لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۴

پرزیدنت اوباما: کوشش برای همفکری با ملت های دیگر به زیان آمریکا نیست


باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، می گوید با چالش های قرن بیست و بیست و یکم نمی توان بدون یک عمل جمعی جهانی مقابله کرد.

آقای اوباما این نظر را روز پنجشنبه در لندن در پایان اجلاس رهبران گروه جی۲۰ با خبرنگاران در میان گذاشت و گفت او گفتگوهای رو در روی ارزشمند و سازنده ای، از جمله درباره کاهش تهدید اتمی در جهان و نبرد با تروریسم، با همتایان خود از روسیه، چین، بریتانیا و هند انجام داد.

آقای اوباما در پاسخ به این پرسش که چه تفاوتی بین سیاست خارجی او و سیاست پرزیدنت بوش وجود دارد، گفت ایالات متحده رهبری خود را زمانی می تواند به بهترین شکلی اعمال کند که به حرف ها و نظریات ملت های دیگر را بشنود و با آنها همکاری کند. او همچنین گفت آمریکا باید با کارهایی که سرمشقی برای دیگران باشد برای کسب رهبری تلاش کند و فروتنی نشان دهد.

پرزیدنت اوباما به خبرنگاران گفت کوشش در جهت همفکری با ملت های دیگر به زیان آمریکا نیست و افزود رشد کشورهای اروپایی، ژاپن، چین و هند در صحنه جهانی علامت خوبی است که نشان می دهد جهان به سوی توانمندی دو جانبه بیشتر پیشرفت می کند.

آقای اوباما، همچنین گفت اجلاس رهبران گروه جی۲۰ «نقطه عطفی» در بهبود اقتصادی جهان خواهد بود. و اظهار داشت رهبران توانستند بر «اختلاف نظرهای صادقانه» غلبه کنند و برای تقویت رشد اقتصادی، ایجاد شغل، و وامدهی به کشورهایی که دارای مشکل هستند، به توافق برسند.

پیشتر، گوردون براون نخست وزیر بریتانیا می گوید رهبران گروه جی۲۰ با برنامه ای موافقت کرده اند که بیرون کشیدن جهان از رکود، حفظ مشاغل و وضع مقررات سخت تر بر بازارهای مالی از جمله هدف های آن است.

آقای براون این خبر را روز پنجشنبه در پایان اجلاس رهبران ثروتمندترین کشورهای جهان و ملت های در حال رشد در لندن اعلام کرد و گفت گروه جی۲۰، پنجاه و یک تریلیون دلار برای توسعه اقتصاد بین المللی تامین خواهد کرد. بخش عمده ای از این پول برای کمک به کشورهایی که در اثر آشوب اقتصادی جهانی به شدت آسیب دیده اند، در اختیار صندوق بین المللی پول قرار خواهد گرفت. بقیه پول صرف کمک به افزایش تجارت جهانی، که براون آن را موتور رشد اقتصادی نامید، خواهد شد.

رهبران، همچنین تعهد کردند نظارت نزدیکتری بر بانک ها، شرکت های سرمایه گذاری، آژانس های تعیین میزان اعتبار، و پرداخت به مدیران شرکت ها اعمال کنند. این اقدام پس از آن صورت می گیرد که روشن شد زیاده روی های شرکت های مالی نقشی عمده ای در بحران اقتصادی داشته است. افزون بر این، آنها موافقت کردند علیه کشورهایی که امکان فرار از پرداخت مالیات را برای ثروتمندان فراهم می آورند عمل کنند و یک گروه ناظر بین المللی تاسیس خواهند کرد که وظیفه خواهد داشت بروز مشکلاتی در سیسیتم مالی جهان را

XS
SM
MD
LG