لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۷

اعراب خواستار دخيل بودن درمذاکرات آمريکا با ايران هستند


* طرح چهار ماده ای اسرائيل در مورد برنامه آمريکا برای تماس به ايران

ميدل ايست تايمز روزنامه انگليسی زبان مصر زير عنوان"اسرائيل برای مناسبات آمريکا با ايران خط های قرمز را مشخص ميکند" می نويسد بنظر ميرسد اسرائيل و دولت جديد آمريکا درمسير يک برخورد پيش ميروند.

ميدل ايست تايمز با اشاره به مذاکرات هيلاری کلينتون وزير جديد امورخارجه آمريکا با مقامات اسرائيلی در اورشليم می نويسد صرفنظر از اختلافی شديد و قابل انتظار بر سر راه حلی دو کشوری برای منازعه ديرين اسرائيلی-فلسطينی با بنجامين نتانياهو نخست وزيرمنتصب، در مورد چگونگی مقابله با تهديدی نيز که به برنامه اتمی ايران عليه اسرائيل نسبت داده ميشود، اختلاف است.

ميدل ايست تايمز می نويسد وسائل ارتباط جمعی اسرائيل اخيرا ناخشنودی هائی را گزارش داده اند که وزارت امور خارجه اسرائيل در چند مورد از سياست خارجی دولت باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا دارد . تمايل اوباما برای مذاکره با ايران برای رفع اختلافات ناشی ازتجهيزی اتمی که به برنامه تهران نسبت داده ميشود، و استدلال ايران که ميگويد اين برنامه صرفا برای مقاصدی غير نظامی است، بخصوص يکی از موارد نگرانی هاست. وزارت امور خارجه اسرائيل برای تاکيد بر نظراتش، با اشتراک تشکيلات دفاعی اسرائيل، در مورد ايران سند خطوط قرمز تنظيم کرده است، که به کلينتون عرضه شده است.

ميدل ايست تايمز می نويسد به گزارش روزنامه اسرائيلی هاآرتص، اين سند حاوی راهبردهائی به اين شرح برای تماس و گفتگوهای آمريکا با ايران است:

۱- هرگونه تماسی بايد همراه و همزمان با تحريم هائی شديد تر عليه ايران، هم از سوی شورای امنيت سازمان ملل متحد و هم خارج از آن باشد. در غير اينصورت، مذاکرات هم از سوی ايران و هم از سوی جامعه بين المللی به معنای پذيرفتن برنامه اتمی ايران تلقی ميشود.

۲- پيش از آنکه مذاکرات شروع شود، آمريکا بايد با روسيه، چين، فرانسه، آلمان و بريتانيا برنامه ای اجرائی تدوين کند که اگر مذاکرات شکست بخورد چه اقدامی بايد بعمل آيد. بخصوص بايد توافق شده باشد که شکست مذاکرات به تحريم های بين المللی فوق العاده شديد ترعليه ايران منجر شود.

۳- برای مذاکرات بايد محدوده ای زمانی وضع شود تا نگذارد ايران صرفا برای تکميل برنامه اتمی خود وقت پيدا کند. همچنين بايد برای تهران روشن شود که مذاکرات فرصتی فقط يک باره است.

۴- زمان، عاملی مهم و حياتی است و آمريکا بايد بررسی کند آيا شروع مذاکرات پيش از انتخابات رياست جمهوری در ايران منطقی است يا نه.

* اسرائيل محدوده زمانی حمله ای به تاسيسات اتمی ايران را رو به تنگ شدن می بيند

جروسلام پست روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان"اسرائيل اقدام نظامی عليه ايران را بررسی ميکند" می نويسد بنا به گزارشی که شخصيت های سياسی و کارشناسان برجسته آمريکائی روز چهارشنبه منتشر ساختند اسرايیل برای جلوگيری از دسترسی ايران به تسليحات اتمی اقدام نظامی يکجانبه ای را بطور جدی در دست بررسی دارد. اين گزارش همچنين ميگويد محدوده زمانی اسرائيل برای عمل، نه فقط به دليل پيشروی ايران بلکه به اين سبب که تهران ممکن است بزودی به سيستم دفاعی تکميل شده ای دست يابد و برنامه اتمی خود را به اماکنی جديد ببرد، تنگ تر ميشود.

جروسلام پست می نويسد اين گزارش که روز چهارشنبه توسط انستيتوی سياست خاورنزديک واشنگتن زير عنوان جلوگيری از مجموعه ای بی ثباتی منتشر شد همچنين استدلال ميکند تحريم های بين المللی عليه ايران لازم است فورا شديد تر شود تا برنامه ای که دولت اوباما برای تماس با تهران تدارک می بيند، موثر واقع شود.

جروسلام پست اظهارات نانسی سودربرگ سفير پيشين آمريکا در سازمان ملل متحد را نقل ميکند که گفته است جدول زمانی اسرائيل برای حمله ممکن است کاملا جلو کشيده شود-اگر اسرائيل معتقد باشد که روسيه به وعده خود در مورد مجهز ساختن ايران به موشک های زمين به هوای اس سيصد، که می تواند حمله اسرائيل را پيچيده و غامض کند، عمل می کند.

* اعراب ميخواهند در هرگونه مذاکره قدرت های خارجی با ايران دخيل باشند

گلف نيوزروزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان"اتحاديه عرب خواستار دخيل بودن در مذاکرات راجع به ايران است" اظهارات عمرو موسی دبير کل اين اتحاديه را در اجتماعی از وزيران امور خارجه کشورهای عرب در قاهره نقل ميکند که در اشاره ای مستقيم به رويکرد اخیر آمريکا در مورد ايران ، که مايه نگرانی عميق کشورهای عرب بخصوص در حوزه خليج فارس شده است، گفت من درخواست ميکنم هيچ مذاکره ای خارجی با ايران بدون آنکه کشورهای عرب از آن با خبر و نقشی داشته باشند، انجام نگيرد.

گلف نيوز می نويسد هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا برای تخفيف اين نگرانی ها به وزيران امورخارجه عرب اطمينان داد که کشورهای عرب حوزه خليج فارس در هرگونه اقدامی برای آشتی با ايران مشارکت خواهند داشت.

گلف نيوز می نويسد پرنس سعود ال فيصل وزير امورخارجه عربستان سعودی اخيرا اعلام کرد کشورهای غير عرب نبايد در امور عراق ، لبنان و يا قلمرو فلسطينيان دخالت کنند. وی همچنين خواستار موضع يکپارچه اعراب در مورد يک ايران اتمی شد.

* خطر حمله موشکی ايران پايه ای برای همکاری ميان آمريکا و روسيه

نيويورک تايمز زير عنوان"ايران در سفر خاورميانه ای کلينتون جلوه گر بود" می نويسد ايران در برنامه نخستين سفر هيلاری کلينتون در مقام وزير امورخارجه آمريکا به خاورميانه و اروپا قرار نداشت اما به وضوح و مداوما در فکر او بود. خانم کلينتون پس از سه روز ملاقات و گفتگو در مصر و اسرائيل و کرانه غربی از عمق نگرانی های راجع به ايران و دامنه مداخلاتی آگاه شد که مقامات ميگويند ايران در امور داخلی آنها ميکند.

نيويورک تايمز اظهارات خانم کلينتون در راه سفر به اروپا برای شرکت در جلسات ناتو و ملاقات با وزير امور خارجه روسيه را نقل ميکند که تهديد ناشی از يک حمله موشکی ايران را پايه ای برای همکاری ميان آمريکا و روسيه در مورد سپر موشکی دانست.

نيويورک تايمز می نويسد خانم کلينتون به نامه پرزيدنت اوباما برای ديميتری مدودوف رئيس جمهوری روسيه اشاره ای نکرد که آقای اوباما در آن گفته است آمريکا به استقرار موشک های رهگير در اروپا نيازی نخواهد داشت اگر روسيه را در تلاشی موفقيت آميز برای جلوگيری از اقدام ايران در توليد کلاهک های اتمی و موشک های دوربرد در کنار خود ببيند. اما گفت اميدوار است مذاکرات راجع به سپر موشکی را با روسيه به مسيری جدی بازگرداند.

XS
SM
MD
LG