لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۵

صلیب سبز، نهادی برای مقابله با فجایع زیست محیطی


سازمان زیست محیطی صلیب سبز بین الملل در مورد تهدیدهای جدید و متعددی هشدار می دهد که جهان با آن ها روبرو است و اگر نسبت به آن ها بی توجهی شود پیامدهای بسیار شدید و جدی خواهند داشت.

چهره های سرشناس و برجسته سیاسی و دانشگاهی و فعالان محیط زیست طی هفته جاری در ژنو گرد آمده اند تا بیستمین سالگرد تاسیس این سازمان را گرامی دارند و برای مقابله با تهدیدهای زیست محیطی و جهانی، دیگر راهکارهایی بیابند.

الکساندر لیخوتال، رئیس سازمان «صلیب سبز بین الملل» به صدای آمریکا می گوید «نسبت به دستاوردهای بیست سال گذشته این سازمان احساس غرور و افتخار می کند اما تاثیر فعالیت های این نهاد بین المللی فراتر و عمیق تر از این بوده اند بنابراین ما طی بیست سال بیشتر از برنامه ریزی ها اولیه خود دستاورد داشته ایم اما امید ما این بود که بیش از این بتوانیم کاری انجام دهیم».

«صلیب سبز» ثمره ایده میخائیل گورباچف، رهبر شوروی سابق بود. او دریافت که بسیاری از کشورهای در مخمصه زیست محیطی و اکولوژیکی عمیقی فرو رفته اند و برای حل مشکلات محیط زیست خود به کمک نیاز دارند.

او مدل «صلیب سبز» را از روی «کمیته بین المللی صلیب سرخ» نمونه برداری کرد. با این وجود، «صلیب سبز» به جای این که کمک پزشکی اورژانسی ارائه دهد، برای ارائه راهکارهای زیست محیطی به کشورهای نیازمند از اصول بی طرفی و تشخیص مصلحت «صلیب سرخ» بهره می جوید.

تعداد کشورهایی که در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست و فجایع طبیعی نیاز به کمک دارند، هر روز بیشتر می شود.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد، در سال های ٢۰۱١ و ٢۰١۲ بیش از ۶۰۰ فاجعه (طبیعی) به وقوع پیوستند. زندگی بیش از ۳۰۰ میلیون انسان به دلیل وقوع این فجایع تحت تاثیر قرار گرفت و نیم میلیارد دلار خسارت مالی و اقتصادی متحمل شدند.

لیخوتال، رئیس «صلیب سبز» می گوید اگر بیست سال زلزله و یا فاجعه طبیعی دیگری به وقوع می پیوست، همه کشورهای جهان بدون فکر کردن به میزان خسارات زیست محیطی و پیامدهای احتمالی آن کمک های بشردوستانه ارائه می کردند.

او می افزاید «زمانی که صلیب سبز تاسیس شد، ایده ما آمیختن دو جنبه این مشکل بود چون اگر مسائل مربوط به محیط زیست را نادیده بگیریم، پیامدهای آن به سرعت گریبان ما را می گیرند. آن ها بر جمعیت کشورهای فاجعه زده و سلامت مردم تاثیر منفی می گذارند و حتی می توانند شرایط غیرقابل تحملی را برای آن ها ایجاد کنند».

«صلیب سبز بین الملل» طی دو دهه گذشته با تهدیدهای مرتبط بین المللی همچون سلاح های اتمی، سلاح های شیمیایی، توسعه ناپایدار و تغییرات جوی که به دلیل فعالیت های بشر ایجاد می شوند، مقابله کرده است.

این تهدیدها از میان نرفته اند. اما رئیس این سازمان بین المللی خاطرنشان می کند که تهدیدهای جدیدی که در دوران جنگ سرد ٢۰ یا ٢۵ سال پیش وجود نداشتند نیز ظهور کرده اند. وی می افزاید «مقابله با این تهدیدها خیلی دشوارتر هستند چون اشاعه و گسترش آن ها از سرعت بیشتری برخوردار است. آن ها را به یک دشمن خاص نمی توان مربوط کرد و همه ما در معرض این نوع تهدیدها قرار داریم، تهدیدهایی همچون خطر تروریسم، مشکلات جوی، مشکلات کمبود آب از این نوع خطرات هستند».

برگزاری نمایشگاه، رویدادهای فرهنگی و میز گردهای گفتگو در مورد مسائل زیست محیطی از جمله برنامه های جشن های هفته جاری این سازمان بین المللی هستند. مراسم اهدای جایزه به افراد و سازمان هایی که برای پیشگیری و واکنش در برابر شرایط اضطراری زیست محیطی خدمات شایسته ای انجام داده اند نیز از جمله بخش های جالب این همایش است.

برگزاری «کنفرانس گفتگوهای زمین» نیز پایان بخش رویدادهای این همایش خواهد بود. در این کنفرانس یک روزه، آقای گورباچف و دیگر شخصیت های سرشناس فعال در این سازمان در مورد چالش های قرن بیست و یکم گفتگو خواهند کرد. هدف از برگزاری این همایش تدوین پیشنهادهای عملی و واقعی برای رویارویی و مقابله با تخریب محیط زیست است که بهداشت و سلامت و ثبات کره زمین را در معرض تهدید قرار می دهد.
XS
SM
MD
LG