لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۲

گزارش سیاسی: شرایط مخاطره آمیز پناهندگان اندونزی


کیتی همان، خبرنگار صدای آمریکا، جاکارتا

اندونزی با انتقاد از تایلند به دلیل اینکه قایق های صدها پناهجوی مسلمان اهل برمه را به اجبار به دریا بازگردانده، خواستار پایان بخشیدن به آزار و اذیت اقلیت های این ناحیه شده است.

در ماه گذشته حدود ۴۰۰ تن از پناهندگاه اهل روهینگیا که در دریا سرگردان بودند، در آب های اندونزی نجات یافتند.

حسن ویراجودا، وزیر امور خارجه اندونزی می گوید این مردان با دردست داشتن پرونده های روشن، کاملاً حق درخواست پناهندگی را دارند.

وزیر امور خارجه اندونزی در سخنرانی روز جمعه به طور ضمنی و در لفافه به گناه کشورهای منطقه در نقض حقوق بشر اشاره کرد.

ویراجودا بدون اینکه نامی از برمه ببرد گفت که اکنون برای کشورهای منطقه زمان آن فرا رسیده که به پایمال کردن حقوق اقلیت ها و پناهندگان پایان دهند و در چهارچوب موازین حقوق بشر در منشور جدید انجمن کشورهای آسیای جنوب شرقی حرکت کنند.

این منشور در دسامبر سال گذشته به عنوان یک قانون تصویب شد.

«توکو فیض شاه»، سخنگوی وزارت امور خارجه، در یک مصاحبه که بعداً صورت گرفت پیام وزیر را تکرار کرد.

وی در این باره گفت :« ما به پناهندگانی که سوار بر قایق به سواحل کشورمان می آیند، به عنوان یک معضل برای تمام کشورهای منطقه نگاه می کنیم. به همین دلیل ما از تمام کشورهای منطقه می خواهیم حقوق اقلیت ها را رعایت کنند.»

او به کشورهایی که در مسیر سفر این پناهجویان قرار دارند چنین پیغام داد :« ما از این کشورها می خواهیم که با پناهندگان خوش رفتاری کنند و اجازه ندهند این قایق ها به سایر کشورهای منطقه بروند تا این مسئله به یک معضل برای منطقه تبدیل نشود.»

دولت تایلند به شدت از تصمیم نیروی دریایی خود مبنی بر یدک کش کردن این قایق ها و رها کردن آنها در وسط دریا حمایت می کند.

افرادی که از این مخمصه نجات یافته اند اظهار کرده اند که آنها با قایق های بدون موتور و تنها با کمی آب و غذا در وسط دریا رها شده اند.

تایلند ادعا می کند این افراد مهاجران اقتصادی بوده اند و برای مشاغل تایلندی ها یک خطر محسوب می شوند.

در هفته های اخیر نیز اندونزی اعلام کرد که این افراد روهینگیا را به هدف شغل بهتر ترک کرده اند و بنابراین طبق قوانین این کشور می توانند اخراج شوند.

ولی در آستانه ورود دومین قایق و ادعای مجدد سرنشینان مبنی بر شکنجه آنها توسط رژیم نظامی برمه، ویراجودا، وزیر امور خارجه اندونزی اعلام کرد که اعطای پناهندگی به این پناهجویان را مورد بررسی قرار خواهد داد. او افزود که از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای کمک به این وضعیت دعوت خواهد شد.

XS
SM
MD
LG