لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۶

روحانی استفاده از لفظ فتنه را نادرست دانست


Iran Presidential Elections Candidates 2013, Rohani
Iran Presidential Elections Candidates 2013, Rohani
حسن روحانی یکی از نامزدهای ریاست جمهوری است که داوطلبی خود را برای این مقام در اولین روز ثبت نام از کاندیداها به رسمیت درآورد. به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، او روز پنجشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد در کرج حضور یافت و در پاسخ به پرسش های دانشجویان نظرگاه های خود را در مورد مسائل سیاسی، اقتصادی هسته ای، حجاب، تهاجم فرهنگی و توریسم، ابراز داشت.

روایت دیگری از لفظ فتنه
حسن روحانی وقتی با این پرسش روبرو شد که مواضع خود را در قبال فتنه سال ۱۳۸۸ روشن کند گفت:« اگر همچنان بعضی ها اصرار کنند از لفظ فتنه استفاده کنند بنده هم مجبورمی شوم خیلی از مسائل را که صلاح نمی بینم در این مقطع بازگو کنم به زبان بیاورم که ممکن است به مذاق خیلی ها خوش نیاید.»

به نوشته ایلنا، حسن روحانی گفت باید به ریشه های رویدادهای ۱۳۸۸ که از آنها به نام فتنه یاد می شود پی ببریم تا بدانیم مسئله از کجا شروع شد. او گفت:«آیا غیر از این بود که در مناظره تلویزیونی به کاندیداها علنا تهمت زده شد و صدا و سیما هم موضع مشخصی نگرفت؛ و حتی به کاندیداهای مورد اتهام هم درآن مقطع و پیش از برگزاری انتخابات اجازه دفاع از خود را ندادند، که اگر این اجازه را می دادند نتیجه انتخابات جور دیگری رقم می خورد؟»

به نوشته خبرگزاری کار، این سخنان آقای روحانی با «بلوا و شورش» عده ای از حاضران روبرو شد. آقای روحانی در واکنش به معترضان گفت :« چهارسال است حرف هایی را که به مذاقتان خوش می آمده شنیده اید. یک بار هم جور دیگری بشنوید.»

این در حالی ست که تاکنون دیگر کاندیداهای اصولگرا از رویدادهای سال ۱۳۸۸ با نام فتنه یاد می کنند.و گاه آن را همراه با حامیان مشائی که آن را جریان انحراف می نامند، در تقابل با انقلاب می دانند.

محسن رضایی گفته است برنامه فتنه ۱۳۸۸ از ده سال پیش روی میز جورج بوش بود.

محمد باقر قالیباف حصر زهرا رهنورد و میر حسین موسوی و احمد کروبی را مصوبه شورای عالی امنیت ملی و« قانونی» دانست. او انحراف و فتنه را به دوتیغه یک قیچی تشبیه کرده که قصد قطع ریشه های انقلاب را دارند. با این حال غلامعلی حداد عادل موضع گیری قالیباف در قبال فتنه را با موضع گیری خود متفاوت دانسته و آن را بیشتر مصلحتی توصیف کرده است.

علی اکبر ولایتی نیز روز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت در جلسه انصار حزب الله گفت:«این که آقای هاشمی در فتنه نقش داشته معلوم است؛ هر کس که در خط و طریق رهبری است باید در فتنه موضع‌ می‌گرفت، آن‌روز بعضی‌ها فکر می‌کردند که کار تمام شد ولی مردم آمدند و نشان دادند کار تمام نشده و آن‌روز، روز امتحان بود.»

او افزود: «مقام معظم رهبری فرمودند که لشکرکشی نکنید و لشکر کشی کردند، کسانی که نباید در آن جمع سخنرانی می‌کردند و سخنرانی کردند و هرکس که جلوی آن لشکرکشی را می‌توانست بگیرد و نگرفت، مسؤول است».
به نوشته ایلنا حسن روحانی بر لزوم ایجاد تغییر در فضای امنیتی کشور و دانشگاه ها تاکید کرد وامنیتی بودن دانشگاه ها را به زیان علم و دانش دانست.

اصلاح طلب اصول گرا
حسن روحانی در پاسخ به این سوال که درقبال اصلاح طلبان چه موضعی دارد خود را اعتدال گرایی دانست که هم با اصلاح طلبان و هم با اصول گرایان معتدل همراه بوده است.

روز سه شنبه علی یونسی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، پس از دیداری با اکبر هاشمی رقسنجانی گفته بود برای آنان محرز شده که آقای رفسنجانی نمی آید اما اگر بیاید حسن روحانی به نفع او کنار خواهد رفت.

اولین دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده فعلی علی خامنه ای در این شورا، در پاسخ به این سوال که درصورت ورود آقای هاشمی به انتخابات آیا کناره گیری خواهد کرد یاخیر به سابقه دوستی خود با هاشمی رفسنجانی از پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت:« بنده از زمان مبارزات سیاسی قبل از انقلاب تا به امروز همواره در کنار ایشان بوده ام و در مورد مسائل مختلف از ایشان مشورت می گیرم و همینطور آقای هاشمی هم بنده را امین خود می دانند؛ ولی در هر صورت ایشان آیت الله هاشمی رفسنجانی هستند و بنده هم حسن روحانی؛ که هر کدام افکار مخصوص به خود را داریم».

او تاکید کرد که اکبر هاشمی رفسنجانی را از ارکان نظام و انقلاب می داند و از نظر فکری به او بسیار نزدیک است.
روز پنجشنبه محمد هاشمی رفسنجانی به روزنامه اعتماد گفت احتمال آمدن آقای هاشمی بیشتر شده است.

الگوی اقتصاد آزاد و عادلانه
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ، برنامه و الگوی اقتصادی خود را اقتصاد آزاد و عادلانه و دین محور توضیح داد که در آن کرامت انسانی و نیازهای مردم جامعه درنظر گرفته شود.
او درعین حال مشکل اصل هدفمندی یارانه ها را در اجرای آن دانست و نه در خود قانون.

دفاع از مذاکرات هسته ای
او همچنین درمورد مسئله تعلیق برنامه های هسته ای ایران که در شهریور ۱۳۸۲ در قطعنامه شورای حکام تصویب شده بود بر نقش خود در تغییر دادن این قطعنامه تاکید و از آن دفاع کرد. به گفته او اصول و نحوه پیگیری مذاکرات هسته ای توسط سران نظام نوشته می شود و اجرای تعلیق نیز مصوبه سران نظام بود. اما او با ابتکارخود توانست این تعلیق را حذف کند. او با تاکید بر حمایت رهبری از تیم مذاکره کننده گفت این حمایت تا جایی بوده که وی گفته است با تدبیر تیم مذاکره کننده و رئیس جمهوری خطر بزرگی از ایران دور شد.

سخنان حسن روحانی را می توان پاسخی به اظهارات علی باقری، معاون شورای امنیت ملی دانست که در بیانات تندی دوران رهبری روحانی را در مذاکرات هسته ای دوران سازش بر سر منافع ملی و دوره فعلی را دوران مقاومت اعلام کرده است.

محمد خاتمی نیز روز پنجشنبه در جمعی از دانشجویان از برنامه هسته ای دوران ریاست جمهوری خود دفاع کرد و آن را بر اساس حراست از منافع ملی دانست که به دور کردن خطر جنگی واقعی از ایران و بیرون بردن ایران از دستور قطع نامه های شورای امنیت منجر شد.
XS
SM
MD
LG