لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۱

هشدار رییس جمهوری کره جنوبی به پیونگ یانگ


لی میونگ باک، رییس جمهوری کره جنوبی، در حال ایراد آخرین نطق رسمی خود در این مقام. سئول، ۱۹ فوریه ۲۰۱۳
لی میونگ باک، رییس جمهوری کره جنوبی، در حال ایراد آخرین نطق رسمی خود در این مقام. سئول، ۱۹ فوریه ۲۰۱۳
همزمان با بررسی احتمال اعمال تحریم های تازه علیه کره شمالی از سوی جامعه جهانی، رییس جمهوری کره جنوبی که دوران خدمتش ۶ روز دیگر تمام می شود، طی سخنرانی خداحافظی خود به پیونگ یانگ هشدار داد که با آزمایش و به کارگیری سلاح ها و موشک های جدید، خود را به بن بست نزدیک تر می کند.

لی میونگ باک، رییس جمهوری کره جنوبی، در آخرین نطق رسمی خود پیش از بازنشستگی، از هم میهنان خود خواست تا آماده یکپارچگی دو کره باشند. وی افزود که به رغم عدم تمایل رژیم کره شمالی به تغییر، شهروندان آن کشور به سرعت در حال تغییرند و هیچ کس نمی تواند مانع تغییر آنها شود. با این وصف، هیچ شاهد و نشانه ای از اعتراض مردم در کره شمالی که رژیمی به شدت سرکوبگر دارد، گزارش نشده است.

مذاکراتی با محور بررسی اعمال تحریم های شدیدتر علیه پیونگ یانگ در نیویورک انجام خواهد گرفت و نقش دیپلمات های چین و آمریکا در این مذاکرات مهم خواهد بود. در سئول نیز امروز سه شنبه و فردا چهارشنبه نشستی با موضوع بررسی راه های مقابله با تقویت نیروی اتمی کره شمالی برگزار می شود.

برخی کارشناسان سیاست خارجی آمریکا معتقدند که هم تحریم های واشنگتن علیه پیونگ یانگ و هم رویکرد دیپلماتیک آمریکا در قبال کره شمالی ضعیف است. عده ای دیگر اما، برآنند که برخورد با کره شمالی و به کارگیری دیپلماسی درخور در قبال آن کشور، امر پیچیده ای است.

در این حال، توسل به گزینه نظامی نیز راهکار مناسبی برای اعمال در قبال کشوری نیست که حمله نظامی احتمالی به آن، می تواند عاملی برای تحریک برخی کشورهای دیگر باشد و در منطقه ناآرامی ایجاد کند.

آنچه برخی دیپلمات های سابق آمریکا به آن اشاره می کنند، سابقه کره شمالی است در نقض پیمان ها و معاهداتی که علیه آن کشور لازم الاجرا شده است. عدم پایبندی پیونگ یانگ به این گونه معاهدات از سویی و حمایت بی شائبه چین از کره شمالی از سوی دیگر، کار را برای آمریکا و متحدانش دشوار و احتمال رفع بحران را در مواجهه با پیونگ یانگ اندک می کند.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند همکاری پکن با آمریکا برای حل بحران کنونی کره شمالی حیاتی است. چین قادر است چرخ بازرگانی بین المللی کره شمالی را فلج کند. اما با وجود نارضایی فزاینده و گاه حتی کلافگی سیاستگران چین از کره شمالی، کارشناسان امور چین می گویند پکن قصد ندارد کره شمالی را سرکوب کند.

سناریویی که سیاستگران آن را «خفه کردن» کره شمالی می خوانند، به عقیده ناظران به زیان چین است، چون به بحران احتمالی در مرز چین با کره شمالی خواهد انجامید و به اتحاد احتمالی دو کره و هم سو شدن این دو کشور با ایالات متحده، که خواسته پکن نیست.
XS
SM
MD
LG