لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۲

یک نویسنده و چند مرکز هنری ایرانی پل ارتباطی بین ایرانیان و پروژه ساختمان کتاب خانه بزرگ هالیوود


کتابخانه عظیمی که به نام « شهر خلاق» سمبلی از هنر معماری معاصر و نموداری از دیدگاه شهروندان منطقه هالیوود غربی در لس آنجلس محسوب می شود بخشی از پروژه وسیع تری است که پارک های ناحیه هالیوود را دربر می گیرد و قرار است تا در سال ۲۰۱۱ افتتاح شود.

ساختمان سه طبقه ای که در مجاورت یکی از مهم ترین مراکز هنری شهر هالیوود به نام « پاسیفیک دیزاین سنتر» ساخته خواهد شد به وسعت ۴۲ هزار متر مربع خواهد بود و در قلب خیابان « هنر و طراحی» قرار خواهد گرفت.

ساختمان این کتابخانه که طرح آن با درنظر گرفتن جنبه های هنری و اجتماعی گوناگون محیط پیرامون آن ساخته خواهد شد درکنار اماکن تاریخی دیگر شهر قدیمی هالیوود جایگاه ویژه ای به عنوان یک مرکز مطالعات و آموزش اجتماعی خواهد داشت علاوه بر ساختار سنتی یک کتابخانه شهری از هوایی تازه و ابتکاری نیز برخوردار خواهد بود.

رییس پروژه ساختمان کتابخانه بزرگ هالیوود لوآن گرینوالد می گوید:« این کتابخانه علاوه بر کلکسیونی کم نظیر از کتاب هایی که با گوناگونی جامعه همخوانی خواهد داشت خدمات فرهنگی دیگری را نیز ارائه خواهد داد که مطابق با نیازهای اعضای جامعه چند فرهنگی لس آنجلس خواهد بود.»

این هفته به دعوت شهردار شهر هالیوود ، ابی لند و با حضور فیروزه دوما نویسنده پرفروش کتاب « خنده دار به فارسی» ساکن شمال کالیفرنیا، طی مراسمی در گالری سیحون لس آنجلس طرح کتابخانه بزرگ هالیوود برای نخستین بار به ایرانیان ساکن این شهر معرفی شد.

این مراسم که هدف آن آگاه ساختن جامعه ایرانی از اهداف کتابخانه جدید و نقش این جامعه و هم بخشی اعضای هنر دوست و فرهنگ شناس آن در

پروژه احداث کتابخانه بوده است به همت مریم سیحون رییس گالری و دومیزبان ایرانی دیگر، رکسانا رستگار بازیگر و تهیه کننده و شولا نظریان صاحب یک گالری نقاشی در بورلی هیلز ، از اعضای فعال جامعه هالیوود غربی برگزار شد و شهردار شهر هالیوود و دیگر اعضای شورای شهر و هم چنین برخی از چهره های شاخص جامعه ایرانی در آن حضور داشتند.

در این مراسم فیروزه دوما که ۵۰ جلد از کتاب تازه خود به نام « خنده بدون لهجه» را به پروژه احداث کتابخانه اهدا کرد ضمن یک سخنرانی کوتاه درباره نیازهای جامعه به وجود مراکز فرهنگی و کتابخانه و هم بخشی به جامعه ای که در آن زندگی می کنیم به صدای آمریکا گفت :« من وقتی هفت سال بیشتر نداشتم با خانواده ام از ایران به آمریکا مهاجرت کردم . وقتی برای اولین بار پایم به داخل یک کتابخانه عمومی رسید چنان شگفت زده شدم که هرگز دیگر نمی خواستم آنجا را ترک کنم. کتابخانه نقش عمده ای در شکل گرفتن زندگی حرفه ای من داشته است و برای همین هم من امروز در اینجا حضور پیدا کرده ام تا اگر بتوانم ، جامعه ایرانی این شهر را تشویق کنم تا در احداث این کتابخانه جدید کمک کنند.»

مریم سیحون کیوریتور گالری سیحون محل نمایش آثار هنرمندان ایرانی در خیابان ملروز هالیوود معتقد است پیشبرد اینگونه پروژه های فرهنگی از وظایف هر فرد فرهنگ دوست می باشد: « من به عنوان کسی که در این شهر فعال هستم وظیفه خود می دانم که از این پروژه حمایت کنم و اگر بتوانم ایرانیان دیگر که تعداد قابل توجهی از آن ها در این شهر زندگی می کنند را هم تشویق کنم که در این راه قدم بگذارند شاید بتوانیم بخشی از این کتابخانه عظیم را فقط به کتاب های ایرانی و دیگر آثار فرهنگی ایران اختصاص بدهیم. »

شهرداری شهر هالیوود بیش از ۶۸ میلیون دلار از مخارج پروژه تاسیس کتابخانه بزرگ هالیوود که تا پایان کار به ۷۸ میلیون دلار می رسد را پرداخت کرده است. بیش از چهار میلیون دلار از ۱۰ میلیون دلار باقیمانده از سوی شهروندان نیکوکار آمریکایی شهر هالیوود پرداخت شده و در حال حاضر فعالین ایرانی این پروژه امیدوارند که بتوانند بخش عمده ای از این مبلغ باقیمانده را از سوی جامعه ۴۰۰ هزار نفری ایرانیان کالیفرنیای جنوبی تامین کنند.

XS
SM
MD
LG