لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۶

استقبال منتقدین موسیقی و تماشاگران جوان از لئونارد کوهن در لس آنجلس


جان کاساویتیس، کارگردان صاحب سبک سینمای موج نوی آمریکا، یک بار گفته بود:« مهم نیست انسان چه سن و سالی داشته باشد. تا روزی که شما بتوانید هوس خلاق بودن را در سر بپرورانید، آن کودک درون خود را زنده نگاه داشته اید.»

هرچند کاساویتیس ، این کارگردان و بازیگر فقید سینما که در ۵۹ سالگی در اثر ابتلا به بیماری سرطان درگذشت هرگز نتوانست این گفته خود را عملا تجربه کند اما ، لئونارد کوهن آهنگساز، شاعر و آوازخوانی که به خاطر سبک و شیوه خاص خوانندگی ، اشعار فلسفی و تفکرات شاعرانه خود در دهه ۶۰ میلادی در سن ۳۳ سالگی به معروفیت رسید امروز قادر است از نتایج هنر و خلاقیت خود در سنین سالمندی نیزبهره مند شود. از جمله استقبال شدیدی که منتقدین موسیقی و تماشاگران جوان از آخرین کنسرت او که این هفته در « نوکیا سنتر» لس آنجلس برگزار شد نشان دادند.

لئونارد کوهن ۷۴ ساله ، هرچند بر روی صحنه تالار نوکیا، از ظاهری سالخورده که نمایشگر خزان زندگی اوست برخوردار بود اما توانست در این کنسرت موفق و پرتماشاگر که بلیت های آن در بازار سیاه به مبلغ ۷۰۰ دلار به فروش رسید، آن «کودک درون» خود را به نمایش بگذارد.

در عالم موسیقی پاپ، لئونارد کوهن که هنگام انتشار نخستین آلبوم خود در سال ۱۹۶۷ به عنوان مردی میان سال پا به میدان گذاشت همواره جنبه یک بزرگتر در صحنه موسیقی را داشته است. این« پیر دیر» بودن برای کوهن که پیش از معروفیت جهانی به عنوان یک موسیقی دان به کار نویسندگی و شاعری اشتغال داشت از همان اوان زندگی حرفه ای امتیازاتی نیز به همراه داشته است. اما اکنون که او عملا به سن کهنسالی رسیده است به نظر می آید تغییرات حرفه ای در مورد او در این سن و سال بر خلاف چالش هایی که دیگر هنرمندان هم تراز او دارند، آسان تر و انجام پذیر تر است.

صدای مه آلود لئونارد کوهن که در طول چند دهه بنا برگفته خود او « در مقابل معبد کوچک یک بسته سیگار» شکل گرفته هنوز از قدرت زیادی برخوردار است. هرچند با ساختن آلبوم «ترک عادت» در دهه هشتاد میلادی، او تلاش مذبوحانه خود را برای ترک سیگار در یکی از ترانه های آلبوم به خوبی شرح داده است. روی صحنه لئونارد کوهن برای تماشاگران، ترانه های معروف دیگری چون « زندگی پنهانی»، « پیر فرزانه» و « بدرود مری آن » را نیز اجرا کرد.

کنسرت اخیر لئونارد کوهن، که برای نخستین بار پس از یک دهه در شهر لس آنجلس اجرا شد، بخشی از یک تور سراسری است که این شهر را به عنوان آخرین محل توقف انتخاب کرده بود. این سری از کنسرت ها به مناسبت انتشار تازه ترین آلبوم این هنرمند، « کنسرت زنده لئونارد کوهن درلندن» برگزار می شود و در ضمن کمکی است به شرایط مالی کوهن که در چند سال اخیر به علت عدم مدیریت صحیح توسط مدیر برنامه های خود در شرایط ناهمگونی به سر می برده است.

لئونارد کوهن، ترانه های به خوبی آماده شده خود را با استفاده از دو خواننده کر، به شکل یک شاعر ارائه داد و برخی از ترانه های تازه خود را بدون استفاده از موسیقی و به صورت دکلمه اجرا کرد.

جمعیت حاضر در سالن نوکیا که برخی از آن ها را جوانانی تشکیل می دادند که هرگز لئونارد کوهن را روی صحنه ندیده بودند به ویژه هنگام اجرای ترانه های « هاله لویا » و « دمکراسی» به گرمی از این خواننده قدیمی استقبال کردند.

لئونارد کوهن که تازه ترین اشعار خود را تحت تاثیر آموخته های چند دهه گذشته خود از « جک کورنفیلد» یکی از برجسته ترین معلمین مذهب بودایی در آمریکا نوشته است روی صحنه قطعه شعری را در این رابطه اجرا کرد و گفت:« در زندگی شکست و شکستگی زیاد است. اما از محل همین شکستگی است که نور بیرون می زند.»

ارکستر همراه لئونارد کوهن از یازده نوازنده و خواننده تشکیل شده بود که موسیقی را به سبک و شیوه جاز آمریکایی اجرا می کردند. هر یک از این نوازندگان از تبحر و مهارت چشمگیری در کار خود برخوردار بودند و کوهن به هریک از آن ها فرصتی داد تا با تک نوازی های کوتاه هنر خود را به تماشا بگذارند.

XS
SM
MD
LG