لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۶

مذاکرات سناتور کری در باره آینده روابط آمریکا و پاکستان


یک مقام ارشد نظامی غربی از تیراندازی به سوی دو هلیکوپتر ناتو در مرز افغانستان و پاکستان به عنوان یک عامل تنش زای جدید در روابط دوکشور نام برده است. ناظران معتقدند که این حادثه می تواند بر سفر سناتور کری تاثیر منفی داشته باشد. سفر دو روزه سناتور کری، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به اسلام آباد، دوشنبه شب و با ملاقات سران پاکستان پایان گرفت. وی روز گذشته گفت که این سفر به منظور عذرخواهی از پاکستان صورت نگرفته و هدف از آن تلاش برای ترمیم روابط میان دو کشور پس از حمله به مقر بن لادِن بوده است.

سناتور کری هدف از سفر به پاکستان را گفتگو برای نحوه اداره روابط بحرانی میان اسلام آباد و واشنگتن خوانده است. وی تاکید کرده در پی گشودن راهی برای بازگرداندن روابط دو کشور به شرایط پیش از کشته شدن بن لادن است. رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز گذشته و پیش از بازگشت به واشنگتن در یک کنفرانس خبری گفت « بسیار خوشحالم که دیدارهایم با رهبران پاکستان در را به روی گفتگوی سازنده میان دو کشور گشوده و موقعیتی ایجاد کرده تا با اطمینان به هم ، در جهت مشارکت بهتر گام بردارند.» آقای کری در این کنفرانس خبری همچنین گفت که برای عذرخواهی بابت حمله به مقر اسامه بن لادِن که بدون اطلاع مقام های پاکستانی صورت گرفته، به اسلام آباد نرفته و سفر او در حمایت کامل از اقدام های پرزیدنت اوباما، هیلاری کلینتون وزیر خارجه و کمرون مانتر سفیر آمریکا در پاکستان بوده است. سناتور کری تصریح کرد در گفتگوهای خود به رهبران پاکستان در مورد ضرورت فوق سری بودن جزییات حمله به ابت آباد برای حفظ جان افرادی که در این عملیات شرکت داشتند، توضیح داده است.

یکی دیگر از محورهای این مذاکرات ،جو حاکم بر کنگره آمریکا و پرسش های جدی اعضای کنگره در مورد ادامۀ کمک های مالی این کشور به پاکستان بوده است. تلاش دو روزه سناتور کری منجر به صدور بیانیه مشترک آمریکا و پاکستان دوشنبه شب شد که در آن رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ابراز امیدواری کرد که عملیات ضد تروریستی را در دستور کار قرار داده و مشوقی برای راه حلی سیاسی در پاکستان باشد.

در همین روز سه شه شنبه ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در جلسه کمیته روابط خارجی سنای گفت« اگر در پی پیروزی در جنگ افغانستان هستیم باید به خاطر داشته باشیم که این موفقیت به نقش پاکستان بستگی دارد.» کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تاکنون شش جلسه پرسش و پاسخ در مورد بررسی استراتژی آمریکا در پاکستان و افغانستان برگزار کرده است.

XS
SM
MD
LG