لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

تداوم بمباران حمص، همزمان با ورود وزیر امور خارجه روسیه به سوریه


تداوم بمباران حمص، همزمان با ورود وزیر امور خارجه روسیه به سوریه
تداوم بمباران حمص، همزمان با ورود وزیر امور خارجه روسیه به سوریه

نیروهای ارتش سوریه روز سه شنبه ۱۷ بهمن بمباران حمص را از سر گرفتند. خشونتها در حالی ادامه یافت که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه برای گفتگو با بشار اسد و اعمال فشار بر وی برای پایان دادن به خشونتهای خونبار ناشی از شورشهای مردمی و اعمال اصلاحات وارد دمشق شده است.

بنا به گفته فعالان سوری، حمله جدید به حمص در حالی به وقوع پیوسته است که روز دوشنبه ۹۵ نفر از ساکنان این شهر یک میلیون نفری کشته شدند. حمص شاهد اعتراضها و مخالفتها علیه اسد بوده است و بنا به گزارشها، در درگیریهای مسلحانه روز جمعه در این شهر بیش از دویست تن کشته شدند.

محمد الحسن، یک فعال سوری مقیم حمص با استفاده از تلفن ماهواره ای به خبرگزاری رویترز گفته است: «بمباران بار دیگر بر بابا عمرو در حمص متمرکز شده است. یک پزشک صبح امروز سعی کرد خود را به این شهر برساند، اما من شنیدم که او هم مجروح شد. برق در سطح شهر قطع است و هیچ گونه راه ارتباطی وجود ندارد.»

مقامات سوریه ادعا می کنند ارتش در حال مبارزه با «تروریستها» در حمص است که قصد دارند در کشور شکاف ایجاد کنند و اقدامات خرابکارانه انجام دهند.

رسانه های دولتی گزرش دادند که «دهها» تروریست و شش عضو نیروهای امنیتی در درگیریهای روز دوشنبه کشته شده اند.

بنا به اعلام وزارت امور خارجه روسیه لاوروف و میخاییل فرادکوف، رئیس سازمان اطلاعات و جاسوسی روسیه برای دیدار با اسد وارد دمشق شدند. این دیدار سه روز پس از آن انجام می شود که روسیه و چین قطعنامه مورد حمایت «اتحادیه عرب» در سازمان ملل متحد در مورد تداوم خشونتها در سوریه را وتو کردند.

مسکو و پکن تنها اعضای پانزده کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد بودند که علیه این قطعنامه رای دادند.

در حالی که غرب و کشورهای عرب برای یافتن راهی جهت حل بحران سوریه فشار می آورند، لاوروف و اسد روز سه شنبه در دمشق به گفت و گو نشستند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به بشار اسد رییس جمهوری سوریه گفته است مسکو می خواهد مردم عرب «در صلح زندگی کنند.»

چین روز سه شنبه گفت امیدوار است مذاکرات بتواند سازنده باشد و اعزام دو نماینده به منطقه برای کمک به حل بحران را بررسی می کند.

این قطعنامه که مورد حمایت «اتحادیه عرب» قرار داشت از اسد خواسته بود تا با واگذاری قدرت، گذار سیاسی را آغاز کند. اقدام روسیه و چین در وتوی این قعطنامه انتقاد بی سابقه و غیردیپلماتیکی را از جانب کشورهای غربی برانگیخت.

روسیه که مناسبات دیرینه نظامی و سیاسی با سوریه دارد می تواند در گفتگوهای روز سه شنبه با دولتمردان دمشق با اعمال نفوذ بر اسد در شرایط کنونی تحولاتی ایجاد کند.

وزارت امور خارجه روسیه سفر وزیر امور خارجه و رئیس سازمان اطلاعات و جاسوسی این کشور به دمشق را به دلیل «عزم مسکو برای یافتن سریع ترین راهکار برای برقراری ثبات در سوریه بر اساس اجرای سریع اصلاحات دموکراتیک» در این کشور خوانده است.

تلویزیون دولتی روسیه تصاویر گردهمایی صدها تن را نشان داد که برای خوش آمدگویی به لاروروف در بزرگراه اصلی دمشق گرد آمده بودند. شرکت کنندگان پرچمهای روسیه و حزب الله را در دست داشتند و دو پرچم روسیه ساخته شده از صدها بادکنک سرخ، سفید و آبی نیز برفراشته شده بودند.

نبیل العربی، دبیر کل «اتحادیه عرب» به رویترز گفت که در گفتگوی روز دوشنبه خود با لاوروف گفته است که وزیر امور خارجه روسیه ابتکاری را به دمشق ارائه خواهد کرد. وی در پاسخ به پرسشی در مورد تاثیر این ابتکار برای پایان احتمالی این بحران گفته است «آنها گمان می کنند چنین خواهد شد».

فیودور لوکیانوف، سردبیر نشریه «روسیه در مناسبات جهانی» به رویترز گفته است: «من تصور می کنم که لاوروف پس از وتو کردن این قطعنامه از جانب سوریه به دمشق سفر کرده تا به اسد بگوید برای انجام هر اقدام ممکنی تلاش کرده است».

وی می گوید: «در حال حاضر وظیفه اصلی لاوروف این است که به اسد بگوید اگر تغییر آشکاری در سوریه به وقوع نپیوندد، او فارغ از موضع روسیه، باید آماده رویارویی با اقدامات نظامی خارجی باشد.»

در رویدادی دیگر، ترکیه روز سه شنبه گفت در پی وتوی روسیه و چین، پیشنهاد جدیدی در مورد سوریه ارائه خواهد داد. نخست وزیر ترکیه رجب طیب اردوغان، گفت این کشور با کشورهایی که در کنار مردم سوریه، و نه دولت آن ایستاده اند همکاری خواهد کرد.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد روز دوشنبه در بیانیه ای گفت وتوی روسیه و چین، «مجوزی» برای تشدید حملات به مردم به دمشق نمی دهد. او گفت هیچ دولتی نمی تواند چنین اقداماتی را «بدون کاهش مشروعیت» خود مرتکب شود.

روز دوشنبه همچنین آمریکا سفارت خود در سوریه را تعطیل کرد و کلیه دیپلمات های باقیمانده را از کشور خارج کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا گفت رابرت فورد، سفیر و دیگر کارمندان دیپلماتیک در دمشق را به سوی عمان، پایتخت اردن ترک کردند و انجام خدمات فوری کنسولی برای آمریکاییان در سوریه را به لهستان واگذار کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت دولت اسد نتوانست به نگرانیهای آمریکا در مورد بدتر شدن وضعیت امنیتی در اطراف سفارت «پاسخ کافی بدهد»، اما آرون اسئایپ، مدیر کل وزارت امور خارجه در امور خاور نزدیک به صدای آمریکا گفت پیوندهای دیپلماتیک با دولت اسد و مردم سوریه ادامه دارد.

کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به برزیل سفر کرده است در کنفرانس خبری مشترکی با «آنتونیو پاتریوتا» وزیر امور خارجه آن کشور خواستار یک فرآیند مسالمت آمیز و فراگیر برای انتقال قدرت در سوریه شد.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از ایران خواست به دنبال عمل به تعهدات خود در پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای باشد.

خانم اشتون گفت هدف از تحریم ها فشار اقتصادی بر ایران و رسیدن به این نتیجه است.

کاترین اشتون افزود ایران به عنوان امضا کننده پیمان منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی و عضوی از جامعه بین المللی تعهداتی دارد و هدف تحریمها وادارکردن تهران به انجام این تعهدهاست.

XS
SM
MD
LG