لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۶

گزارش: مطبوعات آمريکا از پرزيدنت اوباما خواستار حمايت از معترضان در مصر شدند


گزارش: مطبوعات آمريکا از پرزيدنت اوباما خواستار حمايت از معترضان در مصر شدند
گزارش: مطبوعات آمريکا از پرزيدنت اوباما خواستار حمايت از معترضان در مصر شدند

روزنامه های آمريکا بحران سياسی مصر و گسترش اعتراض های مردم به حکومت حسنی مبارک را از زاويه های مختلف مورد بررسی قرار داده و از دولت اوباما خواسته اند درکنار معترضان طرفدار آزادی و دموکراسی بايستد.

نيويورک تايمز در سرمقاله خود به بحران سياسی مصر پرداخته و می نويسد مردم آن کشور با الهام گرفتن از انقلاب ياس تونس از دولت مصر می خواهند صدای مردم انقلاب را بشنود و خود را به حقوق شهروندی و بهبود زندگی مردم، متعهد بداند. اين روزنامه ادامه می دهد: «تونس هشداری است به حاکمانی که دو دستی به قدرت چسبيده و حاضر نيستند به خواستهای مردم خود گوش فرادهند و حسنی مبارک رهبر مصر آشکارا يکی از اين حکمرانان است.» در پايان سرمقاله نيويورک تايمز آمده است پرزيدنت اوباما بدرستی از سلف خود پا را فراتر نهاده و نمی خواهد با توسل به نيروی نظامی، دموکراسی را در کشورها برقرار سازد. هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، نيز آشکارا از آقای مبارک خواست دست به اصلاحات عميق بزند و جلو اعتراضهای مسالمت آميز را نگيرد. نيويويورک تايمز ادامه می دهد: «دولت اوباما بايد آقای مبارک را به قبول فوری بودن و مشروعيت اعتراضها و گفتگو با مخالفان تشويق نمايد. مصر به تغيير نياز دارد و چه بهتر که اين گذار از راه مسالمت اميز باشد.»

واشنگتن پست نيز وضعيت بحرانی مصر را به صورت گسترده ای گزارش داده و از انسجام و همبستگی جنبش مخالفان خبر داده و می نويسد تظاهرات جاری مخالفان درمصر ضمن برخورداری از تنوع، دارای آن نوع يکپارچگی است که دهه ها فاقد آن بوده است. ميشل دان، سردبير يک روزنامه عرب زبان، به واشنگتن پست گفته است تا کنون به ضعف و فقدان يکپارچگی در ميان مخالفان دولت مصر می انديشيدم و برآن بودم که اين ضعف موجب می شود مردم نتوانند فشار زيادی بر مبارک وارد کنند. اما حالا ديگر اين طور فکر نمی کنم. واشنگتن پست از قول شادی حميد، پژوهشگر موسسه بروکينگز در دوحه، می نويسد مردم مصر به تقويت روحی نياز دارند و می خواهند ازواشنگتن کلام دلگرم کننده ای بشنوند. اين چيزی است که درحال حاضر ندارند. احساس می کنند جهان آنان را فراموش کرده است و حتا عليه آنهاست.» واشنگتن پست نيز ازدولت اوباما می خواهد درکنار معترضان جهان عرب، مو ضع تأييد کننده ای اتخاذ کند.

اما در ايران روزنامه جمهوری اسلامی ادامه واکنش ها به نامه محمود احمدی نژاد به نمايندگان مجلس شورای اسلامی را بررسی کرده و از قول علی عباسپور تهرانی فرد، رييس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، نوشته است: «احمدی نژاد بايد بداند شخص اول مملکت نيست.» وی نامه اخير آقای احمدی نژاد را فاقد وجاهت قانونی دانسته و گفته است چنين مکاتباتی، به مسايل داخلی و خارجی که جمهوری اسلامی با آن روبروست، خدشه وارد می کند. روزنامه ابتکار نيز اظهارات علی سعيدی، نماينده آيت الله خامنه ای در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، را بازتاب داده که در يک سخنرانی گفته است جرم کسانی که در مقابل سيد علی خامنه ای ايستادند، از جرم کسانی که در مقابل روح الله خمينی ايستادند، سنگين تر است. وی در تشريح بيشتر نظر خود گفته است جرم کسانی که در برابر امام اول شيعيان ايستادند از جرم کسانی که در برابر پيامبر اسلام ايستادند، سنگين تر بود.

XS
SM
MD
LG