لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۱

بانک جهانی يکصد ميليارد دلار وام به کشورهای فقير اعطا می کند


در پايان نشست دو روزهء بانک جهانی در واشنگتن، اعلام شد اين بانک در سه سال آينده يکصد ميليارد دلار وام به کشورهای فقير اعطا می کند. رابرت زوليک رئيس بانک جهانی هدف از اين اقدام را متوقف کردن فاجعهء انسانی در جهان اعلام کرده است.

***

در پی بحران مالی بين المللی، بانک جهانی وضعيت مردمِ بسياری از نقاط جهان را فاجعه بار خوانده، و خواستار تسريع در کمک رسانی به کشورهايی شده است که از رکود اقتصادی بيشترين لطمه را ديده اند.

در کنفرانس خبری که پس از نشست دو روزهء وزيران اقتصاد و دارايی کشورهای عضو در مقر بانک جهانی در واشنگتن برگزار شد، آقای زوليک رئيس بانک جهانی گفت بحران اقتصادی موجب فقير شدن نود ميليون نفر در سراسر جهان شده است؛ و بانک جهانی بايد همين الآن جلوی فاجعهء انسانی را بگيرد.

وی افزود معلوم نيست بحران مالی چقدر به طول می انجامد؛ و نمی دانيم با چه سرعتی قادر به ترميم و بهبود اوضاع خواهيم بود. بنابراين، طرح بانک جهانی اين است که با استفادهء کامل از ترازنامهء بانک بين المللی ترميم و توسعه، طی سه سال آينده يکصد ميليارد دلار وام در اختيار کشورهای فقير قرار دهيم. تصميم ما اين بود که سقف کمک به کشورهای عضو صندوق بين المللی ترميم و توسعه را به سه برابر برسانيم.

آگوستين کارستنز، وزير دارايی مکزيک، و رئيس کميسيون مرکزی سياستگزاری بانک جهانی با اشاره به اين که بحران مالی به مرزهای يک فاجعهء انسانی وتوسعه نزديک می شود گفت عدهء زيادی از مردم به فقر مطلق کشيده شده اند. کميتهء توسعه با توجه به اين وضعيت از کشورها خواسته است تا با اجرای اقدامی هماهنگ، و اعطای منابع مالی بيشتر تعهد خود را نشان دهند.

وی از کشورهای عضو خواست تا منابع بيشتری را در زمانی هر چه سريع تر، در اختيار صندوق بين المللی پول قرار دهند.

در رابطه با موضوع ديگر يعنی سهميه بندی و حق رأی مناطق مختلف جهان در تصميم گيری های بانک جهانی، رئيس بانک جهانی و مدير صندوق بين المللی پول نظر مشابهی ارائه کردند. رابرت زوليک گفت بحران اقتصادی چهرهء دنيا را عوض کرده است؛ و بانک جهانی نيز بايد شيوهء خود را عوض کند. ما دريافتيم که کشورهای رو به رشد بايد بر نحوهء ادارهء بانک تأثير بيشتری بگذارند؛ و از اين رو در کميته های تخصصی، خواستار اصلاحات و تغيير نحوهء رأی گيری بانک شديم.

دومينيک استراس کان، مدير صندوق بين المللی پول نيز تغيير در سهميه بندی را واجد اهميت خواند. وی گفت سهميه بندی بايد با واقعيات اقتصادی موجود مطابقت داشته باشد.

رئيس بانک جهانی اعتقاد دارد که زمان تغيير در سهميه بندی ها فرا رسيده است؛ و چين و ديگر کشورهايی که اقتصادشان رشد بسياری داشته است، بايد نمايندگی کامل داشته باشند.

آقای زوليک افزود در همين حال، نمی توانيم به فقيرترين کشورها بی توجه باشيم. بزرگی اقتصاد کشورها در کنار مشارکت دادن همهء آنها در نظامی چند جانبه اهميت دارد؛ بنابراين ما برای منطقهء صحرای آفريقا يک کرسی در نظر گرفتيم؛ به نظر من نمايندگی داشتنِ آن منطقه به اندازهء نمايندگی داشتن اقتصادهای در حال ترقی اهميت دارد.

هدف بانک جهانی دستيابی به توافق در اين زمينه در نشست بهار ۲۰۱۰ است.

XS
SM
MD
LG