لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۰

گزارش سیاسی: پکن از وضعیت حقوق بشر در چین دفاع می کند   


استفانی هو، خبرنگار صدای آمریکا، پکن

همزمان با بازبینی وضعیت حقوق بشر در چین از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، پکن به شدت از شرایط حاکم بر این کشور دفاع می کند.

چین در حالی موضع دفاعی اتخاذ می کند که دالایی لاما، رهبر روحانی و در تبعید تبت برای دیدارهای بلند پایه به اروپا سفر کرده است.

در اولین روز از بازبینی های سه روزه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، چین بر وجود آزادی های مدنی ، آزادی بیان و مذهب برای مردم این کشور اصرار می ورزد.

ژیانگ یانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پکن به خبرنگاران گفته است دولت او به محافظت و بهبود وضعیت حقوق بشر متهعد است و پکن برای بهبود وضعیت معیشتی مردم چین تلاش می کند.

یانگ می گوید چین هم اکنون از توسعه اقتصادی پایا، چارچوب حقوقی پیشرفته و یک جامعه آزادتر و با فرهنگ های متنوع و متعدد برخوردار است.

وی با اذعان به وجود مشکلات و چالش های بسیار می گوید چین مایل است تا بر بنیان برابری و احترام متقابل با سایر کشورها گفتگو های صریح و گسترده ای پیرامون حقوق بشر داشته باشد.

از سویی دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نسبت به دالایی لاما، رهبر روحانی در تبعید تبت که اخیرا" شهروندی افتخاری رم را دریافت کرده است، موضع خصمانه ای اتخاذ می کند.

بسیاری از کشورهای غربی وضعیت تبت را یکی از مسائل عمده بررسی حقوق بشر قلمداد می کنند. اما سخنگوی وزارت امور خارجه چین می گوید تبت بخشی از چین است و هر گونه به رسمیت شناختن بین المللی دالایی لاما با تمامیت ارزی چین در تعارض خواهد بود.

یانگ که رهبر روحانی تبت را صرفا" دالایی خطاب می کند می گوید مسئله تبت مربوط به حقوق بشر و یا مذهب نیست و بلکه امری است که تمامیت ارزی و قلمروهای مرزی چین را مورد تردید قرار می دهد.

دالایی لاما به طور علنی بارها خواستار خودمختاری بیشتر و نه استقلال از چین شده است. وی دولت چین را، بویژه از زمان شورش های سال گذشته در لهاسا به تلاش به منظور ریشه کن کردن فرهنگ تبت متهم کرده است.

دالایی لاما در این زمینه گفته است:« مقامات چین تنگ نظرانه هویت و فرهنگ مردم تبت را به عنوان خطر جدایی خواهی قلمداد می کنند و بنابراین آگاهانه و به عمد در تلا شند تا هویت مردم تبت را نابود کنند.»

دالایی لاما، پس از یک خیزش ناموفق علیه دولت چین در سال ۱۹۵۹ به هند متواری شد و حدود ۱۰ سال بعد، کمونیست بر چین حاکم شد.

چین پایان ماه مارس امسال، پنجاهمین سالگرد این رویداد را که آزادی میلیون ها اسیر تبتی می نامد جشن می گیرد.


XS
SM
MD
LG