لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۱

سرنوشت شوم پناه جويان ايرانی و عراقی خطرات در کمين اين فراريان از اذيت و آزار را برملا ساخته است


سرنوشت شوم پناه جويان ايرانی و عراقی خطرات در کمين اين فراريان از اذيت و آزار را برملا ساخته است
سرنوشت شوم پناه جويان ايرانی و عراقی خطرات در کمين اين فراريان از اذيت و آزار را برملا ساخته است

نشنال، نشريه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان "فاجعه در قايق و از سرگيری جرّ و بحث پناهجوئی به استراليا" می نويسد مرگ دست کم ۳۰ پناهجو درآب های ساحلی جزيره کريسمس استراليا در هفته گذشته بارديگر خطرهائی را عيان ساخته است که انسان های فراری از اذيت و آزار در عراق و ايران با آنها مواجه اند.

گرچه هنوز دقيقا شمار مسافران قايقی که چهارشنبه گذشته در برخورد با صخره های دريائی اين جزيره درهم شکست روشن نيست، اما گفته می شود همگی از اهالی ايران وعراق بوده اند.
از ۴۲ نفری که نجات يافتند، آنهائی که جراحات شان وخيم بود با هواپيما به (Perth) در ۲۶۰۰ کيلومترجنوب شرقی جزيره کريسمس برده شدند، و بقيه در بيمارستان جزيره، و يا در بازداشتگاه موقت آن به سر می برند.

پخش تصاويراين قايق درهم شکسته از شبکه های تلويزيونی در استراليا، و سراسر جهان، جرّ و بحث راجع به مسئله پناهجويان را در صدر مسائل سياسی استراليا قرار داده است. جوليا گيلارد، نخست وزير استراليا سفر تعطيلاتی خود را کوتاه کرد تا ضمن اعلام شروع سه تحقيق جداگانه، از اتهاماتی دفاع کند که چرا کشتی های گشت زنی نيروی دريائی اين قايق چوبی را پيش از آنکه به ساحل موّاج جزيره کريسمس برسد، نديده اند.

فاجعه اخير در عين حال گويای ماهيت خطرناک آخرين بخش از سفر پناهجويان در اقيانوس هند در مسيری است که از جاوه در اندونزی شروع می شود و تا جزيره کريسمس در استراليا ادامه پيدا می کند.

جزيره کريسمس اکنون با پايان گرفتن عمليات مرحله نجات، به صحنه تلاش هائی دشوار و تاسف آور برای پيدا کردن اجساد و شناسائی قربانيان فاجعه مبدل شده است. دست کم ۸ کودک هنگامی که قايق پس از کوبيده شدن به صخره های ساحلی درهم شکست، در برابر چشمان سکنه وحشت زده جزيره کشته شدند که با پرتاب جليقه های نجات و طناب سعی به نجات آنها داشتند.

شمار پناهجويانی که توانسته اند خود را در يکی دو سال اخير به جزيره کريسمس برسانند، با افزايشی قابل توجه ، امسال به حدود ۶ هزار نفر رسيده است. ايرانی ها و عراقی ها، پس ازافغان ها، به ترتيب دومين و سومين گروه عمده اين پناهجويان را تشکيل می دهند.

جمال داوود (Jamal Daoud) از گروه عدالت اجتماعی که به توقيف شدگان در بازداشتگاه جزيره کمک می کند معتقد است بسياری از کردها و شيعيانی که در دهه ۱۹۸۰ توسط صدام حسين به ايران اخراج شدند و در ايران به آنها تابعيت و حقوق اوليه داده نشده است، جزو پناهجويان هستند. او می گويد بعضی ديگر نيز عراقی هائی هستند که از بيم گروههای ستيزه گر و نا امنی در عراق گريخته اند. مسيحيان عراقی نيز جزوپناهجويانی هستند که از اذيت و آزار می گريزند.

به گفته نسريم مسيری (Nasrim Massiri) سخنگوی جامعه ايرانيان ويکتوريا، اقليت های مذهبی و مخالفان سياسی محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران، بخصوص جوانان، جزو کسانی هستند که زير فشاری فزاينده کشورشان را ترک می کنند. خانم مسيری می گويد از ايران درخواست هائی تلفنی هائی داشته ام که پدر و مادرها ميخواسته اند بدانند آيا فرزندانشان جزو مسافرين قايق بوده اند يا نه، و اگر بوده اند، آيا زنده اند، يانه.

XS
SM
MD
LG