لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۵

جایزه ادبی «بوکر» به جولیان بارنز بریتانیایی اهدا شد


جایزه ادبی «بوکر» به جولیان بارنز بریتانیایی اهدا شد
جایزه ادبی «بوکر» به جولیان بارنز بریتانیایی اهدا شد

«جولیان بارنز» نویسنده بریتانیایی روز سه شنبه جایزه «من بوکر» ٢٠١١ و یکی از مهم ترین جوایز ادبی زبان انگلیسی را پس از چهار بار کوشش برای دستیابی به این جایزه برای نوشتن کتاب «حس پایان» به دست آورد.

«بارنز» هم چنین یک جایزه نقدی ٥٠ هزار پوندی هم برای نوشتن بهترین اثر داستانی درخطه بریتانیا و ایرلند به دست آورد. این جوایز طی مراسمی در شهر «لندن» به این نویسنده اهدا شد.

جولیان بارنز به تماشاگرانی که در تالار «گیلد هال» برای شرکت در این مراسم حضور یافته بودند گفت که او «به همان اندازه که از دریافت این جایزه خوشحال است، با درنظر گرفتن عدم موفقیت برای به دست آوردن آن در سال های گذشته بالاخره به یک احساس آرامش و آسایش خاص دست پیدا کرده است.»

آقای بارنز هم چنین به سروصداهایی که در اطراف اهدای جوایز امسال «بوکر» وجود داشته است اشاره کرد. این که چگونه جبهه مخالفان فهرست کوتاه ٦ نفره بوکر، دست به ایجاد یک سیستم اهدای جوایز ادبی تازه در کنار این جایزه شناخته شده و قدیمی زده اند:«من مایلم از هیئت داوران «بوکر» و حامیان آن سپاسگزاری کنم و می دانم که کلمه ای در مخالفت با این انتخاب از آن ها نخواهم شنید.»

این داوران در ماه های گذشته به این دلیل که در انتخاب نامزدهای نهایی بیش از حد بر «خوشخوان» بودن کتاب ها تمرکز شده است جوایز بوکر را مورد انتقاد قرار داده اند.

«جولیان بارنز» ٦٥ ساله زاده «لیسستر» ضمن شوخی به حاضران گفت که او پس از چند بار نامزدی و بازنده شدن برای کتاب های «طوطی فلوبر»، «انگلستان انگلستان» و «آرتور و جورج» آنچنان دلسرد وشکاک شده بود که احساس می کرد یک سازمان زیرزمینی ناشناخته توطئه چینی کرده است که از برنده شدن او جلوگیری کند!

«بارنز» با نویسندگان برجسته دیگری چون «کارول بیرچ» ( باغ وحش جمراچ) و «ای دی میلر» ( دانه های برف) رقابت می کرد.

«حس پایان» داستان یک مرد معمولی است که در سال های پایانی زندگی، به خاطرات گذشته اش بازمی گردد و متوجه می شود که حافظه اش به او دروغ گفته است.

ریاست پانل امسال بوکر را رئیس پیشین اداره امنیت داخلی بریتانیا «ام آی ٥»، «استلا رمینگتون» برعهده داشت که به خبرنگاران گفت فکر نمی کند از اینکه نویسندگان نوول های «خوشخوان» هم جزو نامزدهای فهرست کوتاه جوایز بوکر امسال قرار گرفته اند باید از کسی عذرخواهی کند.

«رمینگتون» منتقدین خود در دنیای انتشارات کتاب را به ماموران «کی جی بی»(اداره امنیتی اتحاد جماهیر شوروی سابق) در اوج عملیات این سازمان مخوف خواند و گفت:«آن ها هم برای تبلیغات سیاه خود در راه براندازی از نقشه های مختلف و جاسوسان دو جانبه استفاده می کردند.»

پس از اعلام نام برنده، «رمینگتون» به حاضران گفت که کتاب کم قطر «بارنز» توانست پس از چندین بار روخوانی هنوز جایگاه خود را به عنوان یک اثر ادبی برجسته و ماندگار درمیان آثار دیگر فهرست کوتاه بوکر حفظ کند: « این کتاب به نظر ما به زیبائی نوشته شده و کتابی است که مخاطب آن نوع بشر و انسان های قرن بیست ویکم هستند.»

«جان هاولز» نماینده «واتراستون» یکی از بزرگ ترین فروشندگان کتاب در بریتانیا به خبرنگاران گفت که بارنز به واقع لیاقت دریافت این جایزه را دارد:«جولیان بارنز یک برنده ارزشمند جایزه بوکرامسال است. «حس پایان» کتابی است که بسیار هوشمندانه نوشته شده و از ابعادی عمیق وچندگانه برخوردار است و خواننده مدت ها پس از خواندن آن هنوز هم به آن می اندیشد.»

استیون کلمان، ای دی میلر، کارول بیرچ، پاتریک دویت و اسی ادوجین دیگر نامزدهای نهایی جایزه ادبی من بوکر سال ۲۰۱۱ بودند.

گروه تازه ای که خود را « مشاوران جوایز ادبی» خوانده اند ماه گذشته اعلام کردند که با تشکیل این سازمان، «جوایز ادبی بوکر» را از مسند معتبرترین اهدا کننده جوایز ادبی پائین خواهند کشید چرا که «استلا رمینگتون» اعلام کرده بود که در انتخاب فهرست کوتاه این جوایز مسئله «خوشخوان بودن» یک کتاب نیز درنظر گرفته می شود. این رقبا و اهدا کنندگان جایزه تازه ادبی ضمن جستجو برای بهترین نوول نوشته شده به زبان انگلیسی درمیان نویسندگان بریتانیایی، به نویسندگان آمریکایی نیز فرصت شرکت دراین مسابقات را خواهند داد.

رمینگتون در این رابطه اظهار داشت:«اگر فهرست کوتاه ما بحث های تازه ای را درباره خود کتاب جلو بکشد ما حرفی نداریم اما اگر افرادی بخواهند یک یک نامزدهای این فهرست کوتاه و آثار آن ها را مورد انتقاد قرار بدهند یا بخواهند فهرست اسامی که خود آن ها اگر داور بودند انتخاب می کردند را جلو بکشند این ها به نظر من احمقانه است.»

XS
SM
MD
LG