لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۹

چهار گوشه جهان: مسأله برنامه اتمی ايران و خبرهای ديگر


چهار گوشه جهان: مسأله برنامه اتمی ايران و خبرهای ديگر
چهار گوشه جهان: مسأله برنامه اتمی ايران و خبرهای ديگر
<!-- IMAGE -->

هفتمين سفر هوگو چاوز به ايران

هوگو چاوز، رئيس جمهوری ونزوئلا در هفتمين سفر خود به تهران با محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران ديدار و گفتگو خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر آقای چاوز روز شنبه وارد تهران می شود. هوگو چاوز فروردين ماهِ امسال برای ششمين بار به تهران سفر کرده بود و اين سفر نخستين سفر او به ايران در دولت دهم محسوب می شود. در همين حال مخالفان هوگو چاوز رئيس جمهوری چپ گرای ونزوئلا روز جمعه و در حاليکه او در سوريه بسر می برد تظاهراتی سراسری در سراسر جهان و از جمله در چندين شهر از آمريکای جنوبی، برگزار کردند.

ايران: آمريکا با استفاده از جعلِ اسناد تلاش می کند تهران را به داشتن برنامه ی مخفيانه ی توليد سلاح هسته ای متهم کند

<!-- IMAGE -->

به گزارش خبرگزاری اسوشيتدپرس علی اصغر سلطانيه نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی روز جمعه در نامه ای هشت صفحه ای اتهام های آمريکا را ساختگی بی اساس و نادرست توصيف کرده است. نامه خطاب به محمد البرادعی رييس آژانس بين المللی انرژی اتمی ارسال شده است. آسوشيتدپرس می گويد معلوم نيست ايران دقيقا کدام اسناد را جعلی تشخيص داده است. اين نامه انگيزه فرانسه و بريتانيا در موضع گيرهايشان بر سر پرونده هسته ای ايران را سياسی و حاوی سوء نيت دانسته است. آمريکا و متحدانِ غربی اش می گويند ايران در پوشش برنامه هسته ای اش به دنبالِ ساخت سلاح های کشتار جمعی است، اما تهران می گويد اين برنامه اهداف صلح آميز را دنبال می کند. اتحاديه اروپا روز جمعه اعلام کرد اين اتحاديه آماده گفت وگو يا رويارويی با ايران بر سر برنامه هسته ای آن کشور است. کارل بيلت، وزير امور خارجه سوئد، که کشورش رييس دوره ای اتحاديه اروپاست به خبرنگاران گفت اتحاديه با ايران اگر آماده تعامل باشد، همکاری خواهد کرد. اما وی يادآور شد اگر ايران به مقابله ادامه دهد، آنگاه رويارويی اتفاق خواهد افتاد. بيلت هنگامی با خبرنگاران سخن می گفت که وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در استکهلم در ارتباط با برنامه اتمی ايران به رايزنی می پرداختند. روز پنجشنبه، محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی مدعی شد کسی ديگر نمی تواند ايران را تحريم کند. اما آلمان و پنج کشور عضو شورای امنيت سازمان ملل پيشتر گفته اند در صورتی که ايران به غنی سازی اورانيوم ادامه دهد، اِعمال تحريم های بيشتر عليه اين کشور را بررسی خواهند کرد.

<!-- IMAGE -->

امکان سرمايه گذاری يک شرکت نفتی هندوستان در ايران

شرکت اويل اينديا، دومين شرکت کشف و استخراج دولتی در هند می گويد ممکن است همراه با شرکای خود ٥ ميليارد دلار در ذخاير گازطبيعی ايران سرمايه گذاری کند. اويل اينديا می گويد همراه با شرکايش هم اکنون در حال گفتگو با شرکت ملی نفت ايران است.

يک موزه هنر در شهر نيويورک آثار هنرمندان ايرانی داخل و خارج از ايران را در يک نمايشگاه ويژه به نمايش می گذارد

۳۰ سال پس از انقلاب اسلامی ايران يک نمايشگاه جديد در نيويورک آثار هنرمندان ايرانی معاصر داخل و خارج از ايران را به نمايش گذاشته و تصورها و برداشت های مرسوم درمورد ايران و هنر ايرانی را زير سوال برده است. گالری «ايران: از درون و بيرون» در موزه هنر چلسی ٢١٠ اثر از ٣٥ هنرمند داخل ايران و آثاری از ٢١ هنرمند ايرانی ساکن خارج از کشور را به نمايش گذاشته است.

<!-- IMAGE -->

سم بردويل موزه دار چلسی می گويد اين ترکيب گالری به بيننده اجازه می دهد از نزديک با آثار نسل جديدی از هنرمندان که همگی متعلق به فرهنگ ايرانی هستند اما در نقاط مختلف جغرافيايی زندگی می کنند آشنا شده و تفاوت و شباهت های آثار آنها را از نزديک لمس کنند. اين آثار که در سبک ها و ميديا ی متفاوت غرضه شده اند چهره ای پيچيده تر از آنچه نگاه های کليشه ای از فرهنگ ايرانی ارائه می دهد را به نمايش می گذارد، نگاه هايی که ايران را در خطاطی، کاشی کاری و زنان محجبه خلاصه می کند. اما اين نمايشگاه به مسائلی نظير سياست، مذهب و جنسيت پرداخته است. سميرا عباسی يکی از هنرمندان ايرانی خارج از کشور است که آثارش در اين گالری به نمايش گذاشته شده است. او که يک عرب ايرانی است در سن سه سالگی با خانواده اش به بريتانيا مهاجرت کرده است و پس از انقلاب اسلامی نيز به ايران سفری نکرده است. عباسی می گويد از اينکه آثارش در کنار آثار ديگر هنرمندان ايرانی به نمايش گذاشته شده خشنود است. اين هنرمند می افزايد از اينکه آثارم در اين مجموعه مختلط به نمايش گذاشته شده است بسيار خوشحالم چون معمولاً تحت عنوان يک هنرمند بريتانيايی، يا آمريکايی و يا عنوان عمومی «يک هنرمند مهاجر» آثارم به نمايش گذاشته می شوند، اما احساس می کنم نمايش آثارم در اين ترکيب بسيار مناسب است. اين آثار به سبکی غير معمول هنرمندان ايرانی را به مردم و فرهنگ ايران نزديک می کند. خانم عباسی می گويد بسياری اوقات در مورد اينکه مردم داخل ايران چه نظری در مورد آثار او خواهند داشت، می انديشد و می گويد اين موضوع برايم خيلی مهم است. بويژه از اينکه به نوعی عضو اين دسته از هنرمندان شناخته بشوم، و از اينکه هنرم توسط در فرهنگ مادری ام درک و شناخته شود احساس افتخار کنم. يکی از اهداف نمايشگاه «ايران: از درون و بيرون» از بين بردن شکاف هايی است که در درک ِ آثار هنرمندان مختلفِ ايرانی وجود دارد. آقاي بردويل می گويد به نظر او هم هنرمندان ايرانی داخل و هم هنرمندان ايرانی خارج از ايران با چالش های ويژه ی خود روبرو هستند. بگفته ی او هنزمندان داخل با مسئله سانسور روبرو هستند و بايد راهی را برای صادق بودن و همچنين در چارچوب سانسور های دولت ايران عمل کردن پيدا کنند. هنرمندان خارج از ايران نيز با مشکلات خود رو به رو هستند. با قرار گرفتن در طبقه بندی هنرمندان ايرانی و خاورميانه ای، از آنها انتظار می رود که هميشه آثار مشابه و يک شکلی را توليد کنند. گالری ايران: از درون و بيرون، پس از نيويورک در شهر شيکاگو و سپس در بهار سال آينده در دبی به نمايش گذاشته می شود.

<!-- IMAGE -->

موگابه درباره دليل بحران اقتصادی در زيمبابوده

صندوق بين المللی پول به منظور کمک به اقتصاد زيمبابوه حدود ٥٠٠ ميليون دلار به اين کشور خواهد داد. زيمبابوه سالهاست که با کمبود مواد غذايی بيکاری و تورم بالا روبروست. تورم در زيمبابوه سال گذشته ٢٣٠ ميليون درصد اعلام شد. رابرت موگابه رئيس جمهوری اين کشور تحريم های اعمال شده بر زيمبابوه و دخالت بريتانيا، کشوری که پيش از اين زيمبابوه را تحت استعمار خود داشته را عامل اقتصاد بحرانی اين کشور می داند.

همايش دو روزه گروهِ جی- ٢٠ در لندن

وزرای دارايی و رؤسای بانک های مرکزی کشورهای عضو گروهِ جی- ٢٠ در يک همايش دو روزه در لندن پيرامون اتخاذِ اقدامات لازم در ساماندهی نظام مالی جهانی بحث و گفتگو می کنند. رهبران مالی کشورهای عضو گروهِ جی- ٢٠ در شرايطی در همايش دو روزه لندن شرکت می کنند که شواهد نشان می دهد بحران مالی جهانی رفته رفته در حال بهبودی است.

<!-- IMAGE -->

از اين رو وظيفة اين همايش بجای مبارزه با بحران اقتصادی اصلاح نظام بانک داری جهانی خواهد بود. تيموتی گايتنر از کشورهای جهان خواسته است پيش شرط های دشوارتری در اعطای وام هايی که ضريب ريسک بالاتر دارند، اِعمال کنند. اين گونه وام ها يکی از عوامل اصلی در ايجاد بحران کنونی جهان بوده است. بريتانيا نيز با آقای گايتنر در اين زمينه هم عقيده است. گرچه به نظر می رسد دست يابی به يک نظر واحد در ميان رهبران مالی جهان دشوار باشد، اما دستکم اين توافق عمومی وجود دارد، که کمک های اقتصادی دولت ها بايد تا زمانی ادامه يابد که بحران مالی کنونی کاملاً پشت سر گذاشته شود. َلکسی کودرين ، وزير دارايی روسيه ، در رابطه با شرايط اقتصادی کشور خود در مقايسه با ديگر کشورهای در حال توسعه گفت: «در رابطه با اقتصاد کشورهايمان بايد بگويم، روسيه بيش از ديگر کشورهای در حال توسعه از بحران مالی جهانی ضربه خورده است و بيش از ديگران با کاهش توليد ناخالص ملی روبرو بوده است. ما اساساً يک صادرات بيشتر نداريم. صادرات نفت و گاز. از طرف ديگر کاهش تقاضا و بهای نفت اقتصاد ما را دچار بحران کرد. از اين رو پيش بينی کاهش توليد ناخالص ملی در سطح ٨ و نيم درصد است. اما انتظار داريم سال آينده توليد ناخالص ملی ، يک و شش دهم درصد افزايش داشته باشد.» رهبران مالی برزيل ، روسيه ، هند و چين که به کشورهای بريک موسوم هستند، با تيموتی گايتنر ملاقات کردند. آن ها می خواهند نقش مهمتری از آن چه آمريکا و اروپا در نظر دارند در اقتصاد جهانی بازی کنند. وزير دارايی هند در رابطه با لزوم ادامه کمک های مالی به بانک و موسسات اقتصادی گفت: «هنوز وقت آن نرسيده است که از سياست کمک های مالی به موسسات و بانکها دست بکشيم. ما ضمن آنکه راهکار اتمام کمک های مالی را بحث می کنيم، بايد به اعطای مشوق های اقتصادی و تنظيم سياست های مالی ادامه دهيم.» همايش لندن قرار است زمينة برگزاری کنفرانس سران کشورهای عضو گروه ٢٠ را که در اواخر ماه سپتامبر در آمريکا برگزار خواهد شد ، آماده کند.

نرخ بيکاری در آمريکا به ٩ مميز ٧ در صد رسيده است

<!-- IMAGE -->

وزارت کار آمريکا گفت ٢١٦ هزار نفر در ماه اوت گذشته مشاغل خود را از دست داده اند و نرخ بيکاری به ٩ مميز ٧ در صد درصد افزايش يافته است که بالاترين رقم در طی ٢٦ سال گذشته است. تحليلگران برآورد کرده بودند اين تعداد به ٢٢٥ هزار نفر بالغ شود و نرخ بيکاری به ٩ مميز ٥ در صد افزايش يابد. جان لانسکی تحليلگر اقتصادی در موسسه سرمايه گذاری موديز در رابطه با نرخ واقعی بيکاری می گويد: «در ماه های اولية بهبودی اقتصادی شاهد افزايش ظرفيت نيروی کار خواهيم بود. البته بيکاران بلافاصله موفق به يافتن شغل نمی شوند. از اين رو هنوز به عنوان بيکار در آمار بيکاران محسوب می شوند و اين باعث می شود که نرخ بيکاری بالاتر از واقعيت نشان دهد.» ظرفيت بازار کار در ماه اوت برای ٧٣٠٠٠٠ شغل افزايش داشت اما در عين حال درصدی از اشخاصی که شغلشان را از دست داده بودند ديگر بدنبال يافتن شغل نخواهند بود و اين باعث می شود نرخ بيکاری به صورت غير واقعی بالاتر محاسبه شود. از زمان آغاز بحران اقتصادی در سال ٢٠٠٧ شش ميليون و نهصد هزار نفر مشاغل خود را از دست دادند. هيلدا سوليس وزير کار آمريکا می گويد: «راه دشواری در پيش داريم. ما از قبل اين حقيقت را می دانستيم و اقتصاد دانان هم به ما هشدار داده بودند. اما می خواهيم مقاومت کنيم و به آن هايی که بيکار شده اند کمک کنيم. به آن هايی که کار نيمه وقت دارند و بدنبال کار تمام وقت می گردند ، کمک کنيم. و همچنين کمک کنيم افراد به برنامه های آموزش حرفه ای وارد شوند. اکنون زمان مناسبی است که مردم بر روی خودشان سرمايه گذاری کنند.» پس از انتشار آمار بازار کار توسط وزارت دفاع آمريکا شاخص قيمت سهام در بازارهای مالی رشد صعودی داشت اما ارزش دلار در مقابل يورو کاهش نشان داد.

<!-- IMAGE -->

شخصيت عجيب و جالب ميوکی هاتوياما بانوی اول آينده ژاپن

نيويورک تايمز در بلاگ ويژه خبرش می نويسد خانم هاتوياما بازيگری با استعداد و چهره ای تلويزيونی است. او سال گذشته در کتابی تحت عنوان «عجايبی که تاکنون با آن برخورد کرده ام» ادعا کرد که پيش از جدايی از همسر اولش و ازدواج با يوکيو هاتوياما با بشقاب پرنده به سياره زهره سفر کرد . او بر رويا نبودن اين مسأله پافشاری می کند. خانم هاتوياما همچنين ادعا می کند در زندگی گذشته اش تام کروز را که آن موقع ژاپنی بوده از نزديک می شناخته و قصد داشته در ساخت فيلمی که به عقيده او ختماً برنده جايزه اسکار خواهد شد با وی همکاری کند. يوکيو هاتوياما نخست وزير جديد منتخب ژاپن، نيز سعی می کند با ترجمه آنچه همسرش در ذهن می پروراند به انگليسی به رويای او جامه حقيقت بپوشاند.

ناسا دومين راه پيمايی فضايی فضانوردان سفينه ديسکاوری را موفقيت آميز خواند

<!-- IMAGE -->

فضانوردان کيهان پيمای ديسکاوری روز جمعه فريزر جديد ايستگاه فضايی بين المللی را با موفقيت نصب کردند در حالی که يک قطعه زباله بزرگ فضايی که بخشی از يک موشک قديمی بود از سه کيلومتری سفينه و ايستگاه عبور می کرد، مسافتی که به گفته ناسا ايستگاه، فضاپيما و سيزده فضانورد سرنشين ايستگاه را در معرض خطر قرار نمی داد. اين دومين راه پيمايی فضانوردان در سه روز اخير بود که طی آن فضانوردان فريزر جديد ايستگاه فضايی را از کيهان پيمای ديسکاوری خارج و به ايستگاه منتقل و آن را نصب کردند. اين سيستم خنک کننده که شامل مخزن بزرگی برای نگاهداری آمونياک است بيش از يک متر طول دومتر عرض و ٤ متر ارتفاع و ٧٧١ کيلوگرم وزن دارد و حمل آن در فضا کار بسيار مشکلی است. مرکز کنترل ناسا انجام اين ماموريت را که توسط فضانوردان بسيار مجرب انجام شد ستود. کيهان پيمای ديسکاوری فريزر قديمی ايستگاه را که هفت سال پيش نصب شده بود هفته آينده به زمين باز خواهد گرداند. ديسکاوری در اين سفر علاوه بر فريزر ، دستگاه های آزمايش در فضا و آذوقه و مواد مورد نياز فضانوردان ساکن ايستگاه فضايی را نيز حمل کرد. ٨ موش نيز به ايستگاه حمل شدند که چندين ماه در فضا به سر خواهند برد. هدف از حمل موش ها به فضا آزمايش و پژوهش ويژه ای در مورد بيماری های استخوان است. سومين راه پيمايی فضايی فضانوردان برای روز شنبه برنامه ريزی شده است. فضاپيمای ديسکاوری و هفت سرنشين آن 5 شنبه آينده عازم بازگشت به زمين می شود. پرواز کيهان پيمای ديسکاوری که به منظور تکميل ساخت ايستگاه فضايی بين المللی انجام شد يکی از آخرين سفر های کيهان نورد های سازمان هوا فضانوردی ايالات متحده به فضا است. تکميل ايستگاه فضايی بين المللی که در حال حاضر حدود ٨٣ درصد آن انجام شده است در طی يک سال آينده و در طول شش سفر فضايی ديگر انجام خواهد شد . ناسا در نظر دارد فضاپيماهای خود را تا پايان سال ٢٠١٠ بازنشسته کند.

XS
SM
MD
LG