لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۹

گزارش: پرزیدنت اوباما در آستانه یک هفته مهم


کاخ سفید امروز صحنه برگزاری نشستی با حضور گروهی از قانونگذاران کنگره آمریکا و کارشناسان اقتصادی است. پرزیدنت اوباما و جوزف بایدن، معاون رئیس جمهور، میزبانی این نشست را برعهده دارند. این نشست با عنوان «مسولیت مالی» در آستانه ارائه کلیات طرح بودجه سال مالی دو هزار و ده به کنگره برگزار می شود. رئیس جمهور کلیات طرح بودجه را پنج شنبه اعلام خواهد کرد.

مقامات دولت اوباما می گویند رئیس جمهور قصد دارد کسری بودجه هنگفت کشور را طی چهار سال آینده به نصف کاهش دهد. شخصیت های سرشناس بخش خصوصی و اتحادیه های کارگری و گروهی منتخب از اعضای مجلس نمایندگان و سنا در نشست امروز کاخ سفید حضور دارند. این نشست با سخنرانی رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور در ساعت یک بعدازظهر افتتاح و در ساعت چهاربعدازظهر پایان می یابد.

در همین حال صبح امروز پرزیدنت اوباما و جوزف بایدن، معاون رئیس جمهور، در کاخ سفید برای انجمن ملی فرمانداران سخنرانی کردند.

پرزیدنت اوباما فردا در نخستین سخنرانی خود در برابر نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنا تصویری کلی از وضعیت اقتصادی و سیاست خارجی کشور ارائه می کند.

بخش عمده ای از وقت و انرژی پرزیدنت براک اوباما که به دومین ماه فعالیت خود در کاخ سفید پا می گذارد معطوف بحران اقتصادی آمریکا شده است.

رئیس جمهور در حالی که وعده خالی کردن باد بالن بدهی های ملی را می دهد می کوشد فرمانداران و قانونگذاران را مجاب کند به تلاش های او برای پرهیز از عمیق تر شدن بحران اقتصادی بپیوندند.

پرزیدنت اوباما دیشب در یک ضیافت شام به افتخار انجمن ملی فرمانداران سراسر کشور از فرمانداران خواست فارغ از تعلقات حزبی به او دست همکاری بدهند تا طرح هشتصد و هفتاد و هشت میلیارد دلاری ترمیم اقتصادی اش کارآیی خود را در ایالت ها نشان دهد.

رئیس جمهور در میان فرمانداران جمهوریخواه نسبت به جمهوریخواهان در کنگره از حمایت بیشتری برخوردار است اما، فرمانداران جمهوریخواه منتقد از حمایت رهبری اپوزیسیون برخوردارند.

بابی جیندال، فرماندار جمهوریخواه لوئیزیانا، که فردا شب واکنش جمهوریخواهان را به سخنرانی رئیس جمهور در برابر نشست مشترک کنگره ارائه می کند و از او به عنوان امیددار انتخابات ریاست جمهوری سخن گفته می شود از جمله منتقدان طرح رئیس جمهور است. جیندال هر چند می گوید خواهان موفقیت رئیس جمهور است اما، تصریح کرده است احتمالا بخشی از طرح ترمیم اقتصادی را به دلیل پیامدهای آن که افزایش مالیات است نخواهد پذیرفت.

فرمانداران جمهوریخواه ایالت های آسیب دیده از بحران اقتصادی در شرق و غرب گونه ای دیگر می اندیشند.

آرنولد شوارتزنگر، فرماندار جمهوریخواه کالیفرنیا، که ایالت اش با حدود چهل و چهار میلیارد دلار کسری بودجه دست و پنجه نرم می کند می گوید حاضر است کمک های رد شده توسط دیگر فرمانداران را با طیب خاطر بپذیرد.

گروهی معتقدند جمهوریخواهان منتقد طرح رئیس جمهور به یک قمار سیاسی دست زده اند و آینده سیاسی خود را به شکست طرح ترمیم اقتصادی گره زده اند.

افزایش روزافزون کسری بودجه در کانون انتقادات جمهوریخواهان مخالف طرح ترمیم اقتصادی رئیس جمهور قرار دارد.

پرزیدنت اوباما روز پنج شنبه کلیات طرح بودجه سال مالی دو هزار و ده را که از ماه اکتبر آغاز می شود ارائه می کند و مدعی است تا پایان دوره نخست ریاست جمهوری اش کسری بودجه را از هزار و سیصد میلیارد دلار یعنی نه درصد تولید ناخالص ملی به پانصد و سی و سه میلیارد دلار یعنی سه درصد تولید ناخالص ملی تقلیل خواهد داد.

سناتور جمهوریخواه میچ مک کانل، رهبر اپوزیسیون در سنا، می گوید این طرح بودجه مالیات بر صاحبان مشاغل را افزایش داده و نهایتا به اقتصاد لطمه می زند.

به باور پال کروگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد، کسری سنگین بودجه در بلندمدت می تواند حکومت را ورشکست کند.

رئیس جمهور امیدوارست لغو معافیت های مالیاتی دولت جرج بوش در سال دو هزار و ده برای افراد با درآمد بالای دویست و پنجاه هزار دلار در سال و کاهش هزینه های جنگ عراق بدنبال خروج نیروهای رزمی از آن کشور بتواند در کاهش کسری بودجه او را یاری دهد.

آنتونی کوردزمن، کارشناس امورنظامی، معتقد است این برآورد بودجه بر این مبنا تنظیم شده است که همه چیز در عراق بخوبی پیش برود.

کارشناسان معتقدند چشم انداز صرفه جویی در بودجه جنگ در سایه کاهش نیروهای رزمی در عراق در شرایطی که نیروهای آمریکا در افغانستان رو به فزونی است چندان روشن نیست. بویژه که هفده هزار نیرویی که قرار است اعزام شوند نیمی از درخواست فرماندهنیروهای آمریکا در افغانستان را تامین می کند و هم پیمانان آمریکا در ناتو هم در نشست هفته گذشته در لهستان تنها افزایش چند صد نیرو در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را وعده دادند.

تحلیلگران معتقدند جمهوریخواهان در کنگره همانطور که تقریبا یکپارچه در برابر طرح ترمیم اقتصادی پرزیدنت اوباما ایستادند در برابر طرح بودجه رئیس جمهور نیز به مخالفت خود ادامه می دهند. اما، به باور بسیاری تلاش پرزیدنت اوباما در جلب حمایت دو حزب سرانجام در حوزه سیاست خارجی جواب خواهد داد.

سناتور ریچارد لوگر از جمله جمهوریخواهان میانه رویی که علیرغم دوستی نزدیکش با پرزیدنت اوباما به طرح ترمیم اقتصادی رئیس جمهور رای نداد امروز با انتشار گزارشی به صف حامیان ایده رئیس جمهور برای تغییر رویکرد آمریکا در برابر کوبا می پیوندد.

سناتور لوگر، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا، در گزارشی درباره ارزیابی کارآیی سیاست آمریکا در برابر کوبا می نویسد سیاست اعمال تحریم های شدید تجاری علیهکوبا منافع آمریکا را تامین نکرده و هاوانا را به مسیر دموکراسی سوق نداده است، از این رو باید مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.

پرزیدنت اوباما وعده تخفیف بعضی تحریم های کوبا را داده است و گفته نسبت به دیدار با رائول کاسترو با دیدی باز برخورد می کند.

گزارش سناتور لوگر هر چند صراحتا خواستار لغو تحریم ها نمی شود اما، سیاست هشت سال گذشته را بشدت مورد انتقاد قرار داده و حمایت دو حزبی از رویکرد رئیس جمهور در برابر کوبا را تقویت می کند.

لازمه پایان یافتن تحریم های کوبا اقدام کنگره است. کنگره سال هزار و نهصد و نود و دو و هزار و نهصد و نود و شش جزئیات تحریم هایکوبا را به قانون بدل کرد.

سال دو هزار، بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت، قانونی رابهامضارساندکهفروش محصولات کشاورزی و دارو رابهکوبا بدلایل بشردوستانه مجاز اعلام کرد. از آن زمان فروش محصولات کشاورزی آمریکا به کوبا از صفر به چهارصد و چهل میلیون دلار افزایش یافتهاست.

گزارش سناتور لوگر پیشنهاد می کند دولت اوباما در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مهاجرت و تروریسم با هاوانا وارد گفتگو شود.

XS
SM
MD
LG