لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۵

کوفی عنان در انتظار پاسخ سوریه است


کوفی عنان در انتظار پاسخ سوریه است
کوفی عنان در انتظار پاسخ سوریه است

کوفی عنان، فرستاده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب به سوریه می گوید انتظار دارد دولت بشار اسد روز سه شنبه به «پیشنهادهای قاطعی» که او با هدف حل بحران به دمشق ارائه داده است پاسخ دهد.

دبیرکل سابق سازمان ملل متحد این موضوع را روز سه شنبه در آنکارا در پی دیداری با اعضای شورای ملی سوریه، عنوان کرد. او روز یکشنبه پس از دو روز مذاکرات بی نتیجه دمشق را ترک کرد.

منابع خبری سوریه می گویند بشار اسد ۱۸ اردیبهشت (۷ مه) را به عنوان تاریخی برای برگزاری انتخابات پا رلمانی تعیین کرده است. انتخابات بخشی از روندی است که دولت آن را سلسله اصلاحاتی بر اساس قانون اساسی جدید توصیف می کند.

گروههای اوپوزیسیون می گویند قانون اساسی، که در یک همه پرسی در ماه فوریه تصویب شد، غیر قانونی است و اسد باید از قدرت کنار برود.

روز سه شنبه نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب مرگ غیر نظامیان در سوریه را جنایت علیه بشریت خواند و خواهان یک تحقیق بین المللی درباره آن شد

روز سه شنبه یک گروه ناظر بر حقوق بشر در سوریه گفت فراریان ارتش به یک پاسگاه نظامی در استان ادلیب شبیخون زدند و دست کم ۱۰ سرباز را کشتند.

در این میان، سازمان دیده بان حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که در آن گفته شده نیروهای سوریه در نزدیکی مرز کشور با ترکیه و لبنان مین گذاری کرده اند. سازمان این اقدام را «بی وجدانی» نامیده و از ارتش سوریه خواسته است استفاده از مینهای ضد نفر را متوقف کند.

ایالات متحده امریکا، بریتانیا و فرانسه خواهان توقف خشونت در سوریه شده اند، اما شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد چگونگی حل بحران کشور همچنان ناهماهنگ عمل می کند.

وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای امنیت روز دوشنبه در نیویورک، در پی سفر کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل متحد به سوریه، ملاقات کردند. عنان روز سه شنبه در آنکارا با اعضای اوپوزیسیون سوریه به گفت و گو نشست.

در جلسه روز دوشنبه، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا از روسیه و چین خواست به «کوششهای انسانی و سیاسی» بین المللی برای پایان دادن به خشونت بپیوندند. خانم کلینتون«ماشین نظامی» بشار اسد را مسئول مستقیم این خشونتها دانست و گفت «نخست و بالاتر از هر چیز رژیم سوریه باید به خشونت پایان دهد. سپس ما می توانیم از دیگران – که دیگر نیاز نخواهند داشت از خودشان دفاع کنند بخواهیم به ضد خشونت پایان دهند.»

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پذیرفت که مقامات سوریه «مسئولیت زیادی دارند»، اما تاکید کرد که عناصر مسلح اوپوزیسیون سوریه نیز مسئولیت دارند و شورای امنیت باید «بدون تحمیل راه حلهای از پیش تعیین شده» عمل کند.

لاورف گفت «آتش بس یک ضرورت مطلق است و ما مسلماً امیدوار هستیم کوفی عنان موفق شود نظریات و پیشنهادهایی ارائه دهد که موجب شود ما درباره چگونگی متوقف ساختن فوری خو نریزی و جنگ، بدون توجه به منبع خشونت به توافق برسیم.»

روسیه و چین قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکوم کردن سرکوب مرگبار مخالفان در سوریه را وتو کرده اند و می گویند قطعنامه ها خواهان دخالت در امور داخلی سوریه شده است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه روسیه گفت شورای امنیت نتوانسته است به مسئولیتهای خود نسبت به مردم سوریه عمل کند و اینک چالش دیپلماتیکی در شورای امنیت این است که در حوزه هایی کار کند که جامعه بین المللی بر سر آن توافق دارد.

هیگ گفت «دلگرم کننده است که همه درباره یک روند سیاسی حرف می زنند و در مورد تحویل کمکهای انسانی و متوقف شدن خشونت اظهار نظر می کنند، و همه در شورای امنیت سازمان ملل متحد از کار عنان پشتیبانی می کند. بنا براین عناصر مشترک زیادی وجود دارد. اما کار اصلی این است که همه آنها در قطعنامه ای گنجانده شوند.»

روز دوشنبه، تحقیقگران به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو گفتند که دولت سوریه شهروندان را آماج مجازات جمعی قرار داده است و نیروهای آن به اعدامها و دستگیریهای جمعی در حمص متهم هستند.

والری آموس، مسئول امور انسانی سازمان ملل متحد، هفته پیش از محلات آسیب دیده، از جمله محله باباعمرو دیدن کرد. او روز دوشبنه در نیویورک به خبرنگاران گفت ویرانیهایی که در آنجا دیده «دهشتناک و تکان دهنده» بود و وضعیت ساکنان منطقه نگران کننده است .

آموس گفت «من فوق العاده نگران مردمی هستم که در نتیجه گلوله باران و خشونتهای دیگر دربه در شده اند. به من گفته شد که در منطقه حدود پنجاه تا شصت هزار نفر زندگی می کردند. ما باید بدانیم بر سرآنها چه آمده است، کجا هستند، و نیازهایشان چیست. ما همچنین باید بدانیم مجروحین کجا هستند، و آیا مداوا می شوند یانه.»

آموس این مطالب را در حالی عنوان کرد که فعالان و دولت یکدیگر را مسئول مرگ دهها مرد، زن و کودک در محله کرم الزیتون حمص می دانند.

فعالان گفتند سربازان و میلیشا های طرفدار دولت مسئول قتلها هستند. رسانه های دولتی در دمشق مرگها را تایید کردند، اما گفتند «تروریستهای مسلح» قربانیان را کشتند و از اجساد آنها فیلمبرداری کردند تا بر بحثهای سازمان ملل متحد به سود «مداخله خارجی» در سوریه تاثیر بگذارند.

ویدیوهای آماتوری که در اینترنت پست شده اجساد مثله شده دست کم ۴۵ قربانی را در محله ای نشان می دهد که مرگهای روز یکشنبه در آنجا صورت گرفت. شبکه حقوق بشر سوریه می گوید سربازان اعضای چندین خانواده را دستگیر کردند وآنها را به میلیشاهای «شعبیه» در محله هایی که به حمایت از دولت شهرت دارند تحویل دادند. یک گروه مسستقر در لندن گفت میلیشاها حدود ۳۰ مرد را شکنجه کردند، هدف گلوله قرار دادند، و اجساد آنها را پس از آغشتن به بنزین آتش زدند. زنان و کودکان به طور جداگانه کشته شدند.

رهبران شورای ملی سوریه بعداً بیانیه ای صادر کردند و خواهان برقراری یک منطقه پرواز ممنوع، مسیرهای امن برای عبور غیر نظامیان، و اسلحه برای ارتش آزاد سوریه شدند.

سازمان ملل متحد تخمین می زند که در یک سال خشونت در سوریه ۷۵۰۰ تن کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG