لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۶

ابتکار یک کارخانه آمریکایی برای استخدام افراد ناتوان


ابتکار یک کارخانه آمریکایی برای استخدام افراد ناتوان
ابتکار یک کارخانه آمریکایی برای استخدام افراد ناتوان

هشتاد و پنج درصد از کارمندان کارخانه پکهام با نوعی نقص عمده جسمی روزگار می گذارنند.

ماشینهای چرخ خیاطی کارخانه پکهام در لـَنسینگ در میشیگان ماهانه ۳۰۰ هزار انواع پوشاک، از لباس زیر گرفته تا ژاکتهای گرم زمستانی برای ارتش آمریکا می دوزد. حدود ۱۲۰۰ کارمند دو شیفت در روز کار می کنند و در تلاش هستند تا به موقع کارهای تولیدی خود را به پایان برسانند.

این کار غیرمعمول نیست، به جز این که ۸۵ درصد دوزندگان و دیگر کارگران کارخانه پکهام نوعی «نقص جسمی جدی» دارند، برخی نابینا و یا ناشنوا هستند و برخی دیگر از بیماریهای روانی و یا آسیبهای شدید ناشی از ضربه های روحی رنج می برند.

اد تریس، مدیر تولید این کارخانه می گوید «ما تعداد زیادی از افرادی را استخدام می کنیم که نمی توانند کل هفته کار کنند و یا به دلیل نقص جسمی نمی توانند استخدام شوند».

پکهام یک سازمان عیرانتفاعی است که فعالیتهای خود را بر آموزش و استخدام افراد معلول و کسانی که نقص جسمانی دارند، متمرکز کرده است. این مرکز از نوعی «فن آوری کمکی» استفاده می کند که این گونه افراد می توانند با این فن آوری ارتباط برقرار کنند.

برای هر کارمند یک راهنما تعیین شده است تا دستیابی به اهداف وی را، نه فقط در محل کار و بلکه در بقیه جنبه های زندگی روزمره نیز، به حداکثر برسد.

تریس می گوید: «ما با ارائه خدمات همه جانبه و گسترده خود در زمینه مربی گری و آموزش و نیز فن آوری کمکی که به کار می بریم، برای این افراد فرصتی فراهم می کنیم تا این نوع کار را انجام دهند، در صورتی که شاید نتوانند آن را در فضای کاری معمولی تجربه کنند.»

تریس به میز کاری که چاک آیوت پشت آن نشسته است، اشاره می کند. چاک نابینا است اما پکهام او را استخدام کرد تا نخهای اضافه و شل ژاکتهای زمستانی را ببرد. این ژاکتها برای سربازان مستقر در افغانستان فرستاده خواهند شد.

آیوت به این دلیل می تواند در این کارخانه کار کند که پکهام دستگاهی تولید کرده است که افرادی همچون او که نقص جسمی دارند بتوانند با این ماشین کار کنند.

او نخهای آویزان درزهای ژاکت را با دست لمس می کند و آنها در کنار یک حفره هوا قرار می دهد، این حفره نخ را به داخل می کشد و آن را بدون خطر می برد.

آیوت می گوید: «حتی اگر انگشتت را این جا روی ماشین بگذاری، دستت نمی برد.»

یک عمر بیکاری

آمریکا ۲۰ میلیون شهروند بین سنین ۱۸ تا ۶۴ سال دارد که به نوعی از نقص جسمی رنج می برند. تقریباً ۸۰ درصد این افراد در طول سال کار تمام وقت ندارند.

طرفداران کار برای این افراد می گویند که بخشی از این امر به این دلیل است که کارفرماها برای اینگونه کارمندان در محل کار خود خدمات و یا کمکهای ویژه ارائه نمی کنند.

گرتا وو، معاون ارشد «خدمات انسانی پکهام» می گوید بیکاری مزمن و طولانی می تواند یکی از بدترین شرایط برای افرادی باشد که از نقص جسمی و روانی رنج می برند.

او می گوید: «( فرد معلول) سر کار نمی رود، از این که به جامعه خدمت نمی کند، احساس لذت نمی کند. اما وقتی که کار دارد، اتکای به نفس او افزایش می یابد و احساس خوبی نسبت به خود پیدا می کند.»

امی رز هیبوئر به کمبود توجه و تمرکز مبتلا است و بیشتر عمر خود را با عوض پی در پی کردن مسئولیتهایش سر کرده، اما سه سال پیش در پکهام استخدام شده است. بیماری امی پیش از آن که پکهام را پیدا کند، سبب شده بود که دائم شغلهای خود را تغییر دهد و این امر او را از نظر جسمی و روانی خسته و درمانده کرده بود.

او می گوید «زمانی که وضعیت استخدامی من به خوبی الان نبود، احساس می کردم چیزی کم دارم و یا عیب از من است. این که من کارم را درست انجام نمی دادم و انگیزه نداشتم و احساس می کردم که تنبل هستم چون همه کارها را عقب می انداختم چون احساس می کردم که توانایی انجام آن را ندارم، بنابراین به طور قطع مسئله به اتکای به نفس من مربوط می شد».

اما مدیران ناظر هیبوئر او را از مسئولیتی به مسئولیت دیگر منتقل کردند تا آشفتگی ذهن او را کنترل کنند. او امروز بر کار دیگران نظارت می کند و می گوید: «در نهایت به این نتیجه رسیدم که تقصیر من نیست. این جا برای من نقش کلیدی بازی کرد چون افراد دیگری نیز هستند که تشخیص می دهند که من مشکل دارم اما تقصیر خودم نیست (و به این فکر افتادند که) «چطور می توانیم با این ویژگی او کنار بیاییم تا او هم بتواند راحت باشد.» نتیجه خیلی خوب بود.»

بخشی از بودجه پکهام توسط برنامه دولت فدرال فراهم می شود. دولت بر اساس این برنامه محصولات و خدمات نهادهای غیرانتفاعی که این گونه افراد را استخدام می کند، می خرد.

هواداران این برنامه می گویند تا زمانی که شرکتها سیاستهای استخدامی و محیط کار میلیونها معلول را تغییر ندهد، تعداد بیشتری از افرادی که ناتوانی جسمی و روانی دارند، از نیروی کار آمریکا کنار خواهند ماند.



XS
SM
MD
LG