لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۱

تب مذاکرات هسته ای بالا گرفت؛ دفاع از عملکرد دولت


در حالی که مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی به مرحله حساس و نهایی خود نزدیک می شود، انتقادهای موافقان و مخالفان این مذاکرات لحن صریح تری به خود گرفته است.

با رسیدن به میانه اردیبهشت ماه، دو گروه از کارشناسان، برای فراهم آوردن مقدمات دور جدید گفتگوهای هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی موسوم به گروه ۱+۵ دست به کار شدند.

در حالی که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی برای گفت و گو با مسئولان ایرانی و بازدید از برخی تاسیسات اتمی وارد تهران شده اند، کارشناسان ایران و گروه ۱+۵ مذاکرات خود را از فردا در نیویورک آغاز میکنند.

حمید بعیدی نژاد، معاون وزیر امور خارجه و رییس هیات کارشناسی مذاکره کننده هسته ای ایران در این باره به ایرنا گفت که دستور کار نشست کارشناسی ادامه بحث های فنی و حقوقی است.

قرار است چهارمین دوره گفتگوهای هسته ای ایران و ۱+۵ از ۲۳ اردیبهشت در وین با حضور «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه و «کاترین اشتون» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شود.

بعیدی نژاد این مذاکرات را بسیار با اهمیت دانست و گفت: در این مذاکرات، تدوین و نگارش متن توافق جامع هسته ای آغاز می شود که کار پیچیده و دشواری است.

در این سو در ایران، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی با مسئولان سازمان انرژی اتمی ایران برای یافتن رهیافت پادمانی رآکتور آب سنگین اراک مذاکره میکنند. این گروه همچنین قرار است از معدن اورانیوم ساغند یزد و کارخانه تغلیظ اردکان بازدید کنند.

این دوره جدید، درست پس از پایان همایشی به نام «دلواپسیم» صورت می گیرد که در آن، شرکت کنندگان انتقادهای تندی را علیه دولت حسن روحانی و تیم مذاکره کننده هسته ای ایران مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری های ایران، شرکت کنندگان در این همایش، از جمله برخی از نمایندگان محافظه کار مجلس و رییس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران، دولت روحانی را سازشکار با غرب دانسته، معتقد بودند که «تیم مذاکره کننده ایران خیلی کوتاه آمده است» و «امتیازات زیادی به ۱+۵ داده است».

همین انتقادهای تند بود که علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران را به دفاع از عملکرد دولت واداشت. لاریجانی که طی روزهای گذشته بارها روند مذاکرات را قابل قبول و مسیر آن را روشن دانسته بود، این بار شرایط سیاسی و اقتصادی کشور را حساس توصیف کرد و خواهان همگرایی جناح‌ها برای محافظت از منافع ملی شد.

او که دیروز یکشنبه، در نشست نمایندگان ادوار مجلس سخن میگفت، از جناح‌های سیاسی خواست که در انتقاد از دولت حسن روحانی جوانب احتیاط را رعایت کنند.

لاریجانی عملکرد دولت احمدی نژاد را نیز به نقد کشید و گفت: «در ۸ سال گذشته ثروت خوبی داشتیم و منابعمان کم نبود. ما در حدود ۶۰۰ – ۷۰۰ میلیارد دلار دارایی داشتیم اما چرا تورم ۴۰ درصد شد که دولت کنونی بگوید ما تلاش کردیم و این رقم را به ۳۲ درصد رساندیم؟»

همزمان، تعداد دیگری از نمایندگان مجلس نیز در گفت و گو با خبرگزاری های ایران، به انتقاد از موضوع های مطرح شده علیه دولت در همایش «دلواپسیم» پرداختند.

این تحولات در حالی صورت میگیرد، که به اعتقاد کارشناسان بازار کسب و کار در ایران منتظر به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای است. موسی غنی نژاد از جمله این کارشناسان است که به نوشته خبرآنلاین، نتیجه مذاکرات را تعیین کننده نرخ ارز در ایران میداند. او معتقد است باید خوشبین بود و منتظر لغو تحریم ها ماند.
XS
SM
MD
LG