لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۰

برگزاری جشن های ملی ١٤٣ سالگی کانادا با حضور ملکه الیزابت دراتاوا


روز ملی کانادا، پنج شنبه اول ژوییه با حضور ملکه الیزابت در اتاوا، پایتخت و در سراسر شهرهای سراسر کشور جشن گرفته شد.

جشن های ١٤٣ سالگرد تولد کانادا با حضورملکه الیزابت دوم، استفان هارپر، نخست وزیرکانادا و همسرش و ده ها شخصیت های سیاسی و اجتماعی کشور، چهره رسمی تری به خود گرفت.

همزمان با ورود ملکه و همسرش به اتاوا، جشن های روز ملی کانادا با اجرای موسیقی و رقص دست چینی از بهترین هنرمندان این کشور ظهر روز پنج شنبه، اول ژوییه آغاز شدند.

حدود صد هزار کانادایی مشتاق دیدارملکه الیزابت که آخرین بار درسال ١٩٩٧ در جشن روز ملی کانادا شرکت کرده بود، در برابرساختمان پارلمان کانادا در اتاوا گرد آمدند تا در جشن روز ملی کشورشان شرکت کنند.

ملکه الیزابت که کانادا را « خانه ای دور از وطن » می نامد، درسخنان خود به مناسبت روز ملی کانادا، ضمن ستایش از این کشور گفت: « کانادا با وجود پیشرفت و رشد و ویژگی های خاص خود، به ریشه های تاریخی اش وفادار مانده است. این کشوربه خانه ای پرمهر برای ملت خود، بهشتی امن برای ملیت های دیگر و الگویی برای جهانیان بدل شده است.»

الیزابت دوم، ملکه بریتانیا و کانادا، به همراه همسرش شاهزاده فیلیپ در یک تور یازده روزه به کانادا سفر کرده و در جشن های روز ملی کانادا، صدمین سالگرد تشکیل نیروی دریایی کانادا، افتتاح موزه حقوق بشر و نیز چندین مراسم رسمی در شهرهای مختلف کشورشرکت خواهد کرد.

ارقام جدیدترین نظرسنجی های ملی اخیر حاکی از آن است که اکثریت شهروندان کانادا با وجود ابرازعلاقه نسبت به شخصیت الیزابت دوم و ملکه کانادا، نسبت به مفهوم حاکمیت و رژیم سلطنتی در کشور علاقه و اشتیاق چندانی ندارند. اما درعین حال بحث پیرامون تغییر ساختار به جمهوریت در این کشور نیز با استقبال دولتمردان سیاسی در اتاوا مواجه نمی شود.

برخی از رسانه های کانادا، الیزابت دوم را آخرین ملکه کشورخوانده اند.

کنفدراسیون کانادا روز اول ژوییه سال ١٨٧٦، به وقوع پیوست. کنفدراسیون کانادا در واقع به معنای مراحل سیاسی ست که همه مستعمره های سال های ١٨٦٠ را زیر چتر یک دولت فدرال قرار داد، کانادا به چندین استان و قلمرو تقسیم شد و به عنوان یک کشور مستقل اعلام موجودیت کرد.




XS
SM
MD
LG