لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۰

سنای آمریکا در برابر پاکستان


سنای آمریکا در برابر پاکستان
سنای آمریکا در برابر پاکستان

در پی بالا گرفتن تنش ناشی از کشته شدن اسامه بن لادن میان ایالات متحده و پاکستان ،جمعی از سناتورهای آمریکایی از دولت اوباما خواسته اند تا در گفتگو با پاکستان قاطع باشد. سناتورهای عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا معتقدند دولت اوباما باید به رهبران پاکستان بگوید چنانچه به واشنگتن اطمینان ندهد که از به بازی با ایالات متحده دست برمی دارد ،آمریکا آماده است تا کمک های اقتصادی و نظامی خود را قطع کند.

سناتور لوگرعضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می گوید رهبران پاکستان باید درک کنند که آمریکا حاضر نیست چک سفید برای آنان امضا کند. وی تاکید کرده که آمریکاییان از پاکستان مایوس شده اند، کشوری که سالانه میلیاردها دلار کمک اقتصادی و نظامی از واشنگتن دریافت می کند. سایر سناتور از جمله جیمز ریش سناتور ایالت اوهایو نیز با تایید سخنان سناتور لوگر می افزاید توضیح صرف میلیاردها دلار در کشوری که ما را دوست ندارد برای شهروندان ایالت اوهایو دشوار است. حمایت افکار عمومی در آمریکا با وجود کمک های مالی فراوان به آن کشور نظیر بازسازی ویرانی های ناشی از سیل اخیر پس از کشته شدن بن لادن در پاکستان به پایین ترین سطح رسیده است. آمریکا در ۱۰ سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار کمک های گوناگون به پاکستان ارسال کرده و انتظار داشته تا اسلام آباد در مبارزه علیه القاعده و طالبان به نیروهای ائتلاف کمک کند. جیمز جونز ژنرال بازنشسته و مشاور پیشین امنیت ملی پرزیدنت اوباما نیز معتقد است که مقام های آمریکایی باید همتایان پاکستانی خود را تحت فشار گذاشته و اطمینان حاصل کنند که آن کشور بازی دوگانه را متوقف می کند. با این همه ژنرال جونز می افزاید در گفتگوهای پیش رو با پاکستان، بیشترین بار مسئولیت بر دوش اسلام آباد خواهد بود که تصمیمی در ارتباط با پیش گرفتن راهی منطقی اتخاذ کنند. سناتور جان کری که صبح روز سه شنبه پس از گفتگو با رهبران سیاسی و نظامی پاکستان به واشنگتن برگشته، می گوید کمک های مالی تنها مورد نبوده و پاکستان منافع استراتژیکی دارد و ما باید در زمینه چنین منافعی کار کنیم.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا قرار است در ماه آینده به اسلام آباد سفر کند و در مورد آینده روابط دو کشور با مقامات پاکستان به گفتگو بنشیند. تحلیل گران سیاسی بر این اعتقادند که باید به پاکستانی ها اطمینان داد که واشنگتن در پی مشارکت بلند مدت با آن کشور است. ژنرال جیمز جونز روز سه شنبه در جلسه کمیته روابط خارجی سنا گفت« پاکستانی ها بر این باورند که آمریکا علاقه ای به ادامه همکاری با پاکستان پس از سال ۲۰۱۴،زمان تعیین شده برای خروج کامل نیروهای ناتو و آمریکا از افغانستان ندارد.»

XS
SM
MD
LG