لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۳

اصلاح طلبان در نشست حزب کمونيست چين خواستار آزادی بيان شدند


اصلاح طلبان در نشست حزب کمونيست چين خواستار آزادی بيان شدند
اصلاح طلبان در نشست حزب کمونيست چين خواستار آزادی بيان شدند

پلنوم کميته مرکزی حزب کمونيست چين از روز جمعه کار خود را در پکن، آغاز کرد.

در اين نشست گروهی از رهبران با سابقه حزب از دولت خواسته اند تا محدوديتهای را که بر آزادی بيان در آن کشور وجود دارد، از ميان برداشته شود.

خواست اين اصلاح طلبان حزبی تنها چند روز پس ازآن ابراز می شود که جايزه امسال صلح نوبل به ليو شيائوبو، ناراضی چينی که هم اکنون زندانی است، داده شد.

دستور رسمی نشست جاری، تمرکز بر ريشه کنی فقر اعلام شده است. نخبگان سياسی چين تلاش هوجينتائو، رييس جمهوری چين، را در استحکام قدرت سياسی خويش، از نزديک زير نظر دارند.

نشست پلنوم کميته مرکزی حزب کمونيست چين چهار روز ادامه می يابد و برنامه اعلام شده پلنوم ايجاد يک جامعه هماهنگ است که مقصود از آن، گسترش رفاه در جامعه و کاستن از شکاف فزاينده ميان اکثريت فقير با اقليت ثرومند طبقه نوپای متوسط چين است.

نشستهای سالانه پلنوم حزبی معمولاً با تغييرهای گسترده در کادر رهبری، همراه است. در نشست جاری نيز انتظار می رود هوجينتائو در مقام دبير اولی حزب و رياست جمهوری به عنوان چهره ای بی رقيب، باقی بماند. چاينا ديلی، روزنامه انگليسی زبان پکن، از تلاش حزب در مبارزه با فساد و قرار گرفتن آن در برنامه پلنوم جاری، خبر داده است.

روزنامه های ديگر نيز از اصلاحات اقتصادی و تداوم توزيع عادلانه ثروت خبر داده اند.

گروهی از مقامهای بازنشسته حزبی در نامه ای که در اينترنت قرار داده اند با اشاره به تضمين آزادی بيان در قانون اساسی سال ۱۹۸۲ چين خواسته اند اين آزادی، مراعات گردد. در نامه آمده است که اصلاحات بدون ريشه کنی فساد و ريشه کنی فساد بدون وجود آزادی بيان، ناممکن است.

در اين نامه با انتقاد از اداره تبليغات که مسئول سانسور مطالب است از آن به عنوان دست سياه نامرئی، نام برده شده است. همچنين اقدامات اداره تبليغات در سانسور مقامهای دولتی و حتی نخست وزير، نادرست خوانده شده است.

هوانگ ژيلانگ از امضا کنندگان نامه می گويد: «چين بايد از آزادی بيان برخوردار باشد. بايد مواد قانون اساسی در اين راه مراعات گردد. اگر ما هنوز هم ازحق آزادی بيان برخوردار نيستيم بايد منتظر روزهايی باشيم که کشور به دامان آشوب و بحران، فرو افتد. ما تنها از راه برخورداری از آزادی بيان می توانيم فساد را ريشه کن کنيم و مقامهای فاسد را کنار بزنيم. تنها به ياری آزادی بيان می توانيم قدرتهای سياه را از ريشه برکنيم.»

در نامه از پارلمان چين خواسته شده است مواد محدود کننده آزادی بيان را از قانون حذف کند و حقی را که کشورهای ديگر از مدتها پيش برخوردار بوده اند در چين نيز برقرار سازد.

هوانگ محکوميت برنده صلح نوبل را نيز زير سوال می برد و می گويد: «ليو شيابائو تنها اظهارنظرهای انتقادی ملايمی کرده است. اگر درست گفته است، که حکومت بايد حرف درست را بپذيرد، و اگر نادرست گفته است که باز هم مجازاتش ۱۱ سال زندان نيست.»

در همين حال سخنگوی دولت چين با انتقاد از کميته صلح نوبل که جايزه امسال را به ناراضی زندانی چين داده است می گويد: «ليو شيابائو به موجب قانون کيفری چين به زندان محکوم شده است.»

XS
SM
MD
LG