لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۹

بودجه جدید برنامه های بین المللی زنان


هیلری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا در یک نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد - ۲۶ اکتبر ۲۰۱۰
هیلری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا در یک نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد - ۲۶ اکتبر ۲۰۱۰

ایالات متحده ۴۴ میلیون دلار برای توانمندسازی زنان در سراسر جهان اختصاص خواهد داد

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا می گوید دولت متبوعش بودجه ای نزدیک به ۴۴ میلیون دلار برای کمک به زنان اختصاص داده که ۱۷ میلیون دلار از آن به حمایت از گروههای مدنی که بر روی موضوع زنان در افغانستان فعالیت می کنند، اختصاص می یابد.

وزیر امورخارجه آمریکا همچنین تصریح کرده « زنان در افغانستان به حق نگران هستند که راهی برای رسیدن به صلح بیابند و حقوق آنان پایمال نشود و من شخصا گفته ام و در اینجا در شورای امنیت اظهار می کنم هیچیک از ما نمی توانیم اجازه دهیم چنین اتفاقی رخ دهد. صلحی که حقوق زنان را قربانی کند صلح نیست و ما نمی توانیم از آن حمایت کنیم.» خانم کلینتون گفت« ۱۴ میلیون دلار دیگر هم به سازمان های غیر دولتی فعال در زمینه فراهم کردن آب سالم در مناطق جنگی اختصاص می یابد. زیرا زمانی که زنان و دختران در این نواحی به دنبال آب هستند، اغلب در معرض خطر حمله قرار می گیرند.»

نزدیک به دو میلیون دلار هم به فعالیتهای سازمان ملل متحد از جمله دفتر مارگارت والستروم نماینده جدید این سازمان در امور رسیدگی به خشونتهای جنسی در جنگ ها اختصاص می یابد. باقی این بودجه نیز برای سرمایه گذاری در گسترش سوادآموزی، آموزشهای شغلی و خدمات بهداشتی برای مادران و دختران پناهنده هزینه خواهد شد.

اعلام خبر اختصاص بودجه جدید از سوی هیلاری کلینتون در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد به مناسبت دهمین سالگرد تصویب قطعنامه ۱۳۲۵ صورت گرفت. قطعنامه ای که بر نقش زنان در پیشگیری و حل و فصل اختلافات مذاکرات صلح، ایجاد صلح، حفظ صلح و همچنین بازسازی پس از جنگ تأکید کرده است. این قطعنامه همچنین خواستار اقدامات ویژه ای برای حفاظت از زنان و دختران در برابر تجاوز به عنف و انواع دیگری از سؤاستفاده های جنسی بویژه در مناطق جنگی شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا در این جلسه تاکید کرد « تنها راه ایجاد صلحی پایدار، سهیم کردن زنان و مردان است. از جمله زنانی که در پیشرفت صلح براساس منافع ملی ما ، ترویج ثبات سیاسی و رشد اقتصادی و همچنین احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی فعالیت می کنند. همانطور که در حوزه اقتصادی نمی توانیم استعدادهای نیمی از جمعیت را حذف کنیم و در مسائلی نظیر مرگ و زندگی هم نمی توان آنان را نادیده گرفت و به حاشیه راند.»

در همین حال بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد که در آسیا بسر می برد، طی پیام ویدئویی از شورای امنیت خواست تا مجموعه ای از شاخص هایی را که می تواند به تشخیص پیشرفت و فراهم کردن اطلاعات لازم برای نظارت مؤثر و پاسخگویی کمک کند را مد نظر قرار دهد. وی افزود « تا زمانی که خشونت های جنسی در جنگها به پایان نرسد قطعنامه ۱۳۲۵ هرگز با موفقیت اجرا نخواهد شد. ما باید از همه مسئولیت بخواهیم . فرقی نمی کند که این جنایت ها بوسیله احزاب دولتی و غیر دولتی انجام شده باشد. من از شورای امنیت می خواهم برای پایان دادن به مصونیّت آنان گام های مناسبی بردارد.»

از هشتاد کشور خواسته شد تا نظر خود را به شورای امنیت ارسال کنند. انتظار می رود این شورا در پایان این جلسه بیانیه ای را با تأکید مجدد بر تعهد خود نسبت به اجرای کامل قطعنامه ۱۳۲۵ به تصویب برساند.

XS
SM
MD
LG