لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۶

رضا نورالهی: فرهنگ ریا و حقه بازی در دولت احمدی نژاد نهادینه شده است


با نزدیکتر شدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، در مورد نحوه برگزاری انتخابات سالم و صیانت از آراء، نظراتی توام با نگرانی ابراز مي شود.

رضا نورالهی، رییس ستاد حمایت های مردمی مهدی کروبی و فرماندار شهرهای ورامین و شهرکرد در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، در گفتگوئی تلفنی با صدای آمریکا مي گويد در طول چهار سال گذشته، دولت نهم راههای دستیابی به رای صندوق ها را در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری بررسی کرده است. این عضو ستاد انتخاباتی مهدی کروبی همچنین از نهادينه شدن فرهنگ ریا و حقه بازی در طول چهار سال گذشته سخن به ميان آورده است.

این عضو ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، ضمن اشاره به پروژه «مهندسی انتخابات» در ایران، عنوان کرد: «عده ای در داخل کشور معتقدند که "اکثرهم لایعقلون" یعنی اکثریت مردم عقل ندارند. در صورتی که معنی و مفهوم نظام جمهوری این است که مردم در پروسه انتخابات، آزادی انتخاب داشته باشند.»

وی در پاسخ به این پرسش که با وجود نظارت استصوابی و تایید صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان «حق آزادی انتخاب» چه معنی و مفهومی دارد می گوید:« صد در صد محدودیت ایجاد کرده، ما با نظارت استصوابی از ابتدا مخالف بودیم. الان یک عده از آقایانی که در مجلس خبرگان قانون اساسی هنوز زنده هستند، می توانند بیایند شهادت دهند و متاسفانه شرایط به گونه ای شده که بعضی از این آقایان در حال "تقیه" هستند و نمی آیند بگویند که هدف آنانی که در مجلس خبرگان قانون اساسی بودند اصلا اعمال اینگونه نظارت نبوده، و اینها انتخابات را دو مرحله ای کردند یعنی اول شورای نگهبان تایید کند و بعد مردم انتخاب کنند و این غلط است و به هیچ عنوان قانونگذار چنین قصدی نداشته و مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی الان موجود است. و آقایان می توانند مراجعه کنند به این آرشیو و ببینند که آیا قصد آقایانی که در مجلس خبرگان قانون اساسی بودند منظورشان نظارت استصوابی بوده ؟ ما چون در داخل ایران، احزاب نداریم و متاسفانه جریاناتی هستند که هزینه می کنند تا پنج نفر نتوانند دور هم جمع شوند و تشکلی را به راه بیندازند چرا که اگر در داخل، احزاب فعالی داشتیم، یقینا جلوی این ماجرا می ایستادند. به نظرم می رسد که کار شورای نگهبان یک کار غیرقانونی است و واقعا این امر باید اصلاح شود.»

رضا نورالهی همچنین در مورد رویکرد مهدی کروبی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مورد ایجاد رابطه با آمریکا می گوید:«من فکر می کنم آقای کروبی با حفظ منافع ملی، با توجه به اینکه دیگر کشورها نیز در اولویت کاری خودشان، منافع ملی را قرار می دهند، به نظرم می رسد که رابطه ایران با آمریکا، چنانچه آقای کروبی مستقر در نهاد ریاست جمهوری در ایران شود، امکان اینکه فضای سالمی ایجاد شود و در صورتی که تشخیص بدهند که این رابطه باید اصلاح شود، وجود دارد ... و اخیرا هم وی اعلام کرد در صورتی که ما منافع مان تامین شود و احترام متقابل باشد بین ایران و آمریکا، هیچ مانعی برای برقراری رابطه وجود ندارد.»

صدای آمریکا: اما دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری از جمله آقای محمود احمدی نژاد نیز صحبت هایی از این دست را همواره تکرار کرده اند؟

رضا نورالهی:« آقای کروبی به هیچ عنوان فردی مطلق گرا نیست، و به نظر می رسد که به هر حال این تابو باید شکسته شود... و باید توجه کرد که در صحنه سیاست خارجی انگلیس ها، خیلی بیشتر به ما لطمه زدند ولی الان در ایران سفارت دارند. ما در فضای احترام متقابل، همانطور که آقای اوباما هم در صحبت هایشان عنوان کردند که ما آماده ایم با ایران صحبت کنیم؛ از صحبت کردن و مذاکره ما هیچ ضرری نخواهیم دید. و متاسفانه جریان هایی که چه در داخل و چه در خارج، دنبال ایجاد تنش هستند و اجازه نمی دهند که این رابطه برقرار شود. و با هوشیاری کامل من فکر می کنم که مذاکره ما را می تواند به راه مثبتی برساند و این روابط با حفظ منافع متقابل ایجاد شود و ما مانعی بر سر این راه نمی بینیم.»









XS
SM
MD
LG