لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۹

قانون اساسی جدید مصر


香港城市大學學生簽名支持台灣太陽花學運的橫額掛在立法院內的顯眼位置
香港城市大學學生簽名支持台灣太陽花學運的橫額掛在立法院內的顯眼位置

در گرماگرم اختلاف نظر بر سر پیش نویس قانون اساسی تازه مصر و پیشاپیش رفراندومی که روز شنبه در این کشور برگزار خواهد شد، در این خصوص تحلیل های گوناگونی مطرح شده است.

در گرماگرم اختلاف نظر بر سر پیش نویس قانون اساسی تازه مصر و پیشاپیش رفراندومی که روز شنبه در این کشور برگزار خواهد شد، تحلیل های گوناگونی در این مورد مطرح شده است.

حبا مریف، مدیر یک نهاد ناظر بر حقوق بشر مصر، معتقد است که این پیش نویس، به بهانه حفظ ارزش های خانواده های مصری، بر حقوق فردی شهروندان نظارت دارد و در زندگی آنها مداخله و آزادی های اساسی فردی آنها را مخدوش می کند.

قانون نویسان مصر برآنند که قانون شرع اسلام در تدوین پیش نویس قانون اساسی مد نظر بوده، اما پرسش آن است که کدام شرع این جا مطرح و مد نظر بوده است؟ تعابیر و قرائت های گوناگونی که از مبانی شرع اسلام می شود، شریعت مدرن و پیشرو را از شرعی که برخی تحلیلگران آن را واپس گرا می خوانند، تفکیک می کند.

عده ای از ناظران مسائل مصر برآنند که قانون اساسی و تصویب‌ آن تنها بر مبنای عدد و رقم نیست. آنها می گویند موافقان و مخالفان هرکدام می توانند با صرفنظر کردن از برخی خواست ها و انتظاراتشان، در میانه راه به توافق برسند.

اخوان المسلمین که نقش اساسی را در تدوین پیش نویس قانون اساسی تازه مصر به عهده دارند، می گویند این پیش نویس، به واقعیت پیوستن رؤیای دموکراسی است.
نویسندگان قانون اساسی جدید می کوشند مردم و منتقدان را متقاعد کنند که حقوق اساسی آنها، از جمله آزادی بیان، در تنظیم این پیش نویس مد نظر قرار می گیرد و محفوظ می ماند.

مصر اما همچنان با اختلاف شدید بر سر پیش نویس قانون اساسی روبه رو و دچار چند دستگی است. برخی تحلیلگران رویدادهای مصر معتقدند که همچون آمریکا و بسیاری کشورهای دیگر که زمان بسیاری را به تدوین قانون اساسی اختصاص دادند، در مصر نیز باید زمان کافی برای این کار به نویسندگان پیش نویس این قانون داده شود تا از اختلاف های احتمالی بعدی در این خصوص جلوگیری شود.
XS
SM
MD
LG