لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۱

حماس و بحران برق در غزه


حماس و بحران برق در غزه
حماس و بحران برق در غزه

بيمارستان اصلی در نوار غزه، برای جبران قطع مکرر برق، از انرژی خورشيدی استفاده می کند. قطع برق در ساعات طولانی در شبانه روز، زندگی را برای يک ميليون و ۷۰۰ هزار ساکنان اين منطقه دشوار ساخته است.

جلوگيری از قاچاق برق از مصر به نوار غزه مشکلات بسياری برای ساکنان غزه بوجود آورده است. گرچه اختلاف مصر با سازمان حماس روز سوم ماه آوريل خاتمه يافت، هنوز قطع برق در ساعات طولانی ادامه دارد. ت

وليد برق غزه پاسخگوی نياز انرژی اين منطقه نيست. مردم در فروشگاه ها، خانه ها و مراکز تجاری از ژنراتورهای ديزلی برای تامين برق استفاده می کنند. اما، بيمارستان شفا، بيمارستان اصلی غزه برای جبران کمبود برق به انرژی خورشيدی روی آورده است. به گفته مسؤلان بيمارستان، برق حاصل از پانل های خورشيدی همه دستگاه های تنفسی و تجهيزات مراقبت های ويژه از بيماران را تامين می کند. ماه گذشته، پانل های خورشيدی اهدا شده از سوی ايتاليا بر پشت بام اين بيمارستان نصب شد. اين پانل ها برق ۵ واحد از ۱۵ واحد مراقبت های ويژه در اين بيمارستان را تامين می کند.

مدير بيمارستان شفا می گويد به علت اختلاف با مصر و کمبود شديد برق، استفاده از ديگر منابع انرژی برای اين مرکز اهميت يافت. او می گويد: به علت قطع ۱۶ تا ۱۸ ساعت برق در روز ما استفاده از انرژی خورشيدی را تنها راه ممکن دانستيم.

بر اساس توافق بين مصر و غزه، يک شرکت اسراييلی سوخت ديزل لازم برای نيروگاه برق غزه را تامين می کند و راهکارهايی به اجرا گذاشته می شود که حماس بدون ارتباط با شرکت اسراييلی، هزينه تامين اين سوخت را بپردازد. حماس مصر، اسراييل و فلسطينی های کرانه باختری را متهم می کند که برای گرفتن امتيازات سياسی از اين سازمان، اين بحران را بوجود آورده اند.

نيروگاه برق غزه نياز برق دو سوم از جمعيت غزه را تامين می کند. اسراييل و مصر نيز بخشی از نياز برق غزه را از شبکه برق اين دو کشور تامين می کنند.

XS
SM
MD
LG