لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۰

سلطه محافظه کاران بر مجلس جدید همراه با ابهام در وضعیت احمدی نژاد


سلطه محافظه کاران بر مجلس جدید همراه با ابهام در وضعیت احمدی نژاد
سلطه محافظه کاران بر مجلس جدید همراه با ابهام در وضعیت احمدی نژاد

خبرگزاری فرانسه - تهران:

مجلس جدید قانون گذاری در ایران، بموجب نتایج انتخابات مرحله دوم این مجلس که امروز، یکشنبه، توسط رسانه های جمعی منتشرشد، در سلطه محافظه کاران رقیب خواهد بود، اما میزان حمایت آن از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، هنوز روشن نیست.
کارشناسان می گویند تعیین شکل نهائی این مجلس ۲۹۰ عضوی به چگونگی صف آرائی هائی بستگی دارد که نمایندگان منفرد و آنهائی که مورد تائید دو گروه عمده محافظه کار هستند، هنگام شروع به کار در روز ۲۷ مه (هفتم خرداد) از خود نشان خواهند داد.
به گفته کارشناسان، ورود ۱۹۶ چهره جدید به مجلس فعلا فقط ابهامات را بیشتر می کند.
انتخابات مرحله اول در روز دوم ماه مارس (دوازدهم اسفند) پیروزی آسان محافظه کاران را در پی داشت – هرچند که تعیین سرنوشت ۶۵ کرسی آن به مرحله دوم موکول شد.
انتخابات مرحله دوم در روز جمعه مسیر و خط مشی این مجلس تحت سلطه محافظه کاران را عوض نمی کند، که خود را به وفاداری به آیت الله علی خامنه ای رهبر ارشد پای بند می داند.
جبهه متحد اصول گرایان، که از احمدی نژاد انتقاد می کند، و جبهه پایداری انقلاب اسلامی، بنا به گزارش خبرگزاری فارس، در انتخابات مرحله دوم، جمعا ۴۴ کرسی را بردند.
جبهه متحد در مجلس جدید ۶۵ کرسی خواهد داشت و جبهه پایداری با ۲۵ کرسی ظاهر خواهد شد.
۶۱ نماینده دیگر، همزمان از حمایت و تائید هر دو گروه برخوردار شده اند، در حالیکه جناح های محافظه کار دیگر توانسته اند ۱۵ کرسی کسب کنند.
کاندیداهای اصلاح طلب، که بیشترشان انتخابات را تحریم کرده بودند، اکثر ۶۰ کرسی خود در مجلس را از دست داده اند. آنها اکنون در مجلس جدید فقط ۲۱ نماینده دارند، که دو برنده روز جمعه نیز جزوشان هستند.
مجلس جدید همچنین به ۹۸ نماینده ای خوش آمد می گوید که زیر عنوان مستقل ها رقابت می کردند، و گرچه بسیاری از آنان شناخته شده نیستند، اما دست کم دوازده نفراز آنان خود را محافظه کار می دانند
پنج نماینده از اقلیت های مذهبی مسیحی، یهودی و زرتشتی هستند، که اقلیت های به رسمیت شناخته را تشکیل می دهند.
کارشناسان می گویند تا وقتی که مجلس جدید شروع بکار نکند، که تصمیم گیری ها، از جمله گزینش رئیس مجلس از جمله آنهاست، تشخیص میزان حمایتی که احمدی نژاد ممکن است کسب کند، امکان پذیر بنظر نمی رسد.
انتخابات دوم مارس (دوازدهم اسفند) نخستین انتخابات سراسری پس از ماندن احمدی نژاد در قدرت بر پایه نتایج اعلام شده از انتخابات مورد اختلافی بود که به اعتراض هائی گسترده و به دنبال آن به توسل مقامات به سرکوبی ها، بخصوص علیه اصلاح طلبان منجر شد.
جبهه متحد و نیز جبهه پایداری، امروز، یکشنبه، هردو با اعلام پیروزی نشان دادند به وفاداری ۶۱ نماینده ای چشم دوخته اند که با حمایت آنها انتخاب شده اند، ضمن آنکه منتظر وفاداری مستقل ها هم هستند.
حامیان جبهه متحد با غرور و افتخار در رسانه ها از کنترل این حزب بر اکثریتی از کرسی ها از طريق ۶۵ کاندیدای انتخاب شده خود تاکید گذاشته اند.
روزنامه مخافظه کار تهران امروز ، که به محمد باقر قالیباف شهردار تهران و یکی از منتقدین دولت احمدی نژاد نزدیک است، امروز تیتر زده بود که انتخابات نشان دهنده پیروزی روشنی برای جبهه متحد است.
در همین حال جبهه پایداری می گوید در مجلس روی بیش از ۱۰۰ نماینده از جمله ۲۵ نفری حساب می کند که توانستند در رای گیری برنده شوند.
روزنامه دولتی ایران می گوید ائتلاف دو گروه محافظه کاران، به هر دو گروه در مجلس وزنی مشترک می دهد و استدلال می کند که این تغییرات گویای نارضائی ها از مجلس کنونی است.
روزنامه اصلاح طلب اعتماد می گوید گرچه هیچ جناحی نتوانسته است به اکثریت برسد ولی تمامی گرو های محافظه کار ادعای پیروزی می کنند.
همین روزنامه می افزاید جبهه پایداری طرفدار احمدی نژاد سعی خواهد کرد با توجه به موفقیتی که در انتخابات کسب کرده است، در سال ۲۰۱۳ کاندیدائی برای ریاست جمهوری معرفی کند.

XS
SM
MD
LG