لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۸

ادامه اعتصاب کامیون‌داران در چند شهر ایران با وجود بازداشت و برخورد امنیتی


عکسی از تجمع کامیون‌داران در دور جدید اعتصاب - آرشیو
عکسی از تجمع کامیون‌داران در دور جدید اعتصاب - آرشیو

دور دوم اعتراض و اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان، که از ابتدای مهرماه آغاز شد، روز دوشنبه ۹ مهر نیز در شهرهای مختلف ایران ادامه یافت. این در حالی است که بیش از ۱۰۰ نفر دستگیر شده اند و مقام های قضایی و پلیس به اعتصاب کنندگان هشدارهایی داده اند.

براساس ویدیوهایی که در فضای مجازی از این اعتصاب ها منتشر شده است، کامیون‌داران همچون روزهای گذشته از حمل بار در شهرهای مختلف از جمله اردبیل، اهواز، قزوین، شهرضا، بروجرد، اصفهان و ارومیه خودداری کردند.

فیلم اعتصاب در قزوین

فیلم اعتصاب در فولادشهر اصفهان

رانندگان کامیون ها، کمبود کرایه، کاهش سهمیه سوخت و گران شدن لوازم خودرو مثل لاستیک را از جمله دلایل این اعتصاب ها اعلام می‌کنند. بالا رفتن قیمت ارز در بازار ایران در گران شدن قیمت لاستیک موثر بوده است.

خبرگزاری مهر در این باره به نقل از برخی رانندگان کامیون نوشت: «قیمت مصوب لاستیک های بایاس ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان است حال آنکه دلالان بعضا آن را ۵.۵ میلیون تومان هم به کامیونداران به فروش می رسانند».

کامیون‌داران نخستین بار در اول خردادماه امسال به مدت دو هفته در رابطه با کاهش نرخ کمیسیون، افزایش کرایه‌ها و کمک دولتی پرداخت حق بیمه، اعتصابات سراسری و گسترده‌ای را آغاز کردند.

داریوش امانی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، به خبرگزاری مهر اعلام کرد که بخشی از مشکلات کامیون داران در حال رسیدگی است و موضوعاتی همچون برخورد با شرکت‌های متخلف حمل‌ونقلی، کمیسیون‌های اضافی، بازگشت بیمه تأمین اجتماعی به روال قبلی و راه‌اندازی بیمه تکمیلی رانندگان نیاز به زمان دارد.

با این حال، هیچکدام از این پیگیری ها نتوانسته است خواسته کامیون‌داران را تا امروز برطرف کند و آنها در ویدیوهایی که در شبکه های مجازی منتشر شده می گویند تا زمانی که به مشکلات رسیدگی نشود از بارگیری خودداری خواهند کرد.

در روزهای اخیر پلیس و مقام های قضایی اعتصاب کنندگان را تهدید کرده بودند. محمد شرفی، رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی روز شنبه ۷ مهر، ضمن عادی خواندن وضعیت تردد کامیونها در جاده‌ها گفت: «با برخی‌ها که نیت خیر ندارند و احیاناً در مسیر حرکت کامیونها اخلال ایجاد کنند و مانع حرکت آنها شوند، به شدت برخورد می شود و متخلفان مجازات خواهند شد.»

روز جمعه در حالیکه گزارش هایی از بازداشت دهها تن رانندگان و کامیون داران اعتصاب کننده در سرتاسر کشور منتشر شد، رئیس کل دادگستری فارس علیه ۳۵ تن از بازداشت شدگان اتهام «افساد فی الارض» و «قطاع الطریق» را مطرح کرد.

خبرگزاری ایسنا روز جمعه ۶ مهر به نقل از علی القاصی مهر نوشت که این افراد «با سلاح سرد و گرم» با اقداماتی «از قبیل تخریب شیشه کامیون‌ها و ضرب و شتم رانندگان»، از تردد کامیونها جلوگیری کردند و مانع از خدمات رسانی از طریق حمل و نقل شدند.

این مقام قضایی با بیان اینکه برخی از رانندگان با همراهی به صف اعتصاب کننده یا تبلیغ کننده اعتصاب، «زمینه اخلال در حمل و نقل جاده ای» را فراهم کردند، هشدار داد که با این افراد نیز برخورد صورت می‌گیرد.

به نظر می رسد که دستگاه قضایی با طرح اتهام‌هایی چون افساد فی الارض در پی صدور احکام سنگین از جمله اعدام یا حبس‌های طولانی برای برنامه ریزان اعتصاب گسترده رانندگان و کامیون داران باشد.

این اعتصابها حمایت اتحادیه های جهانی از جمله، فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل نیز از اعتصاب کامیون داران و رانندگان حمایت کرد. در روزهای اخیر حمایت های بین المللی دیگری نیز از این اعتصاب صورت گرفته است.

اتحادیه بین‌المللی رانندگان کامیون‌های باری آمریکای شمالی نیز خرداد ماه امسال از کامیون داران اعتصابی ایران حمایت کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG