لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۷

گزارش اجتماعی: چالش « جنس سوم» در تایلند  


دانیال اسچرف، خبرنگار صدای آمریکا، پاتایا، بانکوک

حضور مردان دو جنسی، که به آن ها مردان زن نما نیز گفته می شود در مناطق توریستی و شهرهای تایلند اغلب به چشم می خورد.

در حالی که بسیاری از این دو جنسی ها به طور مرسوم در حرفه های زنانه، همچون نمایش های کاباره ها و یا صنعت معروف روسپی گری در تایلند مشغول به کارند، اما بیشتر آن ها در پی یافتن راهکارهایی برای همگونی بیشتر با جامعه هستند.

با وجود حضور مشهود افراد دو جنسی تایلند، این قشر برای مورد پذیرش قرار گرفتن در جامعه هنوز با چالش های بسیاری روبرو هستند.

در رقابت های جهانی پرطرفدار « بانوی تیفانی پاتایا » که اخیرا" در تایلند برگزار شد، همه نامزدهای شرکت کننده ای که با لباس های فاخر زنانه و آرایش تمام و کامل مو و صورت روی صحنه رژه رفتند، دو جنسی بودند.

افراد دو جنسی در بدن مرد متولد شده اما زندگی و ظاهر آن ها زنانه است و اغلب با تزریق هورمون های زنانه و جراحی های زیبایی و تغییر جنسیت خود را شبیه زنان می کنند.

دو جنسی های تایلند، نسبت به سایر بخش های جهان مود پذیرش بیشتری قرار می گیرند.

برخی معتقدند این پذیرش ثمره فرهنگ بودایی ست که ارزش بسیاری برای مدارا و تحمل قائل است.

یک نامزد ۲۴ ساله شرکت کننده در رقابت های بانوی تیفانی پاتایا می گوید در حالی که جامعه تایلند تا حدودی بیشتر پذیرای دو جنسی هاست اما هنوز برای پذیرش کامل این قشر جامعه مسیر طولانی باید طی شود.

وی می گوید:« ای کاش در برهه کنونی پذیرش بیشتری نسبت به وجود ما در جامعه وجود داشت. علتی که من در این رقابت ها شرکت کردم این بود که به جامعه پیام بدهم ما هم انسانیم و همچون دیگران زنان و مردان واقعی هستیم.»

با وجود این که تایلند به تحمل رفتارهای جنسی شهره است، دو جنسی ها هنوز با تمسخر و تبعیض در محیط کار مواجه می شوند.

بسیاری از دوجنسی ها به روسپی گری روی می آورند.

روسپی گری در تایلند حرفه ای خطرناک است اما تا حدودی با آن مدارا می شود.

در تایلند از هر سه روسپی، یکی در مورد خطرات ویروس اچ آی وی و دیگر بیماری های رقابتی آموزش می بیند.

مرکز مشاوره «خواهران»، اولین نهادی ست که به دوجنسی های تایلند خدمات مشاوره، حمایتی و فعالیت هایی همچون آشپزی ارایه می دهد.

دیوارهای این مرکز با پوسترهایی که استفاده از کاندوم و روابط جنسی امن را ترویج می کند، تزئین شده است.

مراسم افتتاحیه این مرکز مشاوره در سال ۲۰۰۵ با حضور شهردار و رافت و پذیرش یک راهب بودایی برگزار شد.

نیونگ، ناظر مرکز مشاوره «خواهران» می گوید:« حدود ۲ هزار دوجنسی در پاتایا وجود دارد. بسیاری از آن ها به روسپی گری روی می آورند و بسیاری از آن ها از مراقبت و محافظت در برابر بیماری های مراقبتی و ویروس اچ آی وی محروم اند. بنابراین گشایش این مرکز ضروری به نظر می رسد.»

کارمندان این مرکز شبها به خیابان های پاتایا که مرکز تجمع روسپیان است می روند و با سر دادن شعار و توزیع جزوه اطلاع رسانی کرده و دو جنسی ها را تشویق می کنند تا از خود مراقبت نمایند.

بسیاری از دوجنسی های پاتایا از سوی اقوام و خانواده های خود طرد می شوند و کارمندان مرکز «خواهران» در واقع نزدیکترین افراد به آن ها هستند.

پرمپریدا پراموج ناآیوتهتایا، پژوهشگر مسائل دوجنسی ها که خود نیز یکی از آن ها ست می گوید:« پذیرش کامل دو جنسی ها زمانی به وقوع خواهد پیوست که دولت تایلند به آن ها مصونیت قانونی ویژه ارایه کند. هر سیاست و سرمایه گذاری که به منظور حمایت از دو جنسی ها برنامه ریزی می شود باید مسئله دو جنسی ها را از هم جنس گرایان که با مردان رابطه جنسی برقرار می کنند، مجزا نمایند. اگر جنسیت بیولوژیکی را در نظر بگیریم، دو جنسی ها نیز مرد هستند اما حیات دوجنسی ها فراتر از واژه مرد است و در حوزه «زن» نیز نمی گنجد اما نوع متفاوتی از زندگی را تجربه می کنند.»

پرم می گوید مقامات تایلند برای بهبود وضعیت حقوق دوجنسی کشور قدم برداشته اند تا به عنوان جمعیت مجزا و مستقلی از هم جنس گرایان به رسمیت شناخته شوند.

اما آنچه که دو جنسی ها در واقع در پی دستیابی به آن ها هستند، تغییر قانونی جنسیتشان به زن است تا بدین ترتیب کارت های شناسایی و مدارک شان با احساس و ظاهر آن هماهنگ و همخوان باشد.

اعمال تغییر در قانون در ضمن به دو جنسی ها اجازه ازدواج در تایلند را خواهد داد، امری که هم اکنون بین دو مرد ممنوع است.

XS
SM
MD
LG