لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۱

روسیه خواهان تحقیق درباره ادعای مخالفان اسد شد


روسیه از سوریه خواسته است با کارشناسان سازمان ملل همکاری کند و اجازه دهد تحقیقات خود را درباره اتهام استفاده از سلاح شیمیایی در نزدیکی دمشق انجام دهند.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه روسیه در روز جمعه ، سرگئی لاوروف و جان کری وزرای امور خارجه روسیه و امریکا در یک تماس تلفنی پذیرفتند که ادعای مخالفان رژیم اسد باید به صورت عینی مورد تحقیق قرار گیرد. روسیه خواهان آن است که مخالفان رژیم اسد امنیت عبور هیات سازمان ملل را تضمین کنند.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل گفت استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه به منزلۀ «جنایت علیه بشریت» است که «نتایج جدی» در بر خواهد داشت.
آقای بان گفت سازمان ملل به طور رسمی از سوریه خواسته است اجازه دهد بازرسان این سازمان منطقه ای را که گفته می شود در آن جا سلاح شیمیایی مورد استفاده قرار گرفته مورد بازرسی قرار دهند.
سوریه استفاده از سلاح شیمیایی را انکار کرده است.

باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا به شبکه خبری سی ان ان گفته است که مقامات اکنون در حال جمع آوری اطلاعات درباره این گزارش هستند. رئیس جمهوری امریکا گفت احتمال استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه «آشکارا حادثه ای مهم و باعث نگرانی عمیق» است.
آقای اوباما همچنین گفت «جوهر منافع ملی» امریکا در این است که در جنگ داخلی سوریه از سلاحهای کشتار جمعی استفاده نشود و از متحدان امریکا و پایگاههایش در منطقه حمایت شود.

لز سوی دیگر اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه اتحادیه عرب و سازمان ملل برای پایان دادن به بحران سوریه، روز جمعه گفت که اتهام حمله شیمیایی رژیم اسد به شهروندان سوری باید سرعت انجام تمهیدات لازم را برای برگزاری نشستی با محور برقراری صلح در سوریه فراهم کند.

سخنگوی آقای ابراهیمی طی نشستی خبری که روز جمعه برگزار شد، به نقل از وی به خبرنگاران گفت که تحول اخیر[اتهام حمله شیمیایی] و رویدادهایی که گزارش وقوع آنها از حوالی دمشق می رسد، انگیزه کافی را برای تسریع برگزاری نشست موسوم به «ژنو ۲» ایجاد کرده است و باید به جهان ثابت کرده باشد که ناآرامی سوریه راه حل نظامی ندارد.

گفتنی است که نشست ژنو ۲ در پی نخستین نشست ژنو برگزار خواهد شد. نشست اول، روز ۳۰ ژوئن (۷ هفته پیش) با شرکت وزرای امورخارجه چندین کشور، و به ریاست اخضر ابراهیمی برگزار شد.
XS
SM
MD
LG