لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۴

رشد جهانی در کانون توجه اجلاس گروه ۲۰ در سیدنی


سران آمریکا و فرانسه در نشست پیشین بیست کشور بزرگ صنعتی جهان در سن پترزبورگ روسیه دیده می شوند - ششم سپتامبر ۲۰۱۳
سران آمریکا و فرانسه در نشست پیشین بیست کشور بزرگ صنعتی جهان در سن پترزبورگ روسیه دیده می شوند - ششم سپتامبر ۲۰۱۳

در نشست دو روزه گروه ۲۰، وزرای دارایی ۲۰ کشور بزرگ صنعتی جهان، راه های رشد پایدار اقتصادی را زیر ذره بین می برند.

نشست گروه ۲۰ کشور پیشرفته اقتصادی روزهای شنبه و یکشنبه در بندر سیدنی استرالیا برگزار می شود. همزمان با کاهش مشوق های اقتصادی میلیاردی آمریکا، این نشست به یافتن راههایی برای رشد اقتصادی پایدار جهان می پردازد.

تصمیم بانک مرکزی آمریکا به کنارگذاشتن سیاست موسوم به «تسهیل کمی» - یا چاپ پول برای تشویق اقتصاد، یکی از موضوعات اصلی نشست دو روزه سیدنی است که وزرای دارایی و رؤسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو گروه ۲۰ را گردهم خواهد آورد، هرچند جای شخصیت های همچون وزرای دارایی آفریقای جنوبی، برزیل، ایتالیا، مکزیک و رئیس بانک جهانی در این اجلاس خالی است.

با پایان گرفتن برنامه مشوق های مالی آمریکا، سرمایه گذاران از بازارهای مالی که در کشورهایی مثل هندو اندونزی در حال تشکیل بود، پا پس کشیدند و سرمایه شان را بار دیگر به آمریکا آوردند. در این که عدم شکل گیری بازارهای مالی در آسیا نتیجه مستقیم تصمیم بانک مرکزی آمریکا بود، جای بحث و گفتگوی فراوانی هست.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول می گوید سیاستگزاری های داخلی کشورهای رو به رشد باید امن باشد تا بتواند از اقتصاد آنها حمایت کند:
«فروشگاههای داخلی را درنظر بگیرید. به عبارت دیگر، برای اقتصادهای نوپای بازار، لازم است به سیاست پولی و مالی خودتان نگاه بیندازید. باید زمینه را خودتان داشته باشید تا بتوانید به موقع در مقابل ضعف ناشی از ته کشیدن مشوق های مالی بانک مرکزی آمریکا مقاومت کنید. اما در عین حال به مقامات آمریکا و به ویژه بانک مرکزی می گوییم وقتی آنچه را که اعلام کرده اید، اجرا می کنید، مراقب آنچه که در دیگر نقاط اتفاق می افتد هم باشید.»

میزبان نشست گروه ۲۰ مایل است در زمینه تعیین هدفی برای رشد جهانی به توافقی برسد. اما این موضوع می تواند محل بحث و اختلاف نظر میان اعضا باشد. بنا به گزارش ها، مقامات آلمان با تعیین هدفی الزام آور برای رشد موافق نیستند و اصرار دارند که این، راهی از مد افتاده برای مدیریت اقتصاد جهانی است.

با این حال، به نظر جو هاکی، رئیس خزانه داری استرالیا بازارهای مالی گروه ۲۰ قطعاً برای مقابله با نوسانات بازار از دولت هایشان چنین چیزی را خواهند خواست:
«اقتصاد جهانی نمی تواند از وضعیت موجود خود خشنود باشد. ما وقتی برای رفع خستگی از اصلاحات نداریم. نشانه هایی از بهبود وضع اقتصاد به چشم می خورد. اقتصادهای پیشرفته، به ویژه در ایالات متحده و ژاپن، شاهد رشد اقتصادی اند، و در حوزه مالی یورو هم شاهد ازسرگیری رشد هستیم. اما هنوز به طور کامل از خطر نجسته ایم. اقتصاد جهانی بهبود یافته، اما هنوز به اندازه کافی جان نگرفته یا ریشه ندوانده که بتواند به قدر کافی شغل ایجاد کند و مردم را از فقر بیرون بکشد.»

در نشست اقتصادی سیدنی در مورد راههای مبارزه با فرار از مالیات، و تزریق پول به پروژه های زیرساختی بخش خصوصی هم بحث و بررسی خواهد شد.

گروه ۲۰ شامال ۸۵ درصد تولید جهان، و دو سوم جمعیت جهان است. هدف های آن غلبه بر تردیدهای اقتصادی، تقویت رشد اقتصادی و ایجاد مشاغل است.

بعد از نشست روز شنبه سیدنی، قرار است نشست بعدی سران این گروه ماه نوامبر در شهر بریزبین استرالیا برگزار شود.
XS
SM
MD
LG