لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۶

گزارش سیاسی: ظهور مجدد دیک چنی در مباحث ملی پیرامون شکنجه


جیم مالونه، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

دیک چنی، معاون رئیس جمهوری پیشین طی هفته های اخیر در مرکز توجه جنجال های رسانه ها و در وضعیت غیرمعمولی پیرامون شیوه های بازجویی که در دوران دولت جرج بوش استفاده می شد، قرار گرفته است.

در ضمن آقای چنی درمقام یکی از منتقدان اصلی پرزیدنت باراک اوباما در پیوند با امنیت ملی ظهور کرده است.

دیک چنی، مردی که طی ۸ سال گذشته در تلاش برای اجتناب از توجه رسانه ها بوده، اخیرا" در خط مقدم و مرکز توجه مباحث پیرامون استفاده از شیوه های جنجال برانگیز بازجویی مظنونان به فعالیت های تروریستی دوران دولت بوش قرار داشته است.

چنی در این مورد گفته است:« اگر من در این مورد صحبت نکنم چه می شود؟ آن گاه منتقدان آزادانه مانورخواهند داد و هیچ کس برای ادای حقیقت پیش قدم نخواهد شد.»

چنی در مصاحبه های تلویزیونی خود از شیوه های بازجویی پیشرفته و خشن مقامات دولت بوش که منتقدان آن ها را اعمال شکنجه می خوانند، دفاع کرده است.

چنی معتقد است این شیوه های بازجویی، از جمله «واتربوردینگ» (ایجاد حس عرق شدن درآب)، اطلاعات ارزشمندی در مورد توطئه های تروریستی از زندانیان به دست آورده و زندگی مردم آمریکا را از خطر نجات داده است.

وی در ضمن خاطر نشان کرده تصمیم پرزیدنت اوباما مبنی بر منع استفاده از این شیوه های بازجویی و تعطیلی زندان گوانتاناموبی در کوبا، ایالات متحده را نسبت به حمله های تروریستی آسیب پذیر کرده است.

مقامات دولت اوباما و دموکرات ها، از جمله تد کافمن، سناتور دلاویر، با چنین ایده ای به شدت مخالفند.

سناتور کافمن می گوید:« شیوه های بازجویی که در گذشته استفاده می کردیم، تاثیر معکوس داشتند. ممکن است موفقیت هایی در این زمینه کسب شده باشد اما اکثریت افرادی که مورد بازجویی قرار گرفته بودند، خواهان پایان دادن به درد و رنج ناشی از این شیوه ها بوده اند.»

مت ماکویاک، مشاور سیاسی جمهوری خواه می گوید:« جمهوری خواهان آقای چنی را به دلیل دفاع از پیشینه مبارزه دولت بوش با تروریسم تحسین می کنند. وی قویا" براین عقیده است که تصمیم های دولت پیشین با حسن نیت اتخاذ شده بودند و دولت کنونی بسیاری از سیاست های جا افتاده و تصمیم های مهم گذشته را نادیده انگاشته است.»

اما آقای ماکویاک اذعان می کند نارضایتی و بی اعتمادی افکارعمومی که در نظرسنجی ها منعکس شده اند، طرفداران حزب جمهوری خواه را در یک بحران جدی قرار می دهد.

وی می گوید:« جمهوری خواهان از مباحث مطرح شده اخیربسیارخشنودند اما ترجیح می دادند چهره دیگری مسئولیت دفاع ازاین سیاست ها را به عهده می گرفت، چرا که آقای چنی نه تنها بین مردم ازمحبوبیت چندانی برخوردار نیست بلکه جمهوری خواهان را با دولت پیشین پیوند می دهد، در حالی که آن ها درصدند از ارتباط با دولت گذشته فاصله بگیرند.»

اسکات فالکنر، نویسنده ای که با رونالد ریگان، رئیس جمهوری پیشین همکاری داشته می گوید:« ظهور مجدد دیک چنی در مرکز توجه و جبهه ملی تعجب آمیز نیست و این امر اساسا" از انگیزه وی برای کنترل نگارش تاریخ پیرامون نقش او در ۸ سال گذشته و موقعیت سیاسی دولت جرج بوش در تاریخ نشات می گیرد.»

فالکنر که منتقد عملکرد حکومت بوش درسال های گذشته است می گوید:«ظهور مجدد دیک چنی در مقام منتقد اصلی پرزیدنت اوباما، بخشی از بحث گسترده تری پیرامون آینده حزب جمهوری خواه است. تا زمانی که چنی در صحنه حاضر است، مطرح شدن این مباحثات در یک تریبون آزاد راه به جایی نخواهد برد زیرا بسیاری از افرادی که یا به چنی ابراز وفاداری می کنند و یا از وی و طرفداردان دولت بوش هراس دارند، در مورد آینده حزب جمهوری خواه نگرانند.»

آقای چنی مشتاقانه در این گفتگوها شرکت کرده است.

معاون رئیس جمهوری پیشین می گوید از حضور جمهوری خواهان میانه رویی که از تمایلات افراطی به سمت دموکرات ها اجتناب می کنند، استقبال می کند.

وی می گوید ما جمهوری خواه هستیم و به مسائل خاصی ایمان داریم.

XS
SM
MD
LG