لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۰

کاهش جنگل زدايی، مقابله با آلاينده ها و جايگزين پيمان کيوتو


کاهش جنگل زدايی، مقابله با آلاينده ها و جايگزين پيمان کيوتو
کاهش جنگل زدايی، مقابله با آلاينده ها و جايگزين پيمان کيوتو

برزيل می گويد به دليل اجرای برنامه نظارت بر جنگلهای بارانی آمازون از ۲۳ سال پيش تاکنون، روند نابودی منطقه جنگلی آمازون به پايين ترين سطح خود رسيده است.

موسسه ملی تحقيقات فضايی برزيل اعلام کرد در فاصله ميان ماه اوت سال گذشته و ماه ژوييه سال جاری تخريب جنگل ۱۱ درصد کاهش يافته و به اندکی بيش از ۶ هزار کيلومترمربع رسيده است. اين مؤسسه با استفاده از ماهواره داده های خود را در مورد ميزان جنگل زدايی به دست می آورد.

اعلام اين خبر در حالی صورت می گيرد که قانونگذاران برزيل برای وضع قانون بهره برداری از زمين به بحث نشسته اند؛ انتظار می رود سنای برزيل در هفته جاری قانون اصلاحات را تصويب کند.

در همين حال کنفرانس تغييرات آب و هوايی سازمان ملل متحد که در سطح کارشناسی از هفته گذشته درشهر دوربان در آفريقای جنوبی آغاز به کار کرده، از روز سه شنبه با شرکت سران و نمايندگان کشورهای عضو با سخنرانی بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، به کار خود ادامه می دهد. چين بزرگترين توليدکننده آلاينده ها در جهان وعده کاهش شديد آلاينده ها و بهبود ساختار صنايع خود را داده است.

نشست تغييرات آب و هوايی سازمان ملل متحد در دوربان آفريقای جنوبی با حضور سران و نمايندگان بلندپايه کشورهای عضو بر آن است تا پيش از پايان نشست در روز جمعه پيمان جايگزين کيوتو به امضای نمايندگان کشورهای عضو برسد. دوازده رييس جمهوری و بيش از ١۳۰وزير بعنوان نمايندگان کشورهای جهان در اين نشست، حضور دارند.

آخيم اشتاينر، رييس نهاد آب و هوايی سازمان ملل متحد، با انتقاد از آهستگی آهنگ مقابله با آلاينده ها در جهان می گويد پيمان جايگزين کيوتو حتا نمی تواند پاسخگوی افزايش بی رويه آلاينده ها و ترميم زيان های ناشی از اين آلودگی شود.

بحران اقتصادی جهان آهستگی و يا توقف روند مبارزه با آلاينده ها در کشورهای صنعتی را در پی داشته است.

چين بزرگترين توليدکننده آلاينده در جو زمين با برنامه کاهش شديد آلاينده ها به اين نشست آمده است.

نماينده چين در اين نشست گفت: ما سخت پيگير اجرای برنامه کاهش آلاينده ها هستيم. چين هميشه آماده همکاری با جهان در اين زمينه بوده است.

اما نمايندگان کشورهای اروپايی می گويند چين برنامه کاهش آلاينده ها را اجرايی نخواهد کرد.

کارشناسان آب و هوايی نيز با ابراز نگرانی از آلودگی شهرهای چين می گويند دامنه آلودگی ناشی از صنايع در چين از مرزهای اين کشور گذر کرده سرزمين های مجاور را آلوده کرده است.

ايالات متحده آمريکا دومين توليدکننده آلاينده های جو زمين نيز درگير اختلاف نظر ميان رييس جمهوری دمکرات و خواهان آهنگ شتابان دستيابی به فناوری سبز، با نمايندگان جمهوريخواهی استريال که اين تغيير را هزينه ای سنگين بر دوش دولت و صاحبان صنايع داخلی، تلقی می کنند.

اين نشست همچنين می خواهد يک کمک ١۰۰ميليارد دلاری را به کشورهای رشديابنده، تا سال ۲۰۲۰ به تصويب رساند تا اين کشورها بتوانند فناوری سبز را جايگزين صنايع آلاينده زای کنونی خود کنند.

با اين همه هواداران حفظ محيط زيست از جمله صلح سبز با گردهمايی اعتراضی در برابر ساختمان کنفرانس، با ابراز ناخشنودی از اجرايی نشدن پيمان کيوتو می گويند پيمان دوربان نيز با بی توجهی کشورها، روبرو خواهد شد.

کومی ناييدو، رييس صلح سبز جهانی نيز که خود اهل آفريقای جنوبی ست، در اعتراضات خيابانی دوربان شرکت کرده و می گويد سران کشورها به هشدارهای کارشناسان و دانشمندان آب و هوايی در زمينه پيامدهای زيانبار دامنه فزاينده آلاينده های جو زمين، بی توجه هستند.

پژوهشگران شرايط آب و هوايی می گويند آب شدن يخ های قطبی، خشکسالی های پياپی، بارشهای بی وقفه استوايی و افزايش شمار سونامی ها و توفان های ويرانگر دريايی، مرگ و مير شمار زيادی از انواع حيوانات و گياهان ناشی از سوراخ شدن لايه اوزون، بخشی از پيامدهای زيانبار انباشت آلاينده ها در جو زمين است.

XS
SM
MD
LG