لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۷

مرضیه افخم: بریتانیا در قبال ایران رفتار دوگانه دارد


سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه به سخنان دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در اسرائیل واکنش نشان داد و آن را رفتاری متضاد و دوگانه در قبال جمهوری اسلامی دانست.

به نوشته سایت وزارت خارجه جمهوری اسلامی ، مرضیه افخم، با «ابراز تاسف شدید» ازاظهارنظرهای نخست وزیر بریتانیا درباره ایران – که این سایت آن ها را سخیف و غیرمنطقی توصیف کرده – آن را «مخل تلاش های جاری برای بهبود مناسبات دو کشور » دانسته است.

به نوشته روزنامه بریتانیایی گاردین، دیوید کامرون ، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه در سخنانی پرشور و ستایش آمیز که در کنست یا پارلمان این کشور ایراد کرد، گفت با هرگونه تحریمی علیه اسرائیل مخالفت خواهد کرد. او ایران را نظامی استبدادی خواند که هنوز مصمم به مسلح کردن دشمنان اسرائیل است و تاکید کرد که در سراسر عمر سیاسی خود با افراط گرایی اسلامی خواهد جنگید.

با این حال اختلاف نظرهای او با بنیامین نتانیاهو نیز امری پوشیده نبود. مسئله شهرک سازی ها، توافق صلح با ایران و تمایل رهبران فلسطینی برای دست یابی به راه حلی مصالحه آمیز از جمله مهم ترین این اختلاف نظرها بود که در کنفرانس مطبوعاتی آن دو آشکار شد.

در حالی که در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک نتانیاهو هشدار می داد که ایران همچنان سرگرم تامین اسلحه و پول برای کسانی است که قصد نابودی اسرائیل را دارند، و توسعه موشک های بین قاره ای را برای هدف گرفتن لندن هم کافی دانست، کامرون گفت با آن که نگرانی های همه کسانی را که به برنامه اتمی ایران بدگمان هستند درک میکند اما «هدف این مذاکرات دست یابی ایران به برنامه اتمی برای مصارف شهروندی ایرانیان است».

همچنین کامرون در پاسخ به احتمال منزوی کردن و تحریم بازرگانی و سرمایه گذاری در اسرائیل در صورت شکست مذاکرات صلح که قرار است ماه آینده به ثمر برسد، گفت به کسانی که چه به صورت شرکت های بازرگانی و یا از طریق تحریم های دانشگاهی قصد تحریم اسرائیل را دارند، هشدار می دهد که با مخالفت بریتانیا روبرو خواهند شد. او همچنین «نامشروع» خواندن اسرائیل را کاری غلط و نفرت انگیز خواند.

مخالفت کامرون با تحریم علیه اسرائیل، با پیام اخیر دولت بریتانیا که بر دشواری ها و خطرهای ناشی از انجام روابط بازرگانی با کسانی که در بخش های اشغالی فلسطینی به صورت غیرقانونی شهرک سازی می کنند انگشت نهاده، هم خوانی ندارد.

به نوشته گاردین، کامرون در سخنانش کوشید موافقت با تأسیس دو دولت یهودی و فلسطینی را نقطه پایانی بر سخن رانی های پر آب و تاب حقوق بشری در سازمان ملل از سوی کشورهایی چون ایران و کره شمالی بداند. سال گذشته قطع نامه های مجمع عمومی سازمان ملل علیه اسرائیل سه برابر همه قطع نامه هایی بود که این مجمع علیه سوریه، ایران و کره شمالی صادر کرد.

کامرون گفت در صورت پیروزی توافق صلح، آن ۳۲ کشور عضو سازمان ملل که این کشور را به رسمیت نمی شناسند دیگر حرفی برای گفتن نخواهند داشت. ایران یکی از کشورهایی ست که حکومت اسرائیل را نامشروع و «غاصب» می داند و از آن با عبارت «رژیم صهیونیستی» نام می برد.

با آن که نخست وزیر بریتانیا از حامیان آشکار نزدیکی با ایران و برداشتن تحریم ها در صورت پای بندی ایران به برنامه غیر تسلیحاتی اتمی است، به کنست گفت:«من هم در بدگمانی عمیق و نگرانی شدید شما در مورد ایران با شما سهیم هستم. درباره دولت جدید ایران هم دچار توهم نیستم. ایران مسلح به سلاح اتمی نه تنها برای اسرائیل که برای همه جهان خطرناک است و بریتانیا تضمین می کند که هرگز اجازه چنین چیزی را نخواهد داد.»

مرضیه افخم در این بیانیه با تاکید بر این که:«این اولین بار نیست که دولت انگلیس در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی به اظهارات فرافکنانه در جهت ایجاد خدشه به رویکرد منطقی، انسانی و منطبق بر اصول روابط بین المللی جمهوری اسلامی ایران دست می زند»، گفتار و کردار مقام های دولتی لندن را با «ابراز تمایل آنان برای بهبود مناسبات با جمهور ی اسلامی مغایر» دانسته است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین از عدم واکنش نخست وزیر بریتانیا درقبال سلاح های اتمی اسرائیل و خودداری اسرائیل از پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح اتمی انتقاد کرد و آن را نمونه دیگری از «رفتار دوگانه بریتانیا در قبال مسائل خاورمیانه» دانست که به گفته او «قطعاً از چشم ملل مسلمان منطقه پنهان نخواهد ماند».
XS
SM
MD
LG