لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۷

یک هنرمند آمریکایی، نخستین سفیر حسن نیت هنرهای زیبا از طرف سازمان ملل متحد 


گزارش: کاگلیا گوه یلووگلو، خبرنگار صدای آمریکا در نیویورک

راس بلکنر، هنرمند آمریکایی اخیرا توسط سازمان ملل متحد به عنوان سفیر حسن نیت هنرهای زیبا برگزیده شده است. بلکنز برای کمک به درمان روحی کودک –سربازان اوگاندایی که به اجبار در جنگ های داخلی این کشور به خدمت گرفته شده اند به هنرنقاشی متوسل شده است. این هنرمند که برای مدت دو هفته به کشور جنگ زده اوگاندا سفر کرده بود آثار نقاشی کودک - سربازان اوگاندایی را در نیویورک به فروش گذاشته است و کلیه عواید حاصله از آن را نیز صرف کمک به این کودکان و درمان آن ها خواهد کرد.

این نقاشی ها عمدتا کار کودکانی است که شورشیان ارتش مقاومت مسیح در اوگاندا آن ها را ربوده و به اجبار به سربازی برای خود گرفته بودند.

راس بلکنر و آثار نقاشی او بیش از ۲۰ سال است که در سطح جهانی مطرح بوده است اما او به اندازه چهره های سرشناس دیگری که معمولا توسط سازمان ملل برای مقام سفیر صلح و یا سفیر حسن نیت برگزیده می شوند معروفیت ندارد. بلکنر در طول سال ها با کمک گرفتن از نقاشی، به هنر درمانی روحی کودکان آسیب دیده پرداخته است. کودکانی که به اجبار در سنین پائین به سربازی گماشته می شوند و هم چنین دختر بچه هایی که در منطقه گولو در اوگاندا ربوده می شوند تا به عنوان برده جنسی به فروش برسند.

در پروژه تازه راس بلکنر که به همت سازمان ملل متحد به اجرا درآمده است ، این هنرمند توانسته است از طریق هنر نقاشی به درون روح قربانیان خردسال این وقایع نقب بزند. بیش از ۲۵ قطعه نقاشی از آثار این کودکان خردسال صدمه دیده بیانگرتجربیات دردناک آن ها به عنوان برده و کودک – سرباز می باشد.

بلکنر می گوید:« در ابتدا کار، بچه ها خیلی گوشه گیر و ساکت بودند. من پیش از هرچیز به آن ها اطمینان دادم که داستانی که هر یک از آن ها در درون خود حفظ کرده است می تواند در صورت بیان از طریق نقاشی خیلی ویژه باشد. یک یا دوروز بعد آن ها کم کم به من اعتماد پیدا کرده و شروع به کار کردند. وقتی بالاخره آن احساس رهایی لازم را پیدا کردند دیگر نمی خواستند دست از کار بکشند. ما در حقیقت روزی ۱۴ ساعت کار می کردیم.»

بلکنر اولین هنرمندی است که به عنوان سفیر حسن نیت به خدمت سازمان ملل متحد درآمده است. نخستین بازده کار او در این مقام تازه ارائه بیش از ۲۰۰ نقاشی از کودکان گولو در یک نمایشگاه جمعی بوده است. سازمان ملل هم چنین راس بلکنر را به عنوان مدافع حقوق قربانیان برده فروشی و آدم ربایی معرفی کرده است. راس بلکنر که با پرپایی این نمایشگاه کوشیده است تا توجه جهانیان را به مسئله کودکانی که در جنگ ها به بردگی و سربازی گرفته می شوند جلب کند در نظر دارد تا دوباره به اوگاندا بازگردد.

او می گوید:« می خواهم به این بچه ها فنون نقاشی را یاد بدهم و به آن ها بیاموزم که چگونه به وسیله نقاشی راهی به خارج از این مصیبت ها و شرایطی که در آن به سر می برند پیدا کنند. شاید یک طراح مد را دعوت کنم که به این دختربچه ها دوخت و دوز از روی الگو را نشان بدهد شاید هم یکی از اهالی تئاتر را با خود ببرم که به آن ها برای به روی صحنه آوردن یک نمایش کمک کند. یک عکاس خوب حرفه ای می تواند به آن ها یاد بدهد که عکس بگیرند.»

بلکنر در ادامه این سخنان می گوید:« وقتی یک بچه ۱۳ ساله را می بینید که پس از نوشتن کلمه « اسلحه » با حروف درشت یک ضربدر بزرگ یا خط بطلان روی آن می کشد و وقتی که درباره آینده با این بچه ها صحبت می کنید و از آینده مملکتشان از آن ها می پرسید، می بینید که با وجود تمام مصائبی که از سر گزرانده اند هنوز هم امیدوارند.»

بیشتر نقاشی های بچه های راس بلکنر فروخته شدند. باقی مانده این آثار در چند ماه آینده در گالری های مختلف شهر نیویورک به نمایش گذاشته خواهد.

XS
SM
MD
LG