لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۱

اروپا، چين، ايران و سوريه


اروپا، چين، ايران و سوريه
اروپا، چين، ايران و سوريه

رهبران اتحاديه اروپا برای شرکت در کنفرانس روابط چين و اتحاديه اروپا به پکن رفته اند. با توجه به بحران بدهی در اروپا، روابط اقتصادی پکن و اتحاديه اروپا در مرکز گفتگوها قرار دارد، اما انتظار می رود مسائل ايران و سوريه هم در دستور کار مذاکرات مقام های اتحاديه اروپا و چين باشد.

نشست پکن، نشانگر روابط استراتژيک اتحاديه اروپا و چين است. اين سخنان خوزه مانوئل باروسو، رييس کميسيون اروپايی است، که در روز سه شنبه در برابر مقام های چينی اظهار کرد. با توجه به بحران مالی در اروپا و اهميت اقتصادی چين، مقام های اتحاديه اروپا خواستار تحکيم روابط استراتژيک خود با پکن هستند.

هرمن ون رومپی، رييس اتحاديه اروپا، می گويد: ما بقدری به هم وابسته شده ايم که تغيير در رشد اقتصادی يکی از شرکای استراتژيک، تاثير مستقيم و قابل لمسی بر طرف مقابل می گذارد. سرنوشت اقتصادی ما به هم گره خورده است.

نشست پکن يک روز پس از آن آغاز می شود که موسسه اعتبارسنجی مودی، رتبه اعتبار مالی کشورهای ايتاليا، پرتغال و اسپانيا را کاهش داد. آينده اقتصادی يونان نيز همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. به رغم موافقت قانونگذاران يونان با اجرای سياست های رياضت اقتصادی، نگرانی ها در خصوص بحران قرض در اين کشور همچنان ادامه دارد.

مقام های پکن می گويند اتحاديه اروپا و چين بايد با همکاری يکديگر با بحران قرض اروپا مقابله کنند.

ون جيابائو، نخست وزير چين، می گويد: ما بايد با يکديگر همکاری کنيم تا پيام مثبت و سازنده ای بفرستيم و در راستای همکاری ها و وحدت چين و اتحاديه اروپا و نيز همکاری های جهانی گام برداريم.

علاوه بر بحران مالی اروپا، مسائل سياسی نيز در دستور کار مذاکرات نشست پکن است. طی ماه های اخير برنامه اتمی ايران و افزايش فشارهای اتحاديه اروپا بر دولت تهران، از جمله مسائل مورد اختلاف چين و اتحاديه اروپا بوده است؛ در خصوص مسائل سوريه و فشار بر دولت اسد نيز، مقام های پکن و اتحاديه اروپا مواضع مشترکی نداشته اند.

اکنون بايد منتظر ماند و ديد بحران مالی در اروپا و روابط اقتصادی پکن و غرب تا چه ميزان بر سياست های اتحاديه اروپا در خاورميانه تاثير خواهد گذاشت.

XS
SM
MD
LG