لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۹

گزارش علمی: پیشرفت در تهیه واکسن ایدز


جسیکا برمان، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

پس از مطالعه بر روی بیماران مبتلا به اچ ای وی که روند رشد بیماری ایدز در آنها بسیار کند بود، محققین اعلام کردند که آنها یک گام به سوی یافتن واکسن ایدز نزدیکتر شده اند.

حدود ۲۰ درصد افرادی که به ویروس اچ ای وی، عامل بیماری ایدز، مبتلا هستند در برابر رشد بیماری ایدز مقاومت می کنند.

بنا به گفته پژوهشگران، این بیماران نوعی پادتن خنثی کننده در بدن خود دارند که ویروس اچ ای وی را شناسایی و به آن حمله می کند.

دانشمندان می گویند تا پیش از این آنها اطلاعات چندانی در مورد پادتن ها نداشتند. آنها تلاش می کنند با کمک این پادتن ها واکسن اچ ای وی را طراحی کنند.

پژوهشگران در دانشگاه راکفلر در نیویورک، ۴۳۳ پادتن خنثی کننده را در خون ۶ نفر از این بیماران مبتلا به اچ ای وی شناسایی کردند و از نحوه عملکرد این پادتن ها آگاه شدند.

میشل نازنزویگ، رهبر گروهی متشکل از ۲۲ پژوهشگر است که توانستند جزئیات چگونگی عملکرد این پادتن ها را کشف کنند. آنها با کمک این پادتن ها توانستند به طور پیاپی به ویروس اچ ای وی حمله کنند.

نازنزویگ حمله این پادتن ها به ویروس اچ ای وی را به نیش زنبور تشبیه می کند و چنین می گوید: «نیش زنبور چندان خطرناک نیست. هرکسی می تواند یک نیش زنبور را تاب بیاورد. ولی اگر یک نفر به طور پیاپی توسط زنبور گزیده شود نتیجه بسیار خطرناکی خواهد داشت.»

پژوهشگران می گویند این نخستین بار است که چنین تعداد کثیری پادتن در خون تنها یک شخص مبتلا شناسایی شده است و این امر به آنها امکان می دهد که ویروس را از کار بیاندازند.

توانایی ویروس اچ ای وی در تغییر شکل و موتاسیون به هنگام انتقال از یک فرد به دیگری، بزرگترین عامل اختلال در فعالیت های پژوهشگران بوده است.

نازنزویگ می گوید واکسن هایی که از طریق این پادتن ها تهیه می شوند به پژوهشگران در حل این معضل مهم کمک خواهد کرد.

نازنزویگ ادامه می دهد: «توانایی این پادتن ها در شناسایی چهره های مختلف ویروس اچ ای وی، شگفت انگیز است. به زبان دیگر این پادتن ها به طور گروهی ویروس را شناسایی و به طور گروهی به آن حمله می کنند. یک پادتن تنها، هرگز برای خنثی سازی این ویروس کارایی ندارد.»

جان ماسکولا، محقق «مرکز پژوهش تهیه واکسن» در موسسه ملی بهداشت که در یافتن این پادتن ها با دیگر پژوهشگران همکاری کرده است چنین می گوید: «استفاده از این پادتن ها برای ساخت واکسن برای اولین بار صورت می گیرد و ما هنوز در مراحل اولیه ساخت این واکسن هستیم. باید دید که با توجه به قابلیت های این پادتن ها چگونه می توان واکسن را طراحی کرد. مرحله بعدی آزمایش واکسن های طراحی شده بر روی حیوانات است.»

فعالیت های پژوهشگران دانشگاه راکفلر و موسسه ملی بهداشت در شماره اخیر مجله «ژورنال نیچر» به چاپ رسیده است.

XS
SM
MD
LG