لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۶

صادرات آلمان به ایران همچنان ادامه دارد


روزنامه اسرائیلی جروسلم پست می نویسد صادرات آلمان به ایران از شروع ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در سال ۲۰۰۵ سالانه به بیش از ۲ و نیم میلیارد یورو رسیده است.

دیدار هفته گذشته یک هیات سه نفره آلمانی از ایران و دیدار آنان با شورای بازرگانی ایران-آلمان نشان از رابطه تجاری خلل ناپذیر آلمان با تهران دارد.

روابط بازرگانی پررونق میان آلمان و ایران بارها موجب ناخرسندی اسرائیل، بریتانیا، فرانسه و آمریکا و تلاش های آنان در اعمال تحریم های اقتصادی بر تهران شده است.
برلین در سال ۲۰۱۲ از تصویب تحریم های یک جانبه اقتصادی مانند آمریکا علیه ایران خودداری کرد.

وحید وحدت حق، کارشناس مسائل ایران و آلمان روز جمعه به جروسلم پست گفت میزان صادرات آلمان به ایران «قدرت دیکتاتورهای حاکم بر تهران را تثبیت می کند.»
آمار دقیق بازرگانی میان آلمان و ایران از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۱ نشان می دهد که روابط بازرگانی میان دو طرف در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد به اوج رسید.

آقای وحدت حق، کارشناس «سازمان اروپا برای دمکراسی» به جروسلم پست گفت: «اعداد و ارقام دوره احمدی نژاد نسبت به زمان شاه بالاتر است.»

در سال ۱۹۷۵، حدود سه سال قبل از انقلاب ایران، صادرات آلمان به ایران کمتر از سه میلیارد یورو در سال بود. به گفته آقای وحدت حق این رقم در سال ۱۹۷۷ به بیش از ۳ میلیارد یورو کالای صادراتی به ایران رسید و در سال ۱۹۷۸ به حدود ۳ و نیم میلیارد یورو.

طبق آمار منتشر شده توسط دولت آلمان، در سال ۲۰۰۵ (اولین سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد) و یک سال پس از آن، صادرات آلمان به ایران به بیش از ۴ میلیارد یورو رسید.

میزان کالاهای صادرشده به ایران توسط آلمان در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ همواره بیش از ۳ میلیارد یورو بوده است.

وحید وحدت حق می گوید علی رغم تحریم ها، صادرات آلمان به ایران طی سال های اخیر افزایش یافته است.

مقامات آلمان بارها گفته اند که باید تحریم ها را با هماهنگی اتحادیه اروپا پیش ببرند. روزنامه اسرائیلی جروسلم پست سپس به تصمیم مستقل وزارت کشور آلمان در سال ۲۰۰۸ و ممنوع ساختن شبکه تلویزیونی المنار متعلق به حزب الله در هتل های خصوصی اشاره می کند و می گوید این اقدام نشان داد که مسئله صدور تحریم علیه ایران، تنها به یک اراده سیاسی وابسته است.
XS
SM
MD
LG