لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۰

پیشنهاد تحریم های تازه علیه جمهوری اسلامی در کنگره آمریکا


اعضای کنگره آمریکا تلاش می کنند تا با اعمال تحریم های بیشتر جمهوری اسلامی ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای بازدارند.

برد شرمن نماینده با نفوذ دمکرات ایالت کالیفرنیا و یکی از طراحان اصلی تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران،معتقد است که رویدادهای خاورمیانه، جنگ در لیبی، تنش روابط با عربستان سعودی، آشتی ملی میان حماس و فتح، تحولات سوریه ،نمی تواند مانع غلفت از برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران شود. وی تاکید می کند برای متوقف کردن این برنامه افزایش فشارهای اقتصادی علیه تهران ضروری است.

آقای شرمن تصریح می کند چین در نهایت تنها برخی از نیازهای جمهوری اسلامی ایران را می تواند تامین کند. زیرا اقتصاد و تکنولوژی ایران وابسته به غرب است. از جمله لوازم یدکی هواپیماهای مسافربری که آن کشور در اختیار دارد، اگر از غرب تهیه نشود، آنان مجبور به متوقف کردن پرواز این هواپیماها خواهند بود مگر آن که برنامه های هسته ای خود را متوقف کنند. نماینده ایالت کالیفرنیا می افزاید فشارها بر رژیم ایران باید به حدی باشد که یا رژیم را تغییر دهد و یا آن که آنان را وادار کند تا در سیاست های خود تجدید نظر کنند.

در همین حال مارک دابویتز مدیرعامل «بنیاد دفاع از دمکراسی ها» و یکی از سخنرانان جلسه روز یکشنبه نیز گفته است برای اعمال فشار به ایران باید در پی تحریم انرژی ایران باشیم. وی معتقد است ۸۰ درصد درآمد ایران از محل فروش نفت و گاز به دست می آید به همین دلیل پیشنهاد می کنم پالایشگاه هایی که با مخلوط کردن نفت ایران فرآورده هایی نظیر بنزین و گازوئیل به بازارهای آمریکا می فرستند ، شناسایی و از آنان بخواهیم از پالایش نفت خام ایران جلوگیری کنند. در همین راستا برد شرمن به همراه ایلیانا راس لیتنن رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، با ارائه لایحه ای به کنگره پیشنهاد داده اند که در صورت تصویب تحریم های بسیار سخت در انتظار ایران خواهد بود. آقای شرمن در توضیح لایحه پیشنهادی به صدای آمریکا گفت « این لایحه

تحریم صادرات وسایل و تجهیزات حفاری نفت تا محدود کردن ایران برای دریافت وام و پیش فروش نفت را شامل خواهد شد بنابراین لایحه ما تامین سرمایه، تحریم تجهیزات حفاری و همچنین تحریم های بیشتر در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در برخواهد گرفت.» اریک کانتور رهبر اکثریت جمهوریخواه و یکی از سخنرانان اولین روز کنفرانس ایپک در پاسخ به این پرسش صدای آمریکا، که کنگره چه اقدامی علیه ایران در دست دارد؟ گفت« لایحه ای با حمایت دو حزب با این هدف که اگر با ایران معامله کنید نمی توانید با آمریکا معامله کنید را در دستور کار داریم.»

لایحه پیشنهادی جدید دیگری که از حمایت سناتورهای هر دو حزب از جمله سناتور جو لیبرمن، سناتور باب منندز، سناتور مارک کرک و سناتور جان کایل برخوردار است، تحریم ها را در زمینه های دیگری دنبال می کند. سناتور جمهوریخواه مارک کرک در این باره می گوید «لایحه پیشنهادی، تحریم های موجود علیه جمهوری اسلامی، کره شمالی و سوریه را تشدید می کند و این تحریم ها هر چه بیشتر به صورت اجباری در می آورد که رییس جمهوری حتی نمی تواند آنها را متوقف کند.» سناتور کرک خطاب به شرکت هایی که با ایران معامله می کنند، می گوید« اگر انتخاب شما معامله کردن با ایران است آنگاه بازاری بزرگتر به نام بازار آمریکا را از دست خواهید داد.» سناتور کرک در مورد تفاوت این لایحه با لوایح قبلی می گوید« تحریم، روی تحریم علیه ایران صورت گرفته اما در آنها مصلحت رییس جمهوری آمریکا در مورد اعمال و یا عدم اعمال تحریم های گنجانده شده بود. اما اکنون ما تلاش می کنیم با از میان برداشتن چنین مصلحت هایی تحریم ها را تقریبا خودکار به مورد اجرا گذاریم. این تحریم ها در صورت تصویب شرکت های فروشنده ابزار سرکوب به جمهوری اسلامی ایران تحت فشار بیشتری قرار می دهد تا از ارسال این نوع کالاها به ایران خودداری کنند. ابزاری که از دوسال پیش بطور گسترده ای از سوی نیروهای امنیتی ایران در سرکوب معترضان مورد استفاده قرار گرفته است. برخی از تحلیل گران و سیاستمداران بر این باورند که تحولات ماه های اخیر در خاورمیانه و شمال آفریقا، سرانجام جهت وزش نسیم آزادی را به سوی ایران تغییر خواهد داد. الیوت اِنگل، نماینده دمکرات ایالت نیویورک در این باره می گوید «فکر می کنم باید چنین اتفاقی صورت گیرد، جوانان ایرانی بسیار بی قرارند. آنان دشمن ایالات متحده نیستند. مردم ایران و مردم آمریکا با هم علایق مشترکی دارند و از سرکوبی که جمهوری اسلامی علیه شهرووندان خود اعمال می کند، بیزارند»

XS
SM
MD
LG