است این مبلغ توسط بانک های اروپایی تامین شود و ایران ظرف ۱۵ تا ۲۰ سال این پول را به طور قسطی و همراه با سود به بانک های اروپایی بازپرداخت کند.

بعد از امضای قرارداد، این هواپیماها به تدریج طی چند سال تحویل ایران خواهند شد.

صنعت هوایی ایران به شدت فرسوده و نیازمند نوسازی است. بنابراین قرار است تا زمان تحویل ایرباس های جدید، تعدادی هواپیمای دست دوم با عمر نه چندان زیاد خریداری شود. هواپیماهایی باز هم متعلق به ایرباس و البته بویینگ.

هواپیماهای بویینگ که ساخت آمریکا است مهمترین رقیب ایرباس محسوب می شود.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بتازگی تحریم فروش هواپیماهای آمریکایی به ایران را لغو کرد. بنابراین ایران برای معامله با این شرکت هواپیمایی مشکلی نخواهد داشت.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی می گوید ایران بطور غیرمستقیم وارد مذاکره با بویینگ شده است. اما تا کنون این خبر تنها از منابع ایرانی شنیده شده است.

خرید هواپیما و نوسازی صنعت هوایی ایران شاید سال ها طول بکشد. صنعت هوایی ایران در حال حاضر نیازمند ورود ۵۰۰ فروند هواپیمای بردکوتاه، میانبرد، و دور برد است.

هواپیماهای موجود در ناوگان هوایی ایران هم نیازمند قطعات نو هستند. کمبود قطعه و فرسودگی باعث شده از ۲۴۷ هواپیمای موجود در ناوگان هوایی ایران ۱۰۰ فروند زمینگیر شود.

ايران در سال‌های اخير تلاش کرد تا با مونتاژ هواپيماهای کوچک مسافربری ساخت اوکراین، مانند ايران۱۴۰ بخشی از نيازهای خود را برطرف کند، اما سال گذشته و به دنبال سقوط يکی از اين هواپيماها، رئيس جمهوری ايران، دستور توقف پرواز آنها را صادر کرد.

XS
SM
MD
LG