لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۴

وزير خارجه برمه: «آنگ سان سوچی» ماه آينده آزاد خواهد شد


وزير خارجه برمه: «آنگ سان سوچی» ماه آينده آزاد خواهد شد
وزير خارجه برمه: «آنگ سان سوچی» ماه آينده آزاد خواهد شد

ديپلماتها می گويند «نيان وين،» وزير امور خارجه برمه، در ضيافت شام رهبران آسيای جنوب شرقی در ويتنام، به همتايان خود در منطقه، گفته است که آنگ سان سوچی، رهبر جنبش دموکراسی خواهی برمه، پس از پايان انتخابات ماه آينده، آزاد خواهد شد. موضوع حبس خانم سوچی امروز، پنجشنبه، در کانون بحث رهبران آسيای جنوب شرقی، قرار دارد.

آنگ سان سو چی، رهبر دمکراسی طلبان مخالف رژيم نظامی برمه، که در حبس خانگی به سر می برد، از شهروندان آن کشور خواسته است، انتخابات هفتم نوامبر سال جاری را تحريم کنند. او برگزاری انتخابات را اقدامی در جهت تحکيم ديکتاتوری نظامی در آن کشور می داند.

آنگ سان سو چی، رهبر محبوب جنبش آزاديخواهی برمه، دقيقاً جايی قرار دارد که رژيم نظامی آن کشور برای آن تدارک ديده است. او که در حبس خانگی است از حق نامزدی در انتخابات هفتم نوامبر سال جاری محروم است. حزب سياسی طرفدار او منحل شده است و بدين صورت تنها اپوزيسيون پايداری که می تواند در انتخابات آتی در مقابل رژيم نظامی در آن کشور قرار گيرد، از ميان برداشته شده است. از اين رو نتايج اين انتخابات از قبل مشخص است.

دکتر موآنگ زارنی، تبيعدی مخالف و محقق مدرسه عالی اقتصاد لندن، می گويد «فکر می کنم از نظر نتايج آنی می توان گفت که ارتش با به حاشيه کشاندن حزب اتحاد ملی برای دموکراسی و پايگاه مردمی اش اگر نه به صورت کامل بلکه تا حدودی موفق شده است. رژيم نظامی همچنين توانسته است به صورتی موثر آنگ سان سو چی را محدود کند. او نمی تواند علناً عليه انتخابات تبليغ کند. از اين رو می توان گفت، ارتش پيروز شده است.»

خانم سوچی مجبور به اجرای مقررات شديدی در حبس خانگی است. او صبح ها ساعت پنج و نيم از خواب بلند می شود. به راديو های صدای آمريکا ، بی بی سی ، راديوی آسيای آزاد و راديو ی تبعيديان موسوم به صدای دموکراتيک برمه گوش می کند. او اخيراً به وکيلش گفته است اميدوار است بتواند از طريق شبکه توييتر با نسل جوان گفتگو کند. حزب آنگ سان سو چی در انتخابات سال ۱۹۹۰ ميلادی به پيروزی چشمگيری دست يافت، اما ژنرال های حاکم، نتايج انتخابات را ناديده گرفتند و سوچی، برندة جايزة صلح نوبل را از آن زمان تا کنون در زندان و حبس خانگی، نگاه داشته اند.

آنگ سان سو چی در مصاحبه ای در سال ۱۹۹۸ گفت «اگر شما به احزاب اجازه فعاليت ندهيد، پس چگونه می توانيد دموکراسی برای احزاب سياسی ميسر کنيد.»

رژيم نظامی برمه از سال ۱۹۶۲ بر آن کشور حکومت ميکند و انتظار می رود از طريق حزب سياسی وابسته اش به حاکميت در آن کشور ادامه دهد. برنامه به اصطلاح راه آزادی که حزب حاکم تبليغ می کند، از نظر اذهان عمومی، تبليغات دروغينی برای تحکيم ارتش با يک وجهه غيرنظامی است.

کارشناسان مسائل برمه می گويند حتی در صورتی که آنگ سان سوچی در روز سيزدهم نوامبر سال جاری، يعنی يک هفته بعد از انتخابات از حبس خانگی آزاد شود، باز هم به آزادی دائمی او نمی توان اميدوار بود.

در همين حال بيش از سيصد تن از مخالفين رژيم نظامی برمه در يک تجمع اعتراضی در توکيو پايتخت ژاپن خواهان تحريم انتخابات آتی در برمه شدند.

XS
SM
MD
LG