لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۷

احساسات ضدمسلمانی در بریتانیا دو برابر شده است


بنا به اعلام پلیس بریتانیا، حمله به مسلمانان در طی سال گذشته در انگلستان دو برابر شده اند و همین امر نگرانی رهبران جوامع مسلمان را برانگیخته و آن ها خواهان تغییراتی در سیاست های دولت شده اند.

مقامات و رهبران جامعه مسلمان این کشور قتل یک سرباز بریتانیایی در مه سال ٢٠١٣ توسط دو مرد مسلمان را یکی از عوامل مهم افزایش این حمله ها قلمداد می کنند. این دو مسلمان ادعا کرده بودند که برای اسلام این سرباز را به قتل رسانده اند. یک دوربین مداربسته امنیتی این سانحه را ضبط کرده بود.

فیاض موقال، مدیر سازمان «ایمان اهمیت دارد» (Faith Matters) می گوید پیشینه احساسات ضداسلامی در بریتانیا فراتر از (سوانح اخیر) است.

موقال می گوید «چیزی به نام سر و صدای پشت صحنه در مورد نفرت و احساسات ضدمسلمانی وجود دارد که وسعت و گستردگی قابل توجهی دارد و هم به صورت اینترنتی و هم خارج از فضای مجازی وجود دارد. شاخص های نگران کننده ای وجود دارند که نفرت نسبت به مسلمانان متاسفانه در افق اجتماعی وجود دارد و تا مدت زمان طولانی هم باقی خواهد ماند».

کارشناسان می گوید بیشتر حمله ها علیه مسلمانان به صورت توهین و نقاشی های دیواری خود را نشان می دهند. بعضی از مساجد نیز شاهد اقدامات خرابکارانه ای از این دست بوده اند. یکی از مساجد شمال لندن نیز شاهد چنین سوانحی بود که سر یک خوک از روی نرده آویزان شده بود.

همزمان با ورود نمازگزاران برای ادای نماز جمعه، روزنامه ها از افزایش شدید جمعیت مسلمانان در بریتانیا خبر می دهند. عمر الحمدون، رئیس «انجمن مسلمانان بریتانیا» به تاثیر چنین امری می اندیشد و می گوید «افزایش تعداد مسلمانان به این معناست که ما در مقام مسلمان بیشتر احساس می کنیم که بخشی از این جامعه هستیم».

او به دشواری بعضی از شرایط و چالش های موجود اذعان می کند و می گوید «ما در مقام یک مسلمان، آداب و مراسم ویژه و نیازهای خاص خود را داریم. ما برای خود دلیل و منطق هایی داریم. بنابراین من تصور می کنم که این مسائل موانعی هستند که در واقع بر سر ادغام ما در کل جامعه قرار دارند».

بریتانیا ١.٦ میلیون جمعیت مسلمان دارد که ٣ درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهند و بخشی از بافت زندگی هر روز این جامعه هستند. اما رهبران جامعه مسلمان معتقدند تعداد بسیار اندکی از شبه نظامیان و آمیزه ای از تنش های موجود در خاورمیانه و احساسات ضدمهاجر در بریتانیا همه سبب ایجاد شکاف در جامعه بریتانیا و در سراسر قاره اروپا شده اند.

موقال می گوید «متاسفانه اروپا لکه نفرتی دارد که به نظر می رسد در سراسر آن کشیده شده است. نوعی حس نفی (این جمعیت) در اروپا وجود دارد که از کشوری به کشور دیگر سرایت کرده است».

موقال از مقامات بریتانیا می خواهد تا مقررات مربوط به اظهارات نفرت انگیز را تشدید کنند. این مقررات سال گذشته تصویب شدند. او می گوید پلیس باید به سوانح مربوط به احساسات ضداسلامی و ضدمسلمانی واکنش نشان دهد و قضات محکومیت های سنگین تری برای افراد محکوم به جرائم ناشی از نفرت صادر کنند.

او و سایر کارشناسان می گویند سازمان های محلی مربوط به جوامع مذهبی و مسلمان نیز باید در مورد اسلام به مسلمانان و به کل جامعه آموزش دهند و به آن ها در مورد ادغام در بطن یک جامعه اروپایی و متفاوت با کشورهای مادری و سنتی شان بیاموزند.
XS
SM
MD
LG