لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۴

ارقام رشد اقتصادی در کشورهای صنعتی


ارقام رشد اقتصادی در کشورهای صنعتی
ارقام رشد اقتصادی در کشورهای صنعتی

اداره آمار آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد با آنکه از رشد اقتصاد آلمان در سه ماهه چهارم سال گذشته کمی کاسته شد، اما اقتصاد اين کشور در کل در سال گذشته نسبت به سال پيش ۳ درصد رشد داشت. رشد اقتصادی آلمان در سال ۲۰۰۹ ميلادی ۵ و يک دهم درصد، در سال ۲۰۱۰، به ميزان ۳ و هفت دهم درصد، و در سال گذشته تنها ۳ درصد بود که نشانه سير نزولی اقتصاد اين کشور در ساليان اخير است. گرچه بحران بدهی اروپا تأثيری منفی بر رشد اقتصادی آلمان گذاشته، ولی هنوز اين کشور در بين ۷ کشور بزرگ صنعتی جهان، موسوم به گروه هفت، بعد از کانادا، بالاترين رشد اقتصادی را بخود اختصاص داده و در اروپا بعنوان امن ترين مکان برای سرمايه گذاری، شناخته می شود. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی پيش بينی کرده است که در سال گذشته اقتصاد آمريکا يک و ۷ دهم درصد، بريتانيا ۹ دهم درصد، فرانسه يک و ۶ دهم درصد، و ايتاليا و اسپانيا هرکدام ۷ دهم درصد رشد داشته اند.

در همين حال نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، ابراز اميدواری کرد که در اول ماه مارس سران اروپا پيمان مقررات جديد بودجه سالانه کشورهای عضو را به تصويب برسانند. خبرگزاری رويترز روز چهارشنبه گزارش داد تعادل بودجه کشورهای عضو در کانون پيمان جديد اتحاديه اروپا قرار دارد. بر اساس پيش نويس پيمان جديد اتحاديه اروپا، کشورهای عضو تنها در موارد استثنايی و يا بروز بحران مالی اقتصادی ميتوانند کسری بودجه داشته باشند. تصويب پيمان جديد، در حاليکه اتحاديه اروپا را منسجم تر ساخته، بريتانيا را که گفته است اين پيمان را امضاء نخواهد کرد، حاشيه نشين و منزوی کرده و در موقعيتی دشوار، قرار خواهد داد. انتظار ميرود از ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا، ۲۶ کشور از تصويب پيمان جديد پشتيبانی کنند.

در ايتاليا نيز ماريو مونتی، نخست وزير، پيشاپيش ديدارچهارشنبه شب با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، از مردم آن کشور خواست تا با صبر و ازخودگذشتگی به وی کمک کنند تا بر بحران مالی ايتاليا غلبه کند. او هشدار داد که برنامه صرفه جويی دولت ممکن است اعتراضات عليه دولت و اتحاديه اروپا را شعله ور سازد، که وی آنرا مخرب خواند. بخش عمده ای از برنامه صرفه جويی دولت ايتاليا مقابله با گريز از پرداخت ماليات به ويژه از سوی برخی از ثروتمندان است.

اما در شمال آمريکا در ديترويت، نمايشگاه بين المللی اتومبيل سال ۲۰۱۲ آمريکای شمالی دو روز است که جديدترين مدل های اتومبيل و آخرين فنآوريهای صنعت اتومبيل سازی را به نمايش گذاشته است. مدير نمايشگاه ميگويد که ديترويت ۴۰ طرح جديد اتومبيل، ۲۷ اتومبيل جديد که تا بحال مشاهده نشده اند، و به ويژه اتومبيل های کم مصرف و دوگانه سوز را به نمايش گذاشته شده است. اما، کارخانه های اتومبيل سازی آمريکا در مورد آينده اتومبيل های «سبز يا پاکسوز» الکتريکی ابراز ترديد کرده اند. نمايشگاه بين المللی اتومبيل آمريکای شمالی امسال، زمانی برگزار ميشود که جنرال موتورز، فورد و کرايسلر، سه کارخانه بزرگ اتومبيل سازی آمريکا، پس از گذشت دوسال از دوره کسادی مطلق و اعلام ورشکستگی جنرال موتورز و کرايسلر، در سال گذشته فروش قابل توجهی داشتند. توسعه سه کارخانه اتومبيل سازی آمريکا، همزمان، اقدام مثبتی برای بازار مشاغل آمريکا بود که در سال گذشته بسياری از کارگران اخراجی خود را بر سر کار خود بازگرداندند. مدير کارخانه اتومبيل سازی فورد ميگويد در سال جاری نيز دستکم ۱۲ هزار کارگر ديگر را در آمريکا، استخدام خواهد کرد.

و در غرب آمريکا، نمايشگاه بين المللی محصولات الکترونيکی سال ۲۰۱۲ ميلادی روز سه شنبه در شهر «لاس وگاس» ايالت «نوادا» گشايش يافت. نمايشگاه بين المللی امسال محصولات الکترونيکی لاس وگاس را ميتوان به ميدان جنگ تجاری بين کارخانه های تلويزيون سازی جهان توصيف کرد که آخرين فنآوری خود، از جمله تلويزيونهای سه بعدی را با رنگهای متنوع، به نمايش گذاشته اند. بريجيت کِری، از مرکز بررسی محصولات الکترونيک، گفت که در نمايشگاه الکترونيکی لاس وگاس، کارخانه های سازنده تلويزيون بيشتر توجه خود را به رقابت در تلويزيونهای سه بعدی متمرکز کرده اند، چون آنچه در نهايت بيشتر برای بازديدکنندگان و خريداران مطرح است کيفيت تصوير است، به ويژه در زمانيکه از تلويزيون برای نشان دادن برنامه های اينترنتی، استفاده ميشود.

XS
SM
MD
LG