لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۸

خانه آزادی: نرم افزارهای مقابله با سانسور اینترنتی، موثر اما ناامن هستند


خانه آزادی: نرم افزارهای مقابله با سانسور اینترنتی، موثر اما ناامن هستند
خانه آزادی: نرم افزارهای مقابله با سانسور اینترنتی، موثر اما ناامن هستند

در شرایطی که اینترنت نقش کلیدی در سازماندهی اعتراض ها و گسترش اطلاعات در سراسر منطقه خاورمیانه و سایر نقاط جهان ایفا می کند، اما گزارش اخیر موسسه «خانه آزادی» حاکی از آن است ابزاری که برای دور زدن سانسور اینترنتی مورد بهره برداری کاربران قرار می گیرند، برای مقابله با سانسور موثر هستند اما چنین نرم افزارهایی فاقد توانایی مقابله با پیامدهای امنیتی استفاده از آن ها هستند.

در گزارش «خانه آزادی» دستورالعمل هایی به کاربران اینترنتی ارائه می دهد تا از راه های ساده و موثری برای بهره گیری از ابزار دور زدن اینترنت در کشورهایی که سانسور در سطح گسترده ای اعمال می شود، استفاده کنند.

این موسسه با بررسی نظرسنجی از کاربران اینترنتی در ایران، آذربایجان، چین و برمه دریافته است که همه یازده ابراز موجود برای دور زدن اینترنت و مقابله با سانسور موثر هستند.

در این گزارش همچنین به مزایا و مضرات بهره گیری از این نرم افزارها اشاره شده است. «خانه آزادی» به اولویت های کاربران این نرم افزارها اشاره کرده است که معمولاً با توجه به عادات استفاده از اینترنت، یا اطلاعات را دانلود و یا آپلود می کنند و برخی سرعت و بعضی دیگر امنیت اینترنت و سطح رعایت حریم خصوصی اطلاعات و حفظ امنیت لازم را مد نظر قرار می دهند.

کورمک کالانان، رئیس شرکت «Aconite Internet Solutions» مستقر در دابلین و نویسنده این گزارش از کاربران اینترنتی مصرانه خواسته است تا به هنگام استفاده از ابراز دور زدن سانسور اینترنتی، احتیاط کنند.

کانالان گفته است: «دور زدن اینترنت به معنای امنیت نیست. امنیت، ناشناس ماندن و رعایت حریم خصوصی مهم هستند و باید مورد توجه قرار گیرند. ما تاکید می کنیم که رعایت امنیت از جانب کاربران اینترنتی، بیش از استفاده از یک ابراز مقابله با سانسور است و باید به یک شیوه زندگی بدل شود.»

نرم افزارهای مقابله با سانسور به کاربران اینترنتی اجازه می دهد تا فیلترهای تارنماهایی را دور بزنند که دولت های سرکوبگر مسدود می کنند و مسیر جایگزینی را برای دسترسی به اطلاعات بیابند.

در گزارش «خانه آزادی» به خواست کاربرانی اشاره شده است که دسترسی سریع و آسان به اینترنت را به رعایت امنیت ترجیح داده اند.

کالانان ضمن ابراز تعجب از یافته های این گزارش گفته است مردم کشورهایی که با سانسور و پیامدهای آن روبرو هستند، درک بهتری از شرایط خود دارند و در مورد ساختار سانسور دولت هایشان و یا سیستم پلیسی و کنترل داخلی اینترنت دانش بیشتری دارند تا افرادی که این نرم افزارها را در سطح بین المللی طراحی و توزیع می کنند.

در این گزارش که با بودجه وزارت امور خارجه دولت ایالات متحده تکمیل شد، خاطرنشان شده است که اهمیت رعایت امنیت برای کاربرانی که اسناد و اطلاعات خود را از طریق اینترنت ارسال می کنند، بیشتر از افرادی است که برای دسترسی و خواندن اطلاعات از اینترنت استفاده می کنند.

رابرات گوئرا، مدیر پروژه آزادی اینترنت در موسسه «خانه آزادی» می گوید نرم افزاری که برای دور زدن اینترنت استفاده می شود برای استفاده فعالان مناسب نیست.

گوئره می گوید: «به گمان من، برای رواج استفاه از این نرم افزارها باید از آن ها سیاست زدایی کرد. این ابزارها برای دسترسی به تارنماهای مسدود شده نیست، بلکه برای دسترسی به اطلاعاتی است که لزوماً خطرناک و تهدیدآمیز نیستند. دسترسی به کلیپ های ویدئویی آموزش آشپزی در تارنمای یوتیوب در کشوری که این تارنما را مسدود کرده، یک نمونه از این موارد است.»

کارن رایلی، مدیر توسعه «پروژه تور» که یک شرکت طراحی نرم افزار دور زدن اینترنت است، می گوید حتی این شرکت نیز نمی داند چه کسانی از این نرم افزارها استفاده می کنند.

وی می گوید شرکت تور آدرس آی پی ( اینترنت پروتکل) کاربر که می تواند به موقعیت جغرافیایی وی مربوط شود را مخفی کند.

او خاطرنشان می کند که تور و محصولات مشابه آن به طور گسترده ای در طی اعتراض های اخیر در مصر مورد استفاده قرار گرفتند و مصر تنها کشوری نبود که دسترسی شهروندانش به اینترنت را به طور کامل قطع کرد و برمه، نپال و چین نیز از تاکتیک های مشابهی استفاده کردند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا هفته پیش گفت محدودیت هایی که بر فعالیت های اینترنتی اعمال می شوند و مانع آزادی بیان می شوند یکی از سه نگرانی عمده روندهای مربوط به حقوق بشر است.

XS
SM
MD
LG