لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۶

ادامه ناآرامی ها سلامت روانی مردم مصر را به خطر انداخته است


سلامت روانی مردم مصر به دلیل خشونت ها و پیامدهای ناشی از انقلاب بهار عربی در این کشور به شدت آسیب دیده است.

در شرایطی که چشم انداز امیدوارکننده ای برای پایان درگیری ها و ناآرامی های سیاسی و اجتماعی مصر وجود ندارد، روانپزشکان نسبت به افزایش تعداد افرادی هشدار داده اند اختلالات ناشی از تنش های روانی و افسردگی که ثمره اضطراب و نگرانی از شرایط کشور است، افزایش خواهد یافت.

از زمانی که ارتش مصر محمد مرسی، رئیس جمهوری کشور را در ماه ژوئن سال گذشته از قدرت خلع کرد، ماه ها است که مصر شاهد ناآرامی های سیاسی بوده و بیش از یک هزار نفر در طی درگیری ها کشته و ۲۰ هزار نفر در زندان های کشور بازداشت شده اند.

روانپزشکان براین باورند که خشونت، تردید و بلاتکلیفی نسبت به آینده بر سلامت روانی مردم عادی مصر و نیز فعالان سیاسی و اجتماعی این کشور تاثیر منفی می گذارد.

محمد ابازه که حسابدار و پدر سه دختر است، می گوید «مردمی را به چشم دیدم که هدف اصابت گلوله و مواد منفجره قرار گرفته بودند. او می گوید هنوز برای رهایی از افسردگی که از سال پیش و از زمان وقوع خشونت ها به آن دچار شده، با چالش های بسیاری روبرو است.
او می گوید «دلم نمی خواست هیچ کاری انجام بدهم، حتی دلم نمی خواست دنبال کار بگردم، چون احتیاج به شغل داشتم، اما حوصله مصاحبه و قبولی و یا رد از جانب دیگران را نداشتم. اصلاً انرژی برای هیچ کاری نداشتم. تلویزیون را خاموش می کردم چون حال روحی ام را بدتر می کرد».

احمد عبدالله روانپزشک است. او می گوید وضعیت نامساعد اقتصاد و ناآرامی های سیاسی و اجتماعی مصر باعث افسردگی، اضطراب شدید و اختلالات ناشی از تنش های روحی و روانی حاد شده است. او می گوید تعداد افرادی که به اختلالات روحی و روانی دچار شده اند مشخص نیست با این وجود تعداد افرادی که به این نارسایی ها مبتلا شده و به مطب او مراجعه می کنند، افزایش چشمگیری داشته اند.

عبدالله می گوید مشکل این است که اکثر افرادی که به افسردگی و اختلالات روحی و روانی دچار می شوند، به پزشک و روانشناس مراجعه نمی کنند و بی توجهی به این مسائل پیامدهای جدی و بلندمدت خواهد داشت.

او می گوید «به طور کلی بعضی از افرادی که احساس افسردگی می کنند و یا تحت فشارهای سرکوبگرانه قرار دارند، خودکشی می کنند و بعضی هم دست به اعمال خشونت آمیز می زنند، مسلح می شوند و یا مقاومت مسلحانه در برابر حکومت تشکیل می دهند. برخی هم که می توان گفت اکثریت مردم هستند به حالت انزوا و انفعال فرو می روند و نسبت به دنیای بیرونی و درونی خود کاملاً بی احساس و بی توجه می شوند».

محمد ابازه نگران جهاد، دختر بزرگش هم هست که به افسردگی دچار شده است. او می گوید دیگر دختر سرزنده و شادی که قبلاً بود نیست.

او می گوید «احساس افسردگی می کردم، اما از طرف دیگر نسبت به اتفاق هایی که برای مردم می افتاد احساس گناه می کردم چون شرایط من به بدی شرایط دوستانم نیست. صدها تن از دوستان من در زندان هستند و بعضی از دوستانم برادرانشان را از دست داده اند».

این پدر و دختر هیچ کدام برای درمان به پزشک متخصص و درمان و مشاوره مراجعه نکرده اند، فرهنگ عرب گاهی با این نوع مشاوره ها میانه خوبی ندارد.

در شرایطی که بسیاری از مردم مصر بدون مراجعه به پزشک و درمان با درد و رنج خود روزگار می گذرانند، ۳ سال انقلاب و پیامدهای پس از آن لطمه های سنگینی را به وضعیت بهداشت سلامت و روان مردم این کشور وارد کرده است.
XS
SM
MD
LG