لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۱

دو روایت متفاوت از «فتنه ۸۸» در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی


روز سه شنبه ششم ديماه در مجلس شورای اسلامی، دو عضو کمیسیون اصل نود مجلس، دو روایت متفاوت از وقایع بعد از انتخابات سال ۸۸ دادند. حسین فدایی گزارش این کمیسیون را خواند که در آن سران مخالف دولت را به ارتباط با کشورهای غربی متهم کرد و در مقابل، دبیر این کمیسیون، در سخنانی خواستار آزادی و رفع حصر از میرحسین موسوی و مهدی کروبی شد.

دو هفته پیش، آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیدار با اعضای «ستاد بزرگداشت حماسه ۹ دی» گفته بود که باید حماسه نهم دی در تاریخ ایران ماندگار شود. اکنون، دو روز قبل از فرارسیدن نهم دی، گزارشی از کمیسیون اصل نود مجلس در صحن علنی قرائت شده که اصرار دارد معترضان بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری، از حمایت کشورهای غربی برخوردار بودند.

نهم دی سالروز فراخوان مقام های حکومت ایران برای واکنش به اعتراضات در روز عاشورای سال ۸۸ است.

امروز حسین فدایی عضو کمیسیون اصل نود مجلس، گزارشی را خواند که در بخشی از آن ادعا شده «غرب پس از پايان دوران دولت اصلاحات، تغيير رفتار ايران را در دستور كار قرار داد.»

وی همچنین گفته است، «مهدی هاشمی [فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی] برای آمریکا» پیام هایی فرستاده و محمد خاتمی با سفرهای پیاپی «برای حمایت غرب از موسوی» تلاش کرده است.

ادعای این نماینده اصولگرا در حالی مطرح شده که پیش از این رهبران مخالف دولت، هرگونه ارتباط با کشورهای غربی را رد کرده بودند. محمد خاتمی بعد از انتخابات اجازه خروج از ایران را نداشته و تا سه ماه قبل از انتخابات، خود قصد شرکت در انتخابات را داشت.

اصلاح طلبان مجلس، واکنش چندانی به اظهارات امروز حسین فدایی نشان ندادند. تنها داریوش قنبری به نشانه اعتراض صحن مجلس را ترک کرد و مصطفی کواکبیان هم به تذکری اکتفا کرد.

آئین نامه مجلس می گوید تنها بعد از تصویب اعضای هر کمیسیون، گزارش آن کمیسیون می تواند قرائت شود، اما در مورد گزارش امروز کمیسیون اصل نود، چنین روندی طی نشد و محمدرضا باهنر رییس امروز مجلس فقط گفت: «حيف است در آستانه ۹ دي ، اين گزارش را نخوانيم.»

اقدامی که بنظر می رسد از سوی مجلس، برای جلب نظر رهبر ایران در آستانه نهم دی صورت گرفته باشد.

در مقابل این گزارش کمیسیون اصل نود، فاضل موسوی عضو هیات رییسه این کمیسیون با انتقاد شدید از سیاست های داخلی و خارجی محمود احمدی نژاد، از دستگاه قضایی ایران خواست به حضر میرحسین موسوی و مهدی کروبی پایان دهد.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از ۲۵ بهمن سال گذشته بدون طی روند دادرسی، در حبس خانگی بسر می برند.

اظهارات فاضل موسوی در حمایت از موسوی و کروبی با واکنش های متفاوت نمایندگان مواجه شده است. برخی با فریاد احسنت با سخنان او همراهی کرده اند و برخی با فریاد "مرگ بر ضد ولایت فقیه" اعتراض شان را نشان دادند. حتی محمود احمدی بیغش، از نمایندگان حامی دولت قصد حمله به فاضل موسوی را داشت که نمایندگان دیگر مانع از اقدام وی شدند.

XS
SM
MD
LG