لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۱

کارگردانان سینما تنش درون صنفی را برنامه ریزی شده می دانند


کارگردانان سینما تنش درون صنفی را برنامه ریزی شده می دانند
کارگردانان سینما تنش درون صنفی را برنامه ریزی شده می دانند

سه تن از اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن دامنه تنش درون کانون خواهان حفظ وحدت و یکپارچگی میان خود برای اعتلای سینمای ایران شده اند.

پوران درخشنده، علیرضا امینی و محمد درمنش سه تن از اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان هستند که در بیانیه خود با اشاره به تنش های ایجاد شده از ناحیه هواداران دولت افزوده اند:«اعتدال در رفتارهای صنفی، عدم گرایشات سیاسی در روند اداره کانون و تلاش برای حفظ حقوق مادی و معنوی اعضا در عرصه کلان سیاست گذاری‌های سینمای ایران اگر چه اصلی‌ترین اهداف شورای مرکزی کانون کارگردانان بوده است اما فشارهای غیرصنفی جمعی همواره شورا را از دستیابی به مطالبات صنفی دور نگه داشته است.»

کارگردانان سینما می گویند ایجاد تنش و گسترش آن درون کانون کارگردانان دیگر صنوف سینمایی برخاسته از محافل وابسته به اداره کل نظارت و ارزشیابی فیلم معاونت سینمایی وزارت ارشاد است که ماموریت دارد تا پروژه دولتی کردن خانه سینما را اجرایی کند.

پیش از آن، قدرت الله صلح میرزایی بازرس کانون کارگردانان سینمای ایران با انتشار نامه ای خطاب به مدیرعامل خانه سینما برگزاری انتخابات کانون کارگردانان را غیرقانونی و غیراخلاقی دانسته بود.

ناظران سینمایی می گویند پس از روی کارآمدن گروه جواد شمقدری معاونت سینمایی وزارت ارشاد پروژه منحل کردن خانه سینما، تنها نهاد صنفی خانواده سینما کلید خورده است.

تلاش های همه جانبه معاونت سینمایی وزارت ارشاد برای دولتی کردن خانه سینما گرچه به پشتوانه حمایت جمعی خانواده سینما از نهاد صنفی شان تاکنون راه به جایی نبرده اما بر پیشبرد برنامه های خانه سینما تاثیرات منفی گذاشته است.

منتقدان سینمایی می گویند ایجاد اختلاف درون صنوف سینمایی با خانه سینما یکی از راهکارهای معاونت سینمایی وزارت ارشاد برای منحل کردن خانه سینماست که تازه ترین آن بالاگرفتن اختلافات درون کانون کارگردانان سینماست.

اعضای خانه سینما می گویند معاونت سینمایی وزارت ارشاد تلاش های صنفی خانه سینما را سیاسی جلوه گر می کند تا اقدامات ویرانگرانه خود علیه صنوف سینمایی را در محافل تصمیم گیرنده حاکمیت و بخش های امنیتی توجیه کرده باشد. چنان که دامنه این موضوع به کمیسیون فرهنگی مجلس نیز کشیده شده و یکی از نمایندگان جناح تندرو حاکمیت در کمیسیون فرهنگی نیز با تکرار ادعاهای معاونت سینمایی وزارت ارشاد، خانه سینما را به سیاسی کاری متهم کرده است.

فرهاد توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما در پاسخ به این اتهامات گفته است: «این که خانه سینما به جای فعالیت صنفی فعالیت سیاسی می کند، گزاره غلطی است که برخی مغرضانه آن را تکرار می​کنند.»

محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما نیز در پاسخ به اتهامات وارده از سوی معاونت سینمایی وزارت ارشاد گفت: «اینكه به‌دنبال پیدا کردن لیبرال‌های سینما و ماركسیست‌ها و دیگر ایسم‌های سینما باشیم؛ حرف کاملا خام و آدرس غلط دادن.»

XS
SM
MD
LG